האבחון ברפואה הסינית שונה ממה שאנחנו רגילים אליו. המטפל לא שואל רק על המקום שכואב לנו, אלא גם על ההרגלים שלנו, מה אנחנו אוכלים, איך אנחנו ישנים ואיך אנחנו מרגישים נפשית
אז החלטתם שמספיק לסבול, שינסתם מותניים והחלטתם לבוא לטיפול ברפואה סינית. איך המטפל יידע באילו נקודות דיקור להשתמש, איזו תזונה להמליץ ואילו צמחי מרפא לתת? הכול על פי האבחון, כמובן. כאשר אנחנו הולכים למטפל ברפואה סינית, אנו מקבלים אבחון מעמיק כדי להבין מה קורה בגוף שלנו ולקבל את הטיפול המדויק ביותר.
מה זה אבחון ברפואה סינית? האבחון ברפואה הסינית שונה ממה שאנחנו רגילים אליו. המטפל לא שואל רק על המקום שכואב לנו, אלא גם על ההרגלים שלנו, מה אנחנו אוכלים, איך אנחנו ישנים ואיך אנחנו מרגישים נפשית. המטפל הסיני אינו מתמקד רק בסימפטום הבולט, אלא מחפש את שורש הבעיה, תוך התחשבות בשלל גורמים פיזיים, נפשיים ורגשיים. גישה זו מאפשרת טיפול מקיף יותר, המכוון לשיפור הבריאות הכללית ולא רק לטיפול בסימפטומים.
האבחון מורכב מכמה דברים:
בדיקת הדופק: ברפואה הסינית, לא בודקים רק את מהירות הדופק, אלא גם מה האיכות הכללית שלו – דק, מיתרי, מתגלגל ועוד. באמצעות הדופק, מקבלים המון מידע על מצב האיברים הפנימיים. הסינים מצאו שלוש עמדות דופק שונות בכל פרק כף יד, כל אחת מהן משויכת לאיבר אחר. באמצעות ההקשבה לדופק, ניתן ללמוד הרבה על מצב האיברים הפנימיים של האדם. מיובש בעיניים (המיוחס לכבד) ועד הפרעות עיכול.
בדיקת הלשון: צבע הלשון, החיפוי והצורה של הלשון נותנים לנו תמונה כללית על האדם. לשון אדומה תצביע על חום פנימי, בעוד לשון חיוורת תצביע על קור ואולי חסר דם. לשון סגלגלה תצביע על תקיעות של הצ'י וגם של הדם וכך הלאה. אני מזמינה אתכם לגשת למראה ולהוציא לשון ואז להתבונן בלשון של שאר בני הבית. תגלו כי לכל אחד צורת לשון, חיפוי וצבע מעט שונים.
התבוננות: המטפל מתבונן במראה הכללי שלנו, בעור, בציפורניים ובשיער. ציפורניים דקות ומתפצלות יעידו על מצב הכבד, עור יבש קשור לריאות וכן הלאה. גם לריח הגוף של המטופל יש חשיבות, לאופן בו המטופל יושב. מטפל טוב לא מחסיר אף פרט!
תשאול: גם אם באתם עם תלונה עיקרית של כאבים בכתפיים, עדיין תישָאלו מה מצב העיכול, איך השינה ועוד שלל שאלות. התשאול הוא חלק חשוב מאוד מהאבחון וסביר שישאלו אתכם שאלות שהן כביכול "לא קשורות" לבעיה אתה הגעתם, אך עבור המטפל הן נחוצות להרכבת "הפאזל" – האבחנה.
המטפל לוקח את כל הנתונים הללו ומעבד אותם לכדי אבחנה. ברפואה הסינית, אבחנת עודף וחוסר היא הבסיס לטיפול. היא דומה לאבחון של חום, או קור: האם הגוף "רוצה" להוציא חום או להתחמם? האם יש עודף חום הגורם לדלקת, או חוסר צ'י (אנרגיית הגוף) הגורם לעייפות? לדוגמה, אדם הסובל מחום גבוה, אדמומיות, צמא ושתן כהה, יאובחן כבעל עודף חום. לעומת זאת, אדם שמרגיש קור, עייפות וחולשה, עם נטייה לשלשולים וצבע פנים חיוור, יאובחן כחוסר צ'י.
הבנת האיזון האנרגטי הייחודי של כל מטופל מאפשרת התאמה מדויקת של הטיפול, בין אם בדיקור, צמחי מרפא, או המלצות תזונתיות.
הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מתחת למים
קורס הצוללן היוקרתי, 14 חודשים קשים ומאתגרים ביותר, הסתיים השבוע. בין המסיימים, רותם, מכרכום, ששובץ…
-
דור העתיד ברפואה
מנהל המרכז הרפואי "פדה-פוריה", ד"ר ארז און, נפגש עם בנות מגמת הרפואה באולפנית טבריה. מגמת…
-
הסתיו ברפואה הסינית
"בין הקיץ לסתיו, חודש תשרי...". חודש תשרי וחגי תשרי מסמלים את בואו של הסתיו. הימים…