חדשנות מהחודשים האחרונים שמשפיעה על העולם ועל החיים שלנו, בדרך פשוטה וקלילה שכל אחד יוכל להבין
שלום לקוראי "שישי בגולן". אנחנו חיים בעידן שבו הטכנולוגיה מתפתחת במהירות אדירה ולפעמים קשה לעקוב אחרי כל השינויים. אבל אל דאגה, אנחנו כאן כדי לפשט לכם את הכול. הנה שלושה חידושים טכנולוגיים שהתרחשו בחודשים האחרונים והם הולכים לשנות את העולם וגם את החיים שלכם.
מחשוב קוונטי: המחשב שרץ יותר מהר מכל מה שדמיינו
תארו לעצמכם שאתם עומדים בתור לקופה בסופרמרקט ויש תור ארוך שמבזבז לכם את הזמן. עכשיו, דמיינו שמישהו נותן לכם מסלול מהיר שמביא אתכם ישר לקופה. זה בדיוק מה שמחשבים קוונטיים עושים. בעיות מסובכות שדורשות טיפול של שנים, הם פותרים תוך דקות.
לאחרונה, חברות כמו"IBM" ו"גוגל" פיתחו מחשבים קוונטיים שמאפשרים לעשות חישובים מסובכים במיוחד – כמו גילוי תרופות חדשות, או חיזוי שינויים אקלימיים מדויקים. למשל, בעתיד, אולי נוכל למצוא פתרון למחלות קשות הרבה יותר מהר, רק בזכות המהירות המטורפת שלהם.
איך זה ישפיע עלינו? דמיינו רופא שיוכל לדעת בדיוק איזו תרופה תתאים לכם לפני שאתם בכלל חולים. זה העתיד והוא מתקרב.
מציאות מדומה ורבודה: לחיות את החלום מהבית
זוכרים איך פעם הייתם צריכים לטוס לחו"ל בשביל לראות את מגדל אייפל, או לשוטט במוזאון בלובר? היום, עם טכנולוגיות מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה ,(AR) אתם יכולים "לטייל" בפריז, בלי לצאת מהכורסה בבית.
בחודשים האחרונים, פותחו יישומים חדשים שמשדרגים את החוויות האלה. למשל, אתם יכולים ללמוד מקצוע חדש, לראות איך יעצבו את הבית שלכם עוד לפני ששמו לבנה אחת ואפילו "להתאמן" על ניתוחים רפואיים בלי לגעת במטופלים אמתיים.
איך זה ישפיע עלינו? אם יש לכם נכדים שמתקשים ללמוד, דמיינו שהם מרכיבים משקפיים מיוחדים ונכנסים לכיתה וירטואלית מלאה בפעילויות מדהימות. נשמע חלום? זה קורה עכשיו.
הדפסת איברים בתלת-ממד: רפואה מותאמת אישית
תחשבו על זה: במקום לחכות לתורם שיתאים להשתלת איבר, בעתיד פשוט "ידפיסו" לכם איבר חדש במדפסת מיוחדת. נשמע מדע בדיוני? החידוש הזה כבר כאן.
בתערוכות האחרונות, הציגו חוקרים איך ניתן להשתמש במדפסות תלת-ממד כדי ליצור רקמות ואיברים להשתלה. המשמעות היא שפחות אנשים ימתינו שנים לתרומות איברים והרפואה תהפוך להיות הרבה יותר מותאמת אישית.
איך זה ישפיע עלינו ?אולי בעתיד, אם תצטרכו ניתוח מורכב, הרופא פשוט ידפיס את הפתרון שלכם במדפסת, כמו שמדפיסים תמונה בבית. זה אולי נשמע דמיוני, אבל זה העתיד של הרפואה.
ההבדל בין בינה מלאכותית (AI) לכלים כמו "צ'אט "GPT
בינה מלאכותית היא כמו עולם החשמל כולו. היא מספקת את התשתית לכל מה שאנחנו עושים: מייצור חשמל ועד הדלקת מנורות. בתוך העולם הזה, יש גם יישומים ספציפיים כמו "צ'אטGPT" שהוא כמו גגות סולאריים. גגות סולאריים הם חלק קטן מעולם החשמל, שממקד את עצמו במשהו ייחודי – יצירת אנרגיה נקייה. כך גם "צ'אטGPT". הוא חלק מעולם הבינה המלאכותית, שמתמחה ביצירת טקסטים ובשיחות עם אנשים.
אז בפעם הבאה כשאומרים לכם "בינה מלאכותית", תחשבו על זה כמו: מכונית חשמלית ו"צ'אטGPT" הוא כמו מערכת הניווט שבתוכה.
הטכנולוגיה משתנה מהר, אבל תמיד יש מקום לחלום. עכשיו רק נשאר להמתין שימציאו רובוט שיכין תה בדיוק כמו שסבתא אוהבת – מתוק, אבל לא מדי…
אולי יעניין אותך גם:
-
"מירוץ התפוח" ה-11 כובש את העולם
"מירוץ התפוח" התקיים בסוף השבוע שעבר, בפעם ה-11. במירוץ ניצח הרוכב מצרפת Julien Laidom, שאמר…
-
מעביר את זה הלאה
לפני שהתגייס להנדסה, לא ידע יותם רשף, מנטור, דבר על החיל. התיישב באוטובוס ליד חייל…
-
למצוא את האור
השבת, ראש חודש תמוז, יהיה יום האזכרה ה-11 למותה של בתנו האהובה, אפרת. נראה כאילו…