זה לא תמיד נוח ולפעמים אפילו קצת מפריע לנו לישון, אבל יחד עם זאת כל אי הנוחות, קרצוף, ריבוד, צביעה והרמת פסי האטה נחוצים לבטיחותנו ולבטיחות ילדינו
כבר כמה שבועות שאנחנו שומעים את הכלים הכבדים עובדים בלילות. קמים לכבישים מקורצפים, כביש סלול, צביעת חניות, הרמת פסי האטה, צביעת כבישים ועוד. נכון, זה לא תמיד נוח ולפעמים אפילו קצת מפריע לנו לישון, אבל יחד עם זאת כל אי הנוחות, קרצוף, ריבוד, צביעה והרמת פסי האטה נחוצים לבטיחותנו ולבטיחות ילדינו.
הפרויקט נקבע במסגרת תכנית העבודה לשנת 2023 ויימשך כשנתיים, במהלכן יגורדו ויְצופו מחדש כל כבישי היישוב. תחילה טופלו חלק מהכבישים הראשיים: "ג'ילבון", "שיאון" ו"זוויתן". כבישים אלו קורצפו, נסללו מחדש ונוספו להם 25 פסי האטה, כשבתכנית קרצוף כביש "זוויתן" ליד מכללת תל חי, הקמפוס לחדשנות בחינוך, הוחלט להוריד את חמשת פסי ההאטה ולהוסיף רק שניים במקומם.
ריבוד, קרצוף ופסי האטה
גובה, מיקום ומספר פסי האטה נקבעים על ידי יועצי בטיחות ממשרד התחבורה וועדה מקצועית. הם לוקחים בחשבון את דרישות הבטיחות ואת צרכי הקהילה.
תהליך ריבוד הכביש כולל הנחת חומרים שונים בשכבות ספציפיות על מנת להבטיח את עמידות הדרך לאורך ימים. זה עוזר ליצור משטח כביש יציב וגמיש, שיכול לעמוד בפני עומסי תנועה כבדים ותנאי מזג אוויר קשים.
פסי האטה נועדו להאט את התנועה בצורה מבוקרת, מבלי לגרום לעומסים, או בלימה פתאומית. הם עוזרים לנהל את התנועה ולשפר את הבטיחות, אבל הם רק חלק אחד מגישה רחבה יותר לניהול תנועה. אמצעים אחרים כמו שילוט, הגבלת מהירות וחינוך נהגים ממלאים גם הם תפקידים חשובים בהבטחת זרימת תנועה בטוחה ויעילה.
על ידי הוספת פסי האטה ליד אזורי מגורים ובתי ספר, נהגים יכולים להתאים את מהירותם בהתאם, בכניסה לאזורים עם מהירות מוגבלת נמוכה יותר. זה משפר את הבטיחות של הולכי הרגל והתושבים
מעברי חצייה ובטיחות ילדים
הקפדה על בטיחות הילדים בעת חציית הכביש היא חשובה ביותר, הן ביום–יום ובטח בתקופת הקיץ, כשהילדים נמצאים בחופשה, מסתובבים ברחבי קצרין ולא תמיד נותנים דגש על חצייה בטוחה במקומות המיועדים לכך.
חשוב לשים לב – חלק מפסי ההאטה החדשים הוצבו ליד מוסדות חינוך וריכוז ילדים ובני נוער, כשהקו המנחה הנו הגבלת מהירות והאטה מסודרת באזורי בית הספר, כאמצעי יעיל להגנה על ילדים במעברי חצייה, מתוך הבנה כי נסיעה במהירות נמוכה יותר מספקת לנהגים יותר זמן להגיב ולעצור כשילד חוצה את הכביש.
במהלך שנת הלימודים, עומדים ילדי כיתות ו' במסורת רבת–שנים הנקראת "משמרות זה"ב" (זה"ב – זהירות בדרכים). המשמרות עוזרים לילדים לעבור בבטחה את הכביש ומסמנים לנהגים לעצור מבעוד מועד.
כהורים, יש לנו אחריות ללמד את ילדינו על בטיחות הולכי הרגל. הקניית עקרונות חשובים כמו להביט לשני הכיוונים לפני החצייה, שימוש במעברי חצייה ייעודיים, ציות לרמזורים ושמירה על עירנות בזמן חציית הכביש. תזכורת וחינוך מתמשך לילדינו על העקרונות הללו יעזרו להם לפתח הרגלים בטוחים.
בנוסף, הגברת הנראות של הולכי הרגל וילדים, הרוכבים על אופניים וגלגשות למיניהן, יכולה לשפר משמעותית את הבטיחות. שימוש בחומרים מחזירי אור, כגון ביגוד, או אביזרים, יכול להפוך את הילדים לגלויים יותר לנהגים ואת רכיבתם לבטוחה יותר.
זכרו, בטיחות ילדינו מתחילה אצלנו, ההורים, בתרבות נהיגה בטוחה ואיטית יותר. המועצה פועלת על מנת להסדיר בטיחותית את כל הכבישים על ידי ריבוד, קרצוף והרמת פסי האטה להסדרת תנועה. הקיץ הוא זמן בו הילדים חופשיים ממסגרות, מסתובבים, משחקים ובעיקר שמחים. חפשו את הילד על הכביש, על המדרכה והורידו את הרגל מהגז.
על ידי מימוש צעדים אלה וקידום תרבות של בטיחות הולכי רגל, נוכל ליצור סביבה שבה ילדים יכולים לנווט בבטחה במעברי חצייה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מומחית אולטרסאונד ילדים בבני יהודה
השירות החדש יחסוך זמן, אנרגיה וכסף עבור מטופלים וילדיהם שזקוקים לבדיקת אולטרסאונד ונאלצו עד היום…
-
בזכות הקליטה: 9 מבנים חדשים לגני ילדים בגולן
בימים אלה מסיימת המועצה להקים ארבעה מבנים לגני ילדים באליעד, שעל, נאות גולן ואפיק, וחמישה…
-
ילדים זקוקים להורים אשר מרגישים בטוחים ויעילים בהורותם
כאשר הילד נמצא בצוקה כלשהי, הוא מאותת בהתנהגותו: עצוב, נמנע מקשר, כעוס, מגיב בתוקפנות וכך…