יש לו בבית מותג של בירה משלו, אבל לפני הכול, הוא בעלים-שותף ב"של"ג", חברה שבונה בתים מעץ. הוא הרביעי במשפחה בת 14 אחים ואחיות. האורח שלנו לשבת הוא אברהם לעפקו, מיונתן
קצת על עצמך
"אברהם לעפקו, בן 25, עצמאי ומאורס. מאוד מתחבר למטבח ולבישול. אוהב אוכל משובח ולייצר בירה ואלכוהול. בבית, יש לי מותג בירה שלי. חוץ מזה, אני אחד מתוך 14 אחים, תשעה ביולוגיים וחמישה חורגים, ממוקם רביעי מלמעלה.
"אנחנו משפחה מאוד תוססת ושמחה. למרות שאנחנו גם ככה הרבה, הבית תמיד פתוח לאורחים. הרבה אנשים אומרים לי שהיו רוצים להיות חלק ממה שקורה אצלנו בבית".
עיסוק
"בעלים ויזם שותף ב'של"ג, יזמות ובנייה בע"מ'. יחד עם אח שלי נעם, שמתגורר בשעל, הקמנו חברת בנייה ואנחנו בונים בתים פרטיים מעץ. שנינו עבדנו בתחום הבנייה כמה שנים בתור שכירים והתאהבנו בבנייה וביצירה. בשנה האחרונה, החלטנו להקים חברה משלנו ולצאת לדרך עצמאית.
"אנחנו משלבים את שיטות הבנייה המתקדמות ביותר בבנייה stick framing בעץ, משלבים סגנונות מייעלים ומשפרים ועושים הכול לבניית בית לשביעות רצון הלקוחות שלנו.
"יש יתרונות רבים לבנייה בשיטה שלנו. אחד הדומיננטיים שבהם הוא הבידוד. מכיוון שרוב השלד עשוי עץ, יש הרבה פחות גישור תרמי ובכך הבית שומר על הטמפרטורה הפנימית ומצריך שימוש בפחות אנרגיה. בשיטה זו החומרים הרבה יותר ידידותיים לסביבה ולעובדים באתר. רוב הפסולת שנשארת מפרויקט שלנו זה חתיכות עץ שהולכות למחזור.
"הצוות שלנו בנוי מעובדים בני הגולן ומושב יונתן, שיודעים את העבודה ועושים הכול עד לבניית בית מושלם ולא פחות חשוב – כולנו אוהבים את המקצוע. מקווה שבקרוב נבנה גם את הבתים שלנו בגולן.
"לחברה שלנו קוראים 'של"ג'. כשחשבנו על שם לחברה, רצינו שכולם במשפחה יוכלו להרגיש חלק ולכן יצרנו את השם מראשי התיבות של שמות משפחה של כולנו – שור לעפקו גולדמן".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בקנדה והמשפחה שלי עשתה עלייה לארץ, כשהייתי בגיל שנתיים. נדדנו בארץ בכמה מקומות, אבל רוב שנות נעוריי גדלתי בראש פינה וביסוד המעלה. לפני 10 שנים, הגענו ליונתן".
מגורים
"מושב יונתן. מתגורר ביחידת דיור בבית של ההורים, יחד עם ארוסתי, נהר בראל. מחפשים את המקום לבנות בו את בית החלומות שלנו".
איך נראה יום שישי שלך?
"כל יום שישי נראה אחרת. מאז שהתחלתי דרך עצמאית, רוב ימי השישי שלי סובבים סביב העסק והעבודה. מדי פעם, יוצא לי לבלות את יום שישי גם בעיסוקי האלכוהול שלי. כמעט בכל יום שישי, אני גם נכנס למטבח ותורם את חלקי בהכנת האוכל לשבת ומוצא גם זמן לבילויים עם המשפחה והחברים".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"אנחנו מאוד אוהבים לגוון בארוחות שלנו, סגנונות שונים מכל מיני מקומות בעולם. כמו, למשל, סושי, אוכל וייטנאמי, בריסקט אמריקני, מאכלים ים-תיכוניים, איטלקי ועוד. אחת המנות האהובות על כולם זה עוף שלם במעשנה".
ספרים, או עיתונים בשבת?
"אני לא ממש טיפוס שקורא ספרים, אני יותר בקטע של פודקאסטים ולאחרונה, אני שומע את הפודקאסט של הנרי לופז: 'The how of biasness'".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"להכין קוקטיילים לי ולסובבים אותי בשבת בצהריים, או לפתוח בקבוק יין טוב בשישי בערב ולבלות עם משפחה וחברים ולדבר עם כולם על הדבר הבא".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"אני נמצא בדיוק עם מי שאני רוצה בשבת. אני אדם של פה ועכשיו. לא ממש מתחבר לשאלות היפותטיות".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"לרוב עובד על העסק, אבל משתדל גם למצוא זמן להתעסק קצת בתחביבים שלי, כמו למשל לעשות בדיקות לכל מה שתוסס באותו הזמן, לטעום ולראות מה סיים תסיסה וצריך ביקבוק ולטעום שוב…".
איך משפיעה עליך המלחמה?
"תקופה קשה ומאתגרת מאוד מבחינה עסקית. במשך ארבעה חודשים, אחי ואני היינו במילואים. מאז שחזרנו, אנחנו מנסים להתאושש ולהרים את העסק כמה שיותר גבוה. מצד שני, המלחמה ממש עזרה לי להבין מה חשוב לי בחיים. אני משתדל להיות כמה שיותר עם המשפחה והחברים שלי".
מהו המוטו שלך בחיים?
"להאמין ולשמוח במה שעושים".
מהו החלום שלך?
"להקים משפחה מופלאה ועסק משגשג בגולן".
מה אתה הכי אוהב בגולן?
"את הנופים והשקט".
מה אתה מאחל לעצמך?
"אני מאחל לעצמי תמיד למצוא את המשמעות ותמיד להיות מסופק ממה שאני עושה".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…
- גילגולה של אבן
בזמן שהגולן היה סורי, חמדו תושביו אבנים עתיקות, במיוחד המעוטרות שבהן ושילבו אותן בבנייה של…