לוח השנה הפגיש חגים רבים עם נגיף הקורונה וההגבלות שנגזרו ממנו. נוער הגולן, במספר מיזמים, הוכיח שאותו לא יעצרו. האנשים מאחורי הפעילויות
החינוך החברתי במערכות החינוך שביישובי הגולן, בזמן הקורונה וההגבלות, מצא לו דרכים מקוריות ופורצות דרך לפעול. בין היוזמות המקסימות, בלטו שתי יוזמות שהפכו מהר מאוד לפרויקטים ברמה ארצית. הפרויקט הראשון, "נוטעים עצמאות", הוא תוצרת נוער אלוני הבשן. שתי נערות, הלל ליבוביץ ושיר פורשר. הן תלמידות אולפנת "רגבים" בגולן, בוגרות סניף "בני עקיבא" באלוני הבשן. הלל הייתה מדריכה בסניף ושיר היא חברת צוות "נחשון". הפרויקט קרא למשפחות וקהילות בארץ לנטוע עץ בגינה המשפחתית, או ביישוב, ביום העצמאות ולעודד קנייה ממשתלות כחול–לבן.
הפרויקט השני הוא "מהגולן לירושלים", תוצרת נוער אבנ"י אית"ן, יחד עם המדבי"ם הוד ודוד שוורץ. הפרויקט הוא מירוץ שליחים מהגולן ועד ירושלים, כאשר דגל המדינה עובר מיישוב ליישוב ומרכב לרכב, ביום ירושלים.
שיר והלל: "הרעיון של 'נוטעים עצמאות' צמח מזה שחשבנו איך אפשר להתחבר למשמעות הגדולה של יום העצמאות באופן כללי ובמיוחד השנה, כשכולם סגורים בבתים ואין חגיגות גדולות וטיולים, כמו בשנה רגילה. כנראה שהרעיון הגיע כי אנחנו עובדות בחקלאות ולאט לאט, התחיל להתפתח ולצבור תאוצה".
יצחק כהן, המלווה החינוכי ורכז תנועת "בני עקיבא" במחלקת הילדים והנוער, ליווה את הפרויקטים מרגע החשיבה ועד לביצוע: "היה כיף גדול לעזור בהגשמת היוזמות של הנוער בגולן. זה כיף גדול לראות נוער שנרתם לכל התהליך, משלב התכנון הראשוני ועד לסיומו. ידענו למנף את הפרויקטים ולהביא אותם לרמה של פרויקטים ארציים. זאת לא הפעם הראשונה שנוער הגולן יוזם פעילות ערכית ומשמעותית. כולנו מכירים את 'מבצע ג'וחא', תוצרת נוער יונתן. מחלקת הילדים והנוער, במרכז הקהילתי גולן, שמחה לקדם יוזמות מדהימות שכאלה ולעזור בכל מה שצריך".
לסיום שאלנו את מובילות הפרויקט מה הן יכולות להציע לנוער שקורא את הכתבה וגם לו יש חלום להגשים?
שיר והלל: "לא להפסיק לחלום. להאמין בצדקת הרעיון למרות שהסביבה לפעמים מורידה. אם האמנת שזה נכון, כנראה שכל הקשיים הם רק מחסום קטן בדרך להגשים חלומות. אסור לוותר על פרטים קטנים״
שיר והלל: "לא להפסיק לחלום. להאמין בצדקת הרעיון למרות שהסביבה לפעמים מורידה. אם האמנת שזה נכון, כנראה שכל הקשיים הם רק מחסום קטן בדרך להגשים חלומות. אסור לוותר על פרטים קטנים. יש נטייה לעוף קדימה ולשכוח המון דברים בדרך, אז צריך ממש להיגמל ממנה. כדאי להיעזר באנשים שיודעים, מכירים ומנוסים".
הוד: "דבר ראשון, גם אם זה נשמע הזוי – צאו להרפתקה! לכו על זה! תנסו ומקסימום תצליחו… זו הייתה הגישה שלנו. תקבעו תאריך יעד לביצוע, אחר כך תכנון עם ירידה כמה שיותר לפרטים ואז ביצוע בכיף. גם אם לא יודעים הכול מראש – לומדים תוך כדי תנועה. הכי חשוב, ליהנות מהדרך".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן
שביל הגולן משמש כ"עמוד שדרה", דרכו נוגעים התלמידים בתכנים רלוונטיים מעולם שמירת הטבע, הגיאולוגיה, הארכיאולוגיה…
-
נוער הגולן חופר
רשות העתיקות והמועצה האזורית פועלת יחד לתעסוקת בני נוער בקיץ. השנה, תתקיים חפירת דולמנים מדרום…
-
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן "בשביל הגולן".
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן "בשביל הגולן". השביל משמש כ"עמוד שדרה" דרכו נוגעים התלמידים…