סטרטאפים מפתיעים בתחום המזון הוצגו בכנס "פוד–טק תל–חי 2021", בפני בכירי תעשיית המזון בארץ – בירה קינואה, דג סלמון טבעוני, פסטה חרובים ובצק עלים מטחינה
בשנים האחרונות, תחום הפוד–טק ומזון העתיד מתפתח בקצב מואץ ועובר מהפכה של ממש, מתעשייה מסורתית לתעשיית המבוססת על טכנולוגיות חדישות ועתירות–ידע. במסגרת מהפכה זו, תופסות תאוצה מספר מגמות: פיתוח מוצרי מזון בריאים יותר, עם ערכים פונקציונליים, הכוללים הפחתה משמעותית של נתרן, סוכרים ושומן רווי, מקורות חלבון חלופיים מהצומח, שימוש גובר בחומרים טבעיים ופיתוח מוצרים המבוססים על פחת ושאריות מזון.
ד"ר אופיר בנימין, מיוזמי הכנס: "מגמות אלה, לצד ההתפתחויות והחידושים בעולם המזון, הוצגו לאחרונה בכנס 'פוד–טק תל–חי 2021', בהשתתפות הבכירים בטכנולוגי המזון בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחום האקדמיה והמחקר".
מנכ"לית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עו"ד גליה שגיא גזית: המטרה היא לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן
מנכ"לית איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, עו"ד גליה שגיא גזית, אמרה בכנס: "תעשיית המזון הישראלית משקיעה משאבים רבים ופועלת ליצירת שיתופי פעולה והשקעות בחברות הזנק מקומיות, במטרה לפתח פתרונות למקורות של חומרי גלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית ועוד, לצד שיפור מוצרי המזון והפחתת סוכר, שומן ונתרן. תעשיית המזון הישראלית מהווה מנוע צמיחה כלכלי–חברתי של מדינת ישראל, בכלל ושל צפון המדינה, בפרט וחשוב, היום יותר מתמיד, לשמור עליה כתעשייה חזקה, עצמאית ובת–קיימא. אנחנו מאמינים כי נראה את התפתחות הפוד–טק נמשכת גם בעשורים הבאים וששמה של תעשייה זו בישראל יינשא למרחקים, בדומה לתחומים אחרים, דוגמת הסייבר".
פסטה חרובים
במסגרת הכנס, הוצגו סטרטאפים של הסטודנטים מהחוג למדעי המזון, פותחו במהלך השנה האחרונה. ביניהם: דג סלמון טבעוני, בצק עלים מטחינה, בירה קינואה, עוגיות על בסיס קטניות מש במילוי קרם קוקוס, חלב שומשום, פסטה חרובים, גלידה טבעונית, ושלושה מוצרים שפותחו בשיתוף חברת "סוגת–מלח": מלח אצות, עוגת חומוס וחטיף צ'יפס מחומוס.
מלח אצות – קבוצה פיתחה מלח בשילוב של אצות עם ערכים תזונתיים של חלבון ונוגדי חמצון ויכולת הפחתה בכמות הנתרן הנדרשת. עוגת חומוס בחושה וחטיף צ'יפס מחומוס –שתי קבוצות אלה נעזרו בחומוס של חברת "סוגת" לקבל מוצרים עשירי חלבוני וסיבי חומוס והגיעו למרקם וטעם נפלאים.
מושב הכנס "פוד–טק צומח בצפון" כלל שלושה מיזמים של פיתוחי סטודנטים מהחוג למדעי המזון וכן פיתוחיהם של חברות הפוד–טק, שצמחו בשנים האחרונות בגליל: Blue-Tree, Pigmentium NutriLees, Yemo.
החלק האחרון של הכנס כלל שלושה מושבים מקבילים בנושאים: חלבון אלטרנטיבי, חומרים מן הטבע לשימוש במזון, פוד–טק ותעשיית המזון בשנת הקורונה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מקצועות המחר במכללה הטכנולוגית תל חי
במכללת תל חי, נפתחה שנת הלימודים במגמות השונות, לצד קורסים חדשים ומתקדמים במקצועות המחר: מגמת…
-
מכללות תל חי ו"אוהלו" - לדרך משותפת
ראשי המכללות האקדמיות תל חי ו"אוהלו" פעלו ליצירת חזון משותף לאיחוד המכללות ויצירת מכללת מחקר…
-
מתחם עסקים חדש ייפתח בגן התעשייה תל חי
בין השירותים שיינתנו במתחם החדש, משרדים בגדלים שונים לכל מענה ולכל גודל חברה, 2 חדרי…