זנים מסחריים שיאריכו את עונת הדובדבן הוצגו בסיור השנתי למגדלי הדובדבן ברמת הגולן, ביוזמת מו"פ צפון, מועצת הצמחים ושירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ)
יבולים מסחריים בזני הדובדבן "סוויט–הארט" ו"רגינה", הצפויים לשפר את היצע ואיכות הזנים האפילים בישראל, ולהאריך את עונת השיווק בעוד כשלוש שבועות (!), הוצגו לראשונה במטעי אלוני הבשן ומרום גולן, במסגרת הסיור השנתי למגדלי הדובדבן, שהתקיים ברמת הגולן, ביוזמת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, ענף הפירות במועצת הצמחים ושירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות. שני הזנים הנ"ל נחשבים לזני דובדבן איכותיים במיוחד בזכות טעמם, מוצקותם, צבעם, רגישותם הנמוכה להסתדקות ועמידותם הטובה באחסון.
ד"ר מיכל אקרמן–לברט, חוקרת עצי פרי נשירים במו"פ צפון–מיגל: "עד היום, עונת הדובדבן המאוחרת התבססה בעיקר על הזן האפיל 'בינג' הנקטף עד שלהי חודש יוני ואחראי לכ-30% מהיבול הארצי. כעת, יתאפשר בשנים הקרובות לגוון את היצע הדובדבן, לשפר את איכות התוצרת ולהאריך את עונת הגידול והשיווק, מה שייטיב הן עם המגדלים, והן עם הצרכן הישראלי".
במהלך הסיור המקצועי, בהובלת איל יונאי יו"ר שולחן הדובדבן במועצת הצמחים, ד"ר מיכל אקרמן–לברט, שמעון אנטמן, ממועצת הצמחים וד"ר ענת זיסוביץ–חריט משה"מ, הציגו מגדלים מאלוני הבשן, מרום גולן, רמת מגשימים ויונתן, שיטות עיצוב חדשות, פרוטוקולים שונים לממשק גידול, ותוצאות ראשוניות של מחקרים בתחום גידול הדובדבן. עוד התארחו המשתתפים בבית האריזה "פירות גולן" של "בראשית", בו קיבלו סקירה על טכנולוגיות קירור חדישות לאיסום פרי הדובדבן בין שבוע לחודש (לפי הזן) ועל חידושים במעבדה לביקורת איכות, שיאפשרו התייעלות משמעותית בדיגום הפרי.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
זמן הדובדבן זה עכשיו!
הזנים המוקדמים - "מיני רויאל" ו"רויאל דון", שאוקלמו בגליל ובגולן על ידי מו"פ צפון נמצאים…
-
תיירות הגולן - יותר אטרקציות, יותר מטיילים
קיץ 2015 היה טוב לתיירות הגולן. למרות החום המעיק והדי הקרבות בסוריה, היו לנו יותר…
-
מגדלים בריא יותר
גידול משמעותי נרשם בשימוש חקלאי בשרוולי גידול מנותקים מהקרקע, המאפשרים הפחתת הדברה. ה"גרובגים" מאפשרים גידול…