אחרי אלפיים שנות, קמה רפת חדשה במבוא חמה, הקיבוץ האחרון ללא רפת, עד ליום שישי שעבר. הושקעו למעלה מ-10 מיליון ש"ח. שירותי החליבה יהיו משותפים עם קיבוץ גשור
רפת קיבוץ מבוא חמה נחנכה ביום שישי האחרון, בטקס מכובד ומרגש. שירותי החליבה יהיו משותפים לרפת החדשה ולרפת הוותיקה בקיבוץ גשור. בהקמת הרפת, הושקעו למעלה מ-10 מיליון ש"ח ומכסת החלב היא כ-3.3 מיליון ליטר בשנה.
בסוף שנות ה-90', כבר נבנו רפתות בכל קיבוצי הגולן, פרט למבוא חמה. ראובן טנא ז"ל, שהיה באותם הימים מרכז המשק במבוא חמה, התמיד בתפקידיו השונים במשך השנים לפנות לגורמים הרלבנטיים ולתבוע מימוש ההבטחה למבוא חמה. בין השאר, פנה בתחילת שנות האלפיים, לניר מאיר, ששימש אז כמרכז ועדת המשק בתק"מ/תק"צ. לאחר 17 שנים, הושלם המהלך. טנא לא זכה לראות את חלומו מתגשם והוא נפטר לפני שנתיים. ברפת החדישה נבנתה לזכרו פינת זיכרון.
ניר מאיר, כיום מזכ"ל התנועה הקיבוצית, שהיה ראשון הדוברים בטקס, העלה על נס את פועלו של ראובן טנא ואמר כי מבחינתו מדובר בסגירת מעגל. מזכ"ל התנועה הקיבוצית הוסיף: "זוהי תקופה קשה לחקלאות, בכלל ולחקלאות בצפון, בפרט. ממשלת ישראל הנוכחית מנהלת כלכלה אנטי-ציונית וזונחת את פיתוח הכלכלה והחקלאות המקומית, בניסיון להפחית אחוז, או כמה פרומילים, מיוקר המחיה. לכן, אני מפציר בכם לנהל סיכונים באופן זהיר ולא להיחשף להשקעות כבדות מדי. תאמינו לי – אין על מי לסמוך, לא בהתנהלות ולא בהשקעות\ ואני אומר זאת, כמי שליווה את הקמת רפת החלב האחרונה במגזר הקיבוצי".
יו"ר קיבוץ מבוא חמה, אסא גיארי, הזכיר נס את תרומתם של רבים לבניית הרפת וביניהם טנא ז"ל, מרכז המשק הנוכחי, שלמה גלעד (קשת) וכן הודה לראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה וכמובן, לאנשי מועצת החלב.
גיארי: "קיומה של רפת חלב היום בישראל, בטח ברמת הגולן, אינו דבר מובן מאליו. האיומים על הענף רבים, רמת אי הוודאות גבוהה ומקשה על היכולת לתכנן לטווח ארוך. נדרשת התייעלות מתמדת והשקעות כבדות, על מנת לקיים רפת יעילה, המייצרת חלב באיכות גבוהה וגם מקפידה על רווחת הפרה ובריאותה. לשם כך, נדרשת רמת ניהול גבוהה".
כמו כן, ציין גיארי את תרומתם של הארגון האזורי משקי עמק הירדן ושל קרן קמ"ע בתנועה הקיבוצית, בראשות המנכ"ל דגן לוין, שסייעו במימון הפרויקט.