בשבוע שעבר, סקרנו את המהלך הכולל במהפכת התקשורת, היעדים והמטרות. בכתבה זו, נחשוף את הביצוע בשטח
במקביל לעבודות השטח, שמבוצעות להטמעת הסיב האופטי ב-12 מיישובי הגולן, מקודמת בימים אלו, טכנולוגיה חדשנית וייחודית של סיבים אלחוטיים. זאת, הודות לשיתוף פעולה של המועצה האזורית גולן, החברה הכלכלית גולן, היישובים, קהילת הגולן בכלל וקהילת ההייטק, בפרט.
הטכנולוגיה שייכת לחברת "בזק", שהחלה בפיילוט ביישוב יונתן. מדובר בטכנולוגיית Terragraph, המאפשרת פריסת סיב אופטי בצורה אלחוטית, באמצעותו יסופק אינטרנט לכל משק בית במהירות של עד 1 ג'יגה. פיילוט זה מחבר בין הצורך של עובדים וחברות בעידן הנוכחי לבין התשתיות הנדרשות לכך. יתרה מזו, ניתן ליהנות מחוויית גלישה מהירה, גם למטרות פנאי ובידור.
איך עובדת הטכנולוגיה?
1. פריסה של מספר מוגבל של אנטנות ביישוב, בהתאם לגודל היישוב וכמות בתי אב, האנטנות מוצבות על גגות מבני ציבור ועמודי תאורה.
2. הצבת אנטנה על גג בית הלקוח המעוניין להתחבר – התקנה מהירה ופשוטה בבית הלקוח, האורכת כשעה בלבד, ללא חפירה ופגיעה בטבע, בשגרת החיים, או בתשתיות קיימות.
זו חווית התקנה מהירה ו"נקייה" וכמובן, בטוחה. מה עושה אותה בטוחה? זו בעצם הרחבה של טכנולוגיית הווי–פיי, תוך ניצול טווחי שידור קצרים מאוד עד 200 מטר, פחות אפילו מטלפון סלולרי ובדומה לטלפון אלחוטי ביתי. טכנולוגיה זו מאושרת ועומדת בתקינה המחמירה של משרד התקשורת ומכון התקנים האירופי והישראלי.
היתרונות של Terragraph
1. פריסת סיבים באופן אלחוטי, המאפשרת אספקת אינטרנט לכל משק בית במהירות עד 1 ג'יגה.
2. הטכנולוגיה מאפשרת פריסת סיב בכל מקום, כולל אזורים מרוחקים ועם מיעוט לקוחות.
3. פריסת תשתית סיבים "נקייה" ללא צורך בחפירות ביישוב ובבית הלקוח.
הפשטות והמהירות מאפשרים פריסה אלחוטית ומהווים פתרון יעיל ואיכותי בזמן מידי ועד לפריסה החוטית העתידית. כך יינתן פתרון מיטבי לכל תושב ויישוב.
הפרויקט מנוהל במועצה האזורית גולן, מלווה בהכוונה מקצועית ותוך פיקוח של חברי קהילת ההייטק הגולנית ובשיתוף עם הנהגות היישובים. ההירתמות של קהילת ההייטק והנתינה בהתנדבות למען התהליך מרשימה ומסייעת רבות בהיבט המקצועי, הטכנולוגי ובטח בהיבט הבטיחותי החשוב.
"הטכנולוגיה לוקחת אותנו לקצה הקדמה הטכנולוגית, תוך יעילות מקסימלית בפריסה הירוקה והבטוחה, שמונעת פגיעה וחפירה בתוואי הקרקע", אומר עקיבא טורנהיים, מהנדס תקשורת, מאבנ"י אית"ן.
הפיילוט הוכיח את הבשלות הטכנולוגית ואת התרומה המשמעותית בחוויית המשתמש בשימוש באינטרנט.
הפתרון מתאפשר אודות לשיתוף פעולה בין שתי חברות תחת מעטפת אחת: "בזק" – מספקת את התפעול והשירות עד לבית הלקוח ו"Siklu" – חברת סטארטאפ ישראלית האחראית על ייצור הציוד. גאווה ישראלית אמתית!
היישוב יונתן, בו פועל הפיילוט בחודש האחרון, ביצע עבודת מיפוי תשתיות פיזיות והכין את עצמו לקראת התהליך בצורה מרשימה. יונתן נבחר בשל פערי תשתיות וחוסר מענה בתשתית סיבים אופטיים, בתווך זמן הקרוב. הצוות המקצועי הציג בפני ראש המועצה, חיים רוקח, מספר פתרונות מידיים. מתוך הפתרונות שהוצגו, הוחלט להתחיל בפיילוט בטכנולוגיה הזו שמהווה בשורה גדולה עם מינימום פגיעה סביבתית. הפרויקט נוצר בזכות דחיפה של כל הגורמים המעורבים ומתבצע לראשונה בצורה יישובית. ככל שהפרויקט יוגדר כהצלחה, השימוש בו יורחב ויועתק ביישובים נוספים, עד להטמעת סיבים אופטיים תת–קרקעיים בכל הגולן.
ראש המועצה האזורית גולן, חיים רוקח: בנקודת זמן זו, נראה כי זו הזדמנות ומענה מידי של טכנולוגיה מתקדמת להנגשת אינטרנט מהיר, בטווח הזמן הקרוב, למשקי הבית בגולן. בליווי הצוות המקצועי, נמשיך לבחון את האפשרויות הקיימות
הפיילוט תחום בזמן ולאחר שישוקללו הנתונים של המערכת, יוחלט האם להרחיב את הפרויקט לכל היישוב, בהתאם ליציבות המהירות והאפשרות לבצע פריסה מיטבית של הטכנולוגיה.
ראש המועצה האזורית גולן, חיים רוקח: "בנקודת זמן זו, נראה כי זו הזדמנות ומענה מידי של טכנולוגיה מתקדמת להנגשת אינטרנט מהיר, בטווח הזמן הקרוב, למשקי הבית בגולן. בליווי הצוות המקצועי, נמשיך לבחון את האפשרויות הקיימות. אנחנו מתקדמים אל המטרה, לצמצום פערי התשתיות ולהנגיש שירותים לכל בית וכל תושב".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- אצלנו זה יהיה אחרת
קצרין קמה ב-1977, בשנים שבהן השסע והמתח הפוליטי והעדתי בישראל היה בשיאו, כמו גם המתח…
- איך קוברים מלאך
אצלנו בקשת רגילים להתעורר או להירדם לצלילי ירי. אימוני צה"ל הם תמיד חלק בלתי נפרד…
-
הגולן זה הבית
קצין ההגנה המרחבית של חטיבת הגולן, רס"ן לשם צוריאל בראיון מעמיק על הקשר של הצבא ליישובי…