למה לאחסן בארונות כלים שנשתמש בהם פעם בשנה? למה שלא נאכל כל ערב בכלים חגיגיים? סדר וארגון בבית, זה הדיבור
אין זה סוד שהמטבח הישראלי עמוס בהרבה פריטים. הרבה כלים, הרבה קערות, מגשים, סכו"ם ועוד. לחלקנו, יש סטים שלמים של צלחות גדולות, בינוניות, קטנות וקערות, המיועדות אך ורק לחגים. המקום שסטים אלו תופסים במטבחים שלנו הוא רב ועבור מה? עבור פעם אחת בשנה שאנו משתמשים בסט החגיגי? (וגם זה במידה שפסח או ראש השנה נערכים אצלנו).
אנו מעדיפים להשתמש בסט כלים פשוט בכל ימות השבוע, כי אם פריט יישבר, אז לא נורא. אבל למה? למה שלא נאכל כל יום בסט יפה? למה צריך הצדקה של חג כדי לאכול בכלים יפים? לא מגיע לנו לשבת סביב שולחן ערוך ויפה כל ערב? ואם יישבר, אז מה, לא סוף העולם. ממליצה לכם להוציא את הסט היפה מהארון, לנקות אותו מאבק ולהשתמש בו, אם לא יום-יום, אז לפחות כל שישי.
אני, באופן אישי, שחררתי את כל הצלחות הגדולות, הקטנות והקערות שהיו לי ורכשתי לי סט אחד לבן ונקי ואתו אנחנו אוכלים כל הזמן. השכלתי לקנות הפעם צלחות לא כבדות, שלא פורצות דיסק בצוואר כאשר שוטפים אותן בכיור. לא יכולה לתאר לכם איזה כיף זה שבארון הכלים יש לי אך ורק את מה שצריך ולא מעבֶר.
סיון גונן, יועצת מוסמכת (והראשונה בישראל) לסדר וארגון בתים בשיטת קון מארי.
פייסבוק – קימונו – ייעוץ לסדר וארגון