ארגון מגדלי הפירות: יבול האבוקדו יעמוד השנה על 150,000 טון. בעקבות העלייה בצריכת האבוקדו בישראל יינטעו עוד 5,000 דונם אבוקדו וגם: הזן החדש "מלומה"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, ירון בלחסן, מדווח כי השנה יבול האבוקדו בארץ יעמוד על כ-150 אלף טון, לעומת הממוצע השנתי העומד על כ-120 אלף טון. בזכות תכונותיו הבריאותיות, נמצא האבוקדו בקטגורית הסופר–פוד ובשנים האחרונות, עולה הביקוש בעולם לצריכתו בעשרות אחוזים, עובדה המעודדת חקלאים רבים לגדל אבוקדו.
כ-50% מתוך יבול האבוקדו השנתי בישראל משווק בעיקר למערב ומזרח אירופה וכן ליפן, אתה נחתם לפני כשנתיים הסכם ראשון לייצוא אבוקדו מזן "האס" – הפופולארי ביותר בעולם. בנוסף, מתנהלים מגעים ראשונים, לפתיחת ייצוא האבוקדו הישראלי לאיחוד האמירויות והודו.
מנהל יחסי החוץ ומחקרים סובטרופיים במו"פ צפון, במכון המחקר מיגל, של החברה לפיתוח הגליל, ויו"ר שולחן מגדלי האבוקדו במועצת הצמחים, ראובן דור: "שוק גידול האבוקדו העולמי הוערך בשנת 2018 ב-13.64 מיליארד דולר ובשנת 2026, צפוי שווי השוק לצמוח ולעמוד על כ– 21.56 מיליארד דולר. למרות איום משבר האקלים, שומר הענף על התייעלות עקבית, זאת הודות למחקר מתקדם".
קטיף האבוקדו מתקיים כמעט לאורך כל השנה. הסתיים קטיף הזים "גליל" ו"דיי" והחל קטיף ה"אטינגר" וה"האס". בנובמבר–דצמבר, יימשך קטיף ה"אטינגר" וה"האס", ויצטרפו הזנים "פינקרטון", "פוארטה", ודמוי האס. במאי–יוני, ייקטף הזן "ריד", האחרון בעונה.
"מלומה" זן אבוקדו חדש בשוק הישראלי
ארגון מגדלי הפירות מברך את אורן ולך, הבעלים של "משתלת אורן ולך", במושב תלמי אלעזר, חקלאי ושתלן ותיק, שהשלים בהצלחה את תהליכי הבחינה והאקלום בארץ של זן האבוקדו החדש והמבוקש "מלומה" וקיבל את אישור השירותים להגנת הצומח. שיווקו באופן מסחרי בשווקים בישראל ובחו"ל יחל כבר החודש, נובמבר 2022.
ה"מלומה" נחשב לזן אבוקדו איכותי, בעל טעם מיוחד, ארומתי ואגוזי בדומה ל"האס" והתרככות שלו אחידה. גרעין ה"מלומה" מהווה רק 15%-10% מנפח ציפת הפרי, מה שמשאיר יותר פרי. גם הקילוף שלו ידידותי.
ירון בלחסן מציין כי ענף האבוקדו מהווה הוכחה מוחשית וחזקה לערך החקלאות המתקדמת בישראל והצלחתו.
בחודשי השיא של עונת האבוקדו (אוקטובר–דצמבר לערך) נמכר קילו אבוקדו לצרכן בישראל במחיר ממוצע של בין 6-9 ש"ח בלבד, כאשר המחיר לחקלאי עבור קילו אבוקדו בעונה זו הנו בין 2-3 ש"ח בלבד. המחירים משתנים בכל חודש בהתאם לסוג הזן וכמות ההיצע לאורך השנה כולה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
עונת המסיק החלה
עונת המסיק החלה. עדויות לגידול זיתים והפקת שמן הזית ניתן למצוא בגליל ובגולן לאורך ההיסטוריה,…
-
עונת המסיק
ברשות הכנרת ממליצים: טיול סתווי קסום בעקבות מסיק הזיתים בנחל צלמון. למרות הבצורת המתמשכת, עדיין…
-
סוף עונת הרחצה
ברשות הכנרת מסכמים עונת רחצה: 1.5 מיליון נופשים, 1,100 טון אשפה, 14,000 רכבי נכים ו-65…