אף פעם לא נמאס לה לאכול שוקולד. טוב, היא קונדיטורית ושוקולטיירית. גם מול שניצלים טריים, קשה לה לעמוד. האורחת שלי לשבת היא עדי כהן (גלר)
קצת על עצמך; משפחה ילדים
"עדי כהן (גלר), בת 30 אוטוטו… נשואה לאמתי ואימא לארבעה מתוקים. שחר-אורי, שילת, טוהר וחסד הקטן".
עיסוק
"קונדיטורית, שוקולטיירית. לפני ארבע שנים הגשמתי חלום ופתחתי את 'העדי שבמטבח' – עסק לסדנאות שוקולד ואפייה ועוגות מעוצבות ייחודיות.
"כבר שלוש שנים, זוכה להיות מורה למגמת קונדיטוריה בכפר הנוער 'איילת השחר', ביונתן. כן, עושים בזה בגרות!".
מגורים
"גרים בחיספין, כבר כמעט שבע שנים".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בחיספין וגדלתי כל חיי בגולן. כשהתחתנו, גרנו במעלות ולאחר שלוש שנים של געגועים למרחבים, חזרנו הביתה לגולן".
איך נראה יום שישי שלך?
"בדרך כלל, עמוס מאוד. כל שבוע, יש הזמנות של עוגות מעוצבות לשבת. אני עומלת על הכנתן במשך כל הלילה של חמישי, לפעמים עד הבוקר ובשישי, אני נחה קצת ומבשלת לשבת.
"בשבתות שאנחנו מתארחים, מנצלים את ימי שישי ליציאה זוגית, או לטיול בגולן היפה שלנו".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"לרוב, אוכל שילדים אוהבים… אורז, תפוחי אדמה ושניצלים. אני אוהבת לגוון ולכן בכל שבת, יש תוספות אחרות, לפי מה שמתחשק לי באותו יום. בכל שבת, אני אופה חלות".
איך נראה שולחן השבת שלכם?
"הרבה סיפורים של הבנות ממהלך השבוע, שירים וריקודים. בסוף הארוחה, משחקים רמי".
זיכרון ילדות משבת
"אני זוכרת הרבה טיולים בטבע שסובב את חיספין – גבעת הפרה, המאגר, שמורת האירוסים, כמעט בכל שבת שמזג האוויר היה נוח".
ספרים/ עיתונים בשבת?
"שבת זה הנחת והזמן שלי לקרוא ספרים שאני שואלת בספרייה. בדרך כלל, כשמתחילה ספר מעניין, אני לא עוזבת אותו, עד שאני מסיימת".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"הנחת, זה שאין פלאפונים מאפשר לנו זמן איכות משפחתי. זה מאפשר להקשיב באמת לבני המשפחה ולסיפורים שלהם ממהלך השבוע".
מאכל אהוב במיוחד
"יש המון. בגדול, אני מאוד אוהבת אוכל טוב וגם אוכל פשוט, בעיקר כזה שמרגישים בו את הלב של מי שהכין אותו. אבל אם חייבים לבחור, אז אף פעם לא עמדתי בפני שניצלים טריים ישר מהמחבת וגם לא בפני שוקולד.
"בסדנאות, שואלים אותי לא אחת, אם לא נמאס לי כבר לאכול שוקולד. אז אני תמיד עונה… שלא".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"עם סיון רהב-מאיר. היא אישה חכמה ועוצמתית, עם הסתכלות מאוד חיובית על החיים ועל מה שקורה בהם. אף פעם לא שמעתי אותה אומרת משהו רע, או מזלזלת במישהו. היא עסוקה המון בנתינה ובעשייה. מעניין אותי לפגוש אותה בפשטות ולשבת אתה לשיחה מלב אל לב".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"מנסה, ממציאה ומשכללת מתכונים חדשים במטבח, עבור הסדנאות שלי".
מה לא יודעים עלייך?
"שיש לי צליאק… כן, אני קונדיטורית צליאקית ובאופן פרדוקסלי, הדבר שאני הכי אוהבת להכין – זה חלות ולחמים טריים. לא, אני לא טועמת מכל מה שאני מכינה. יש לי טועם צמוד (בעלי) שנותן לי פידבקים (חיוביים, חסר לו שלא…)
"לפעמים, יש דברים שאי אפשר לעמוד בפניהם, אז אני חוטאת וטועמת קצת. מזל ששוקולד זה ללא גלוטן".
חולמת להקים בגולן מרכז אומנותי של סדנאות קונדיטוריה ולהביא לגולן סדנאות של שפים וקונדיטורים ברמה בין-לאומית. בנוסף, לייצר עשייה קולינרית ערכית ומשמחת. אני מאמינה שדרך האוכל אפשר להגיע לנבכי הנפש
מהו החלום שלך?
"חולמת להקים בגולן מרכז אומנותי של סדנאות קונדיטוריה ולהביא לגולן סדנאות של שפים וקונדיטורים ברמה בין-לאומית. בנוסף, לייצר עשייה קולינרית ערכית ומשמחת. אני מאמינה שדרך האוכל אפשר להגיע לנבכי הנפש ולאפשר לה לבוא לידי ביטוי בצורה חופשית".
מה את הכי אוהבת בגולן?
"את הנופים, הרוגע, הפשטות והאנשים".
מה את מאחלת לעצמך?
"להמשיך לשמח אנשים ולגרום להם לחייך ולאהוב. לפתח את היצירתיות, להגיע למטרות ולחלומות שלי ולהצליח להגשים אותם".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
אימפריית דולב
הוא נולד בארה"ב, עלה ארצה כילד, אוהב את הארץ, 'מלאך שביל הגולן', עסוק עד מעל…
- אורח בשישי - אלון קייטלמן
אלון קייטלמן רוצה להעתיק מתל אביב לגולן את חיי הלילה. רוצה וגם עושה: במהלך המונדיאל,…
-
חיים לוי – אורח לשבת חוגגים את המשפחה
שש שנים בגולן ועדיין לא נרגע מהנוף ומהשקיעות. מנהל את חדר האוכל ב"כינר" ואת "מנוחה…