קסם עולם התאטרון במרכז קהילתי גולן. חלומות ואיכות מתחברים באשכולות "אופק" ו"אביטל". שנת 2020 תיכנס לספרי ההיסטוריה
אשכול "אופק", בשיתוף מחלקת אומנויות הבמה במרכז קהילתי גולן, פועל תוך חשיבה מעמיקה לטובת בניית תכניות הפנאי, בחינת דיוק הצרכים לכל שכבות הגיל, חיבור לקהילות והנגשה החוג פנימה, ליישובים. כל זאת, תוך העצמת ההון האנושי מתוכנו – מורים ומדריכים איכותיים מתוך יישובי דרום הגולן והגולן כולו. הרי לכם דוגמה אנושית חיה לכך שחלומות ואיכות מתחברים.
רונית אוחנה, תושבת כפר חרוב, היא בעלת " תאטרון פאוזה". בטוח ששמעתם על סדנאות כתיבה יוצרת "קצת אחרת", שהתקיימו בספריית האשכול שלנו. רונית ביימה, כתבה והפיקה עשרות הצגות, מופעי סיום ומופעי במה קהילתיים. הצגות מקצועיות שביימה הופיעו לאורך השנים במיטב התאטראות בארץ.
יחד, באמונה בדרכנו המשותפת, נפתחו שלוש קבוצות של חוגי תאטרון:
- "משחקי תאטרון", לילדי כיתות א'- ג', באשכול "אופק".
- חוג תאטרון לילדי כיתות ד'- ה', בכפר חרוב, כולל שתי ילדות ממבוא חמה – "כי טוב בבית".
- "תאטרונוער" לילדי כיתות ו'- ח' – באשכול "אופק".
קטנים-גדולים
הקורונה תפסה את כולנו בהפתעה, לאחר ניתוק של קרוב לשלושה חודשים, הקבוצות חזרו לפעול, בתחילת חודש יוני. ההחלטה שלנו, במרכז הקהילתי, להחזיר את החוגים לפעילות התגלתה כנכונה.
בהצעתה של רונית, החלטנו לקיים שיעור פתוח לסגירת שנה בכל קבוצה, הצצה קצרה ומעמיקה, תוך הקפדה על הנחיות "התו הסגול". עם מסכות (והפעם לא של קומדיה דל ארטה), החלטנו לאפשר להורים לראות את ילדיהם ביכולות התאטרליות, לרגע לעצור ולתת להם להביע את עצמם, לאפשר להם להגיב במרחב מתאים ולפעול ב"כאן ועכשיו", לנוע, לצחוק, ליהנות ולהשתחרר.
משחקי תאטרון" לילדי כיתות א'- ג' – גילינו כי מדובר בחבורה מופלאה של חמישה ילדים בעלי דמיון ואומץ. תוך כניסה בצעדים קטנים לעולם התאטרון, חשיבה על הפרטים הקטנים והמשמעותיים ויחד הוכחתם כי הנכם קטנים, אבל גדולים מהחיים
"משחקי תאטרון" לילדי כיתות א'- ג' – גילינו כי מדובר בחבורה מופלאה של חמישה ילדים בעלי דמיון ואומץ. תוך כניסה בצעדים קטנים לעולם התאטרון, חשיבה על הפרטים הקטנים והמשמעותיים ויחד הוכחתם כי הנכם קטנים, אבל גדולים מהחיים.
חוג תאטרון לילדי כיתות ד'- ה' בכפר חרוב – קבוצת תאטרון של תשע ילדות, שזכו למורה מתוך מהבית. ההיכרות והעבודה המעמיקה מעניקה את יתרונותיה. בשיעור הפתוח, נחשפנו לחיבור ביניכן ובעיקר להבנה כי סך החלקים הנו גדול מהשלם
חוג תאטרון לילדי כיתות ד'- ה' בכפר חרוב – קבוצת תאטרון של תשע ילדות, שזכו למורה מתוך מהבית. ההיכרות והעבודה המעמיקה מעניקה את יתרונותיה. בשיעור הפתוח, נחשפנו לחיבור ביניכן ובעיקר להבנה כי סך החלקים הנו גדול מהשלם.
"תאטרנוער" לילדי כיתות ו'- ח', באשכול "אופק" – חבורת נערות ונערים איכותיים, חוצה מגדר דתי. הוכחתם לעצמכם ולכולנו, שהנכם מעגל גדוש ביצירתיות, אמתי, נושם ונוקב ומלא בהומור מפולפל. אנו מאמינים ובטוחים כי מפה, כולכם עולים מעלה
"תאטרנוער" לילדי כיתות ו'- ח', באשכול "אופק" – חבורת נערות ונערים איכותיים, חוצה מגדר דתי.
בעבודתה של רונית מורגש כי, היא מאפשרת לכל כל נערה ונער להביא את עולם התוכן שלו. אישיותו מתגבשת, תוך הכוונה מקצועית. במפגש הסיום, הוכחתם לעצמכם ולכולנו, שהנכם מעגל גדוש ביצירתיות, אמתי, נושם ונוקב ומלא בהומור מפולפל. אנו מאמינים ובטוחים כי מפה, כולכם עולים מעלה.
