ציפי גיספן תושבת קצרין למדה ליצנות רפואית ועוסקת בתחום החינוך מזה 29 שנים. ציפי אוהבת להראות לאנשים ששמחה היא דרך חיים שאתה בוחר ומסגל לעצמך, אבל התחביב העיקרי שלה הוא האפייה, והיא שמחה להביא ממטעמיה לכל אירוע
לקראת ההכנות לחג החירות שמתקרב אלינו בצעדי ענק, השבוע מתארחת במדור ציפי גיספן, תושבת קצרין שידועה במאפיה המיוחדים ובחוויית האירוח שהיא מעניקה לקרוביה.
מתי ומהיכן הגעת לקצרין?
הגעתי לכאן בשנת 78 מראשון לציון.
מה עיסוקך העיקרי כרגע?
אני עובדת כסייעת לגננת בגני רמת הגולן.
כמה שנים את בתחום החינוך ומה גורם לך סיפוק בעבודה הזו?
אני בתחום החינוך כבר 29 שנים, הסיפוק העיקרי שלי מהעבודה עם הילדים הוא לראות אותם גדלים, מתפתחים וחוזרים לגנים בחזרה עם ילדיהם.
מה התחביב העיקרי שלך ואיך התחברת אליו?
התחביב העיקרי שלי הוא אפייה וגם לשמח ולהצחיק אנשים והתחברתי אליו דרך התחום של ליצנות רפואית אותו למדתי.
למה לא הפכת את עניין האפייה לעיסוק המרכזי?
כבר שנים שאני עובדת בגנים תחת במועצה באזורית ויכול להיות שבעתיד תחום האפייה יהיה אחד מעיסוקי.
אם לא היית עובדת בגן, מה היית מעדיפה לעשות?
הייתי מעדיפה לעבוד בתחום של הליצנות הרפואית, ללמד אנשים ששמחה היא דרך חיים שאתה בוחר ומסגל לעצמך. חיוך הוא מדבק.
למה בחרת לעבור דווקא לקצרין?
בגלל שבעלי שירת בבסיס נפח בקבע וחלמנו על מקום שתהיה בו אפשרות להקים בית עם איכות חיים טובה יותר.
מה את הכי אוהבת בגולן?
את איכות החיים, אהבה בין אחד לשני, עזרה הדדית בשעת הצורך וכמובן שאת הנוף המקסים.
אם היה משהו אחד שיכולת להעתיק מתל אביב לגולן, מה הוא היה?
בקצרין חסרה תרבות והייתי שמחה אם הייתה אפשרות להעתיק את התרבות מהמרכז. בנוסף, הייתי שמחה אם דברים היו יותר נגישים כמו מרכזי קניות וכו'.
מה היית ממליצה למשפחה ששוקלת לעבור לקצרין?
הייתי ממליצה להם בחום לבוא כי יש פה קהילה תומכת, נוף מקסים, אוויר טוב והרבה פעילות לילדים.
ספרי על רגע בלתי נשכח או תגובה שקיבלת מאנשים שטעמו מהמאפים שלך?
אנשים רבים שטעמו ממאפי, טוענים שיש לי ידי זהב ושואלים למה אני לא פותחת מאפייה. יש אפילו משפטים שחוזרים על עצמם: "למה את לא פותחת מאפייה", "תפתחי אנחנו נקנה", "אני עושה בדיוק אותו מתכון ולא יוצא לי אותו הדבר". זה משמח אותי מאוד ולכן אני שמחה לאפות בכל אירוע חברתי ולהביא ממטעמי.
איך את מתכוננת בימים אלו לחג הפסח?
אני מנקה את הבית מחמץ ומכשירה אותו לקראת החג. עושה קניות ומתכננת מה לבשל ולאפות למשפחתי מאחר ואנחנו חוגגים את החג בביתנו בקצרין.
איך את מצליחה לאפות מטעמים מוצלחים למרות איסור החמץ?
אני אופה מאפים שכמובן לא כוללים חמץ או מחליפה בקמח תפוחי אדמה וקמח תופח כשר. למשל- עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס בציפוי שמנת.
יש פרויקט כלשהו שאת מתנדבת בו?
אני מתנדבת בליצנות רפואית ובכל הזדמנות מציעה את עצמי אם יש צורך.
מה את אוהבת לעשות בשישבת?
בעיקר מבלה בחיק המשפחה עם הנכדים המקסימים שלי
מה את הכי אוהבת לקרוא ב"שישי בגולן"?
את הברכות ומה שנעשה בעיר באופן כללי.