מחקר חדשני ב"פוסטהארבסט", במכון המחקר מיגל, יאפשר שיווק רציף של אבוקדו ישראלי במשך כל השנה ויפחית את העלות לצרכן
בשורה לצרכנים בישראל: כחלק מפרויקט "אבוקדו כל השנה", מחקר חדש ב"מרכז לחדשנות בפוסטהארבסט"( PostHarvest), במכון המחקר מיגל, ניתן יהיה לאסם ולשווק אבוקדו במשך כל השנה.
בהצגת תוצאות המחקר במעבדה, הוצג ונטעם אבוקדו מהזן "ריד", שנקטף בעונה הקודמת ואוסם עד עתה, על פי הפרוטוקול החדשני. תוצאות המחקר אף יסייעו בהוזלת מחיר האבוקדו לצרכן ונגישות לפרי הישראלי.
למעשה, מדובר בתקופה בת כחודשיים, בחודשים יולי–אוגוסט, שבהם יש חוסר באבוקדו בשוק ולכן מחירו מאמיר. המחקר של מכון מיגל יאפשר לגשר על פער הזמני הזה.
החוקרים הראשיים פרופ' רפי שטרן, ממו"פ צפון ודני גמרסני, מ"מרכז לחדשנות בפוסטהארבסט", יחד עם קבוצת חוקרים, פיתחו פרוטוקול לשימור פרי האבוקדו הרגיש מאוד לתנאי הסביבה, באמצעות שיטות וכלים חדשניים ובגישה הוליסטית, בפרוטוקול המתחיל בגידול במטע ועד לשלב האיסום והשיווק. המחקר "אבוקדו כל השנה" נתמך על ידי קרן המדען הראשי, במשרד החקלאות.
מנכ"ל מכון המחקר מיגל, דוד זיגדון: תוצאות המחקר מעניקות יכולת משמעותית להארכת חיי המדף של האבוקדו, מרחיבות באופן משמעותי את פוטנציאל השוק של המגדלים ומעניקה לצרכנים יכולת לרכוש אבוקדו תוצרת הארץ
מנכ"ל מכון המחקר מיגל, דוד זיגדון: "ישראל מובילה בעולם בתחום הטכנולוגיות החקלאיות. תוצאות המחקר מעניקות יכולת משמעותית להארכת חיי המדף של האבוקדו, מרחיבות באופן משמעותי את פוטנציאל השוק של המגדלים ומעניקה לצרכנים יכולת לרכוש אבוקדו תוצרת הארץ. תוצאות המחקר שהצגנו בפני מנהלי חברות לשיווק תוצרת חקלאית, בעלי בתי קירור וחקלאים מהוות אימות נוסף לחשיבות קיומו של מו"פ חקלאי–יישומי, שמשפיע באופן ישיר על הצרכן ויוקר המחייה בישראל. מכון המחקר מיגל משקיע רבות בתחום בטיחות מזון, שימור מזון, הארכת חיי מדף ויכולת שיווק כל השנה ובמקביל, הפחתת הפחת בתוצרת החקלאית. אני מודה למדען הראשי במשרד החקלאות על תמיכתו במחקר חשוב זה, שישנה את פני עתיד שיווק וצריכת האבוקדו".
המספרים הקובעים
על פי נתוני שולחן מגדלי האבוקדו, במועצת הצמחים, האבוקדו נחשב לענף יציב, שתשואתו עולה עם השנים ולכן, בשנים האחרונות, רבים מהחקלאים משקיעים בנטיעת מטעי אבוקדו מזנים שונים. היקף הענף עומד כיום על 130 אלף דונם. עד תחילת שנת השמיטה צפויות נטיעות של עוד 10,000 דונם נושאי פרי. בשנתיים האחרונות, עמדו היקפי הייצור הארציים על 120 אלף טון אבוקדו והצפי לשנת 2021/2022 הוא 200 אלף טון. היקף הייצוא לאירופה ב-2021 עמד על כ– 55,000 טון, כאשר התחזית לשנה הקרובה היא כי הוא יתרחב לכ-110,000 טון.
האבוקדו מכיל שמנים בריאים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים:B2 ,B6 ,C ,E ,K , ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, מגנזיום, אשלגן, ליטאין, בטא קורטן וחומצות שומן מסוג אומגה 3.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- כל הארץ דגלים ,דגלים...
מגן הדוד, שבמרכז דגל המדינה, הנו סמל גיאומטרי עתיק יומין, שאף שימש לגירוש רוחות בידי…
-
נבחרות השנה בגולן
מדי שנה, אנחנו מכתירים בגיליון החג של "שישי בגולן", קבוצת אנשים כ"נבחרי השנה בגולן" ומבקשים…
-
אין אהבת הארץ בלא ידיעת הארץ
זאב וילנאי, מגדולי חוקרי ארץ ישראל, אמר: "אין אהבת הארץ בלא ידיעת הארץ". התכנית החינוכית…