רונית אוחנה מספרת מהו תאטרון עבורה: "אמנות התאטרון מחוברת לחיים שלנו באופן עמוק. המשחק הדרמטי הוא טבעי, דומיננטי בילדותנו ומלווה אותנו גם בהמשך. אנחנו מגלמים מגוון תפקידים בחיינו ומאלתרים בכל רגע ורגע בהתאם לנסיבות.
"עבורי, תאטרון הוא לא רק מיומנות ויצירה אמנותית. הוא כלי שבעזרתו אפשר לעבד תהליכים אישיים, קבוצתיים וקהילתיים. התאטרון פוגש את האדם במקומות הנמוכים ביותר והרמים ביותר. הוא משקף מציאות והוא גם כלי היוצר שינוי במציאות. הוא מהדהד אל הסביבה שבתוכה הוא פועל, מפגיש בין אנשים ממקומות שונים, מגבש, מזמין שיתופי פעולה ויוצר גאוות יחידה".
חלום שהופך למציאות
תאטרון באשכול "אביטל" (מרום גולן) – מה היה לנו שם…
לפני שנתיים, התקבלה החלטה להפוך את האשכול הצפוני של המרכז הקהילתי גולן, אשכול "אביטל", לאשכול אומנויות הבמה וכך היה. במהלך השנתיים האחרונות, הצלחנו יחד עם מחלקת אומנויות הבמה, והמורה האגדי איציק (פיצ'קו) קונפינו, לראות חלום שהופך למציאות.
נכון להיום, אשכול "אביטל" פועל בשתי פלטפורמות: בית הספר לאומנויות הבמה, שפועל אחר הצהריים וקורסים במסגרת תל"ן (תכנית לימודים נוספת), הפועלים בתוך ביה"ס "אביטל".
במסגרת בית הספר לתאטרון, נפתחה קבוצת תאטרון לילדי ד'-ח'. הילדים התגבשו לקבוצה מופלאה ומיוחדת, עם כישרונות יוצאי דופן. פעם בשבוע, נפגשו החבר'ה המוכשרים למפגש תיאטרלי מגוון, בו עבדו דרך תרגילי אלתור, הבעת רגשות, עבודה בקבוצה ופיתוח יכולות הקשורות לדמיון ויצירה.
במהלך השנה, השתתפה הקבוצה בסדנת אומן עם הבמאי, השחקן והמורה הראל קרטס, במהלכה התנסו בתאטרון הפיזי, משחק עם מסכות וליצנות.
פלטפורמה נוספת של תאטרון מתקיימת בקורסי התל"ן, בתוך בית הספר "אביטל". שם, פיצ'קו מלמד את הילדים להתבטא בדרכים שונות, מאמן אותם במיומנויות חברתיות וחיזוק הביטחון העצמי של כל ילד.
במסגרת התל"ן, ילדי ד'-ה' העלו מופע לכבוד חג הפורים, מול תלמידי בית הספר. ילדי ו'-ז'-ח' המשיכו את המסורת וקיימו ערב מונולוגים-דיאלוגים, מתוך המחזה "גן ריקי", של דוד גרוסמן. הערב היה מצחיק ומרגש.
אז מה היה לנו שם? בית ספר אחד לתאטרון, תלמידים סופר-מוכשרים ורצון אחד גדול להמשיך בכל הכוח גם בשנה הבאה.
אימפרוביזציות
אירוע סיום השנה הגדול שתוכנן בשיתוף פעולה עם החוג למחול לא יצא לפועל, עקב הקורונה. לא ויתרנו והחלפנו את האירוע המתוכנן בערב אימפרוביזציות להורים וחילקנו תעודות סוף שנה. הערב היה מצחיק וחווייתי, הילדים הופיעו בפני הוריהם ואף שיתפו אותם במשחקי תאטרון ואלתורים.
תודה לכם ילדים קסומים, על מי שאתם, זכרו שתמיד התאטרון הוא הרבה מעבר להופעה על במה.
תודה לכם הורים יקרים, המבינים כי חלומות מתגשמים. כל שנותר הוא להיות שם עבורם, להאמין ולשלב ידיים.
כמובן, תודה מעומק הלב, למדריכים רונית אוחנה, באשכול "אופק" ולאיציק (פיצ'קו) קונפינו, באשכול "אביטל". תודה גדולה ואחרונה לגל שוורץ, מנהל מחלקת אומנויות הבמה, על הראייה למרחקים, גמישות מחשבתית וניהולית, רגישות אמתית והבנה כי אומנויות הבמה הן עולם עשיר וייחודי המאפשר לאנשים להתחבר לעצמם.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
סיפורים על חלומות שהתגשמו השנה
"חלום שלא נפתר", אמרו חכמים, "דומה לאיגרת שלא נפתחה". בתשע"ז, אנשים ברי-מזל פתחו את האיגרות…
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…
-
הקיץ של קצרין
בעוד כל הסביבה חוגגת את החופש הגדול, במועצה המקומית קצרין שוקדים במרץ על קידום התכנית…