מעבר לסמליותו, הרימון הוא אוצר בלום של ויטמינים ונוגדי חמצון, התומכים בבריאותנו ומזמינים אותנו לפתוח את השנה החדשה בכוחות מחודשים
ראש השנה, חג ההתחלות, מזמן לנו התבוננות פנימה והתחדשות. בראש השנה, אנו מבקשים לפתוח דף חדש ולזרוע בלבנו זרעים של תקווה וצמיחה, של עמידה איתנה והתחזקות.
לצד כל סימני החג, הרימון תופס מקום של כבוד. הרימון מסמל את המצוות שאנו מקווים להתמלא בהן וגם את השפע והברכה שאנו מבקשים לעצמנו ולסובבים אותנו. מעבר לסמליותו, הרימון הוא אוצר בלום של ויטמינים ונוגדי חמצון, התומכים בבריאותנו ומזמינים אותנו לפתוח את השנה החדשה בכוחות מחודשים.
הרימון ברפואה הטבעית והסינית
ברפואה הטבעית, הרימון נחשב לפרי בעל סגולות מרפא רבות. הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף. אכילת רימון תומכת במערכת החיסון ומסייעת במניעת מחלות כרוניות.
ברפואה הסינית, הרימון נחשב לפרי המחזק את הצ'י, משפיע על הקיבה, הריאות והלב. הוא מסייע לשיפור זרימת הדם, מסייע בטיפול בבעיות עיכול וגם לבעיות עור.
היתרונות הבריאותיים של הרימון:
• בריאות הלב: הרימון נחשב למחזק את הלב ומערכת הדם. הוא מסייע להורדת לחץ הדם, מונע הצטברות כולסטרול ומחזק את כלי הדם.
• מניעת סרטן: מחקרים מצאו כי שמן זרעי הרימון עשוי לסייע במניעת התפתחות של סוגי סרטן שונים, כולל סרטן הערמונית והשד.
• משפר את העיכול: מסייע בשיפור תהליכי העיכול, מקל על עצירות ומחזק את הכבד.
• נוגד חמצון רב-עוצמה: הרימון מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המסייעים במניעת נזקי רדיקלים חופשיים, מפחיתים תהליכי דלקת ומאטים את תהליכי ההזדקנות.
• מחזק את המערכת החיסונית: הרימון מחזק את המערכת החיסונית ומסייע במניעת מחלות.
• בריאות העור: הרימון מסייע בשיפור מצב העור, מקל על דלקות עור ומאט את תהליך ההזדקנות.
איך לשלב רימון בתפריט?
ישנן דרכים רבות לשלב את הרימון בתפריט היומי. ניתן להוסיף גרגרי רימון לסלטי פירות, או ירקות. למשל, סלט חסה עם גרגרי רימון. אפשר להוסיף גרגירי רימון ליוגורט ואפשר גם להשתמש בגרגירי רימון, או מיץ רימונים, לבישול. בילדותי, אבי ז"ל היה קונה ארגזים של רימונים אותם היינו מקלפים. את הגרגירים בישלנו שעות ארוכות עד ליצירת סירופ רימונים, או בפרסית "רוב-אנר". את הסירופ מוסיפים לתבשילים שונים (אם מתאפקים ולא אוכלים אותו כמות שהוא…) הרימון הוא מתנה יקרה מהטבע. הוא מסמל בריאות, שפע ורוחניות. על ידי שילובו בתפריט היומי, אנו יכולים ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שלו ולהתחיל את השנה החדשה בבריאות ובשמחה.
מי ייתן שהשנה הזו תהיה קלה מקודמתה, ותביא עמה שלל בשורות טובות לעם ישראל, השבת החטופים, רפואה לפצועים ומזור ללבנו.
שנה טובה, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
גזע עץ
גזע עץ גיזום וכריתת עצים מסוכנים, ניקיון דקלים, אורטופדיה לעצים, תמיכה וקשירת ענפים כבדים,…
- הוא נתן לרמת הגולן את פניה - צלצר לורן
יום השלושים לפטירתו של לורן צלצר ז"ל נערך בקדמת צבי. רבנים, ראש המועצה האזורית, אנשי…
- ותשאג תשע"ג את צליליה
מתעשיית הקליפים הישראליים שהתעוררה והפגינה יצירתיות ורמה בינלאומית לחלוטין, דרך האיחוד הגדול של כוורת, והקאמבקים…