מי מאתנו לא מתלבט מה להכין לילדים, מה למרוח בכריך, איך לגוון ואיך לוודא שהכריך יהיה גם טעים וגם מזין. נשמע קצת כמו משימה בלתי אפשרית… לצאת מהקופסה של הקוטג'
החופש הגדול מאחורינו ולפנינו, ההורים, ניצבת המשימה היומית – מה להכין לילדים לכריכים לבית הספר? המשימה – ארוחות בריאות ומזינות. האתגר – שהילדים באמת יאכלו אותן…
לכבוד החזרה לבתי הספר, בשעה טובה, טור מיוחד עם רעיונות, מתכונים והסברים על ארוחת העשר, כי מי מאתנו לא מתלבט מה להכין לילדים, מה למרוח בכריך, איך לגוון ואיך לוודא שהכריך יהיה גם טעים וגם מזין. נשמע קצת כמו משימה בלתי אפשרית…
באופן כללי, הטריק הוא למצוא את האיזון בין בריאות לטעם ולהיות פתוחים לנסות דברים חדשים. בואו ננסה לצאת מהקופסה של הקוטג' ולמצוא רעיונות חדשים.
איזה לחם?
ראשית, נדבר על סוג הלחם. לחם לבן = קמח לבן = סוכר לבן. סוכר לבן מתפרק במהירות, משפיע לרעה על הגוף, אינו מזין ומאיץ חולי כגון סוכרת ועוד. היום, קיימים בשוק המון לחמים מאוזנים יותר ובריאים יותר, כגון לחם מחצי קמח מלא, קמח כוסמין חצי מלא, שיפון ועוד. הכול הוא שאלה של הרגל והתמדה. הטעם לא תמיד מאוד שונה וממילא, עם הממרח, הטעם של הלחם משתנה.
שלא ימרחו אתכם. חוץ מגבינה, יש הרבה ממרחים!
לאוהבי החומוס – אפשר להכין ממרח "חומוס" מכל הקטניות. עדשים כתומות, שעועית לבנה ואפילו שעועית לוביה. משרים, מבשלים עם שום ובצל וטוחנים הכול עם טחינה, כמון, מלח ופלפל. גם כל קטנית אחרת יכולה להתאים.
טחינה – חוץ מהטחינה הרגילה והמסורתית, אפשר להכין טחינה במגוון טעמים. טחינת עגבניות – במקום מים שמים עגבניות, טחינה ירוקה עם פטרוזיליה, טחינת בזיליקום, טחינה ורדרדה עם סלק מבושל, טחינת עגבניות מיובשות ואפילו טחינת אריסה, לאוהבי החריף.
גם פסטו הוא ממרח משובח המכיל שמנים טובים, ברזל וויטמינים וגם ממרח זיתים הוא אופציה לא רעה.
חביתה – את החביתה אפשר לגוון עם מעט ירק קצוץ (אפשר לקצוץ מהלילה ולהוסיף לחביתה בבוקר), קישוא מגורד – קישוא הוא חסר טעם, אך מוסיף סיבים ומינרלים, תירס, רצועות פלפלים, פטריות ועוד.
ירקות, או לא להיות
הכריך הוא רק חלק מהארוחה. אפשר להוסיף לכריך עצמו ירקות – רצועות מלפפונים, או פלפלים ואפשר לשים בשקית זיפ, או בקופסה קטנה, שלל ירקות. אל תתקבעו על מלפפון, עגבנייה ופלפל… אפשר לשים פרחי כרובית לא מבושלים, עיגולי גזר או "קליפות גזר" (בעזרת קולפן מקלפים גזר שלם למעין קליפות דקות ופריכות. מומלץ במיוחד, כשיש שיניים מתנדנדת), מקלוני סלרי, עלי חסה חתוכים גס, פטריות ועוד. הרבה פעמים, ילדים מסרבים לקחת ירקות לבית הספר, אך מניסיון – בכל פעם שבתי לוקחת שקית כזו, כל הילדים מבקשים להתכבד!
לא על הכריך לבדו
לא חייבים כריך. אפשר להכין פשטידות קטנות בצורת קאפקייקס, פנקייקס מקמח כוסמין חצי מלא, או קמח שיבולת שועל, סלט ירקות מועשר בגרגירי חומוס, או ביצה קשה, קציצות מירקות ואפילו אנטי פסטי – בטטה, תפוחי אדמה וירקות נוספים קלויים בתנור. גם קופסה עם גרנולה איכותית וגביע יוגורט יכולה להיות ארוחה.
החיצוניות כן חשובה
קופסה יפה, שקית צבעונית, אריזת מעניינת – כל אלה גם משפיעים על הרצון שלנו לאכול. כאשר האוכל ארוז בצורה מושכת, חוויית האכילה מהנה יותר.
מאחלת לנו שנת לימודים פורייה ובטוחה! הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מה עושים עם החיות ביישובים?
מקומן של חיות הבר - בטבע, אולם קרבתו של האדם ומקורות מזון "קלים" בסביבתו קורצים…
-
מה משקיעים מחפשים
משקיעים במיזם סטארט-אפ מחפשים תשואה מקסימלית בסיכון מינימלי. הם מצפים לחמש (לפחות) את ההשקעה שלהם,…
-
המדריך למפגש עם הנחש
הקיץ הגיע ושנת החורף של הנחשים מגיעה לקיצה. הם מתעוררים רעבים, עצבניים, בלוטות הארס שלהם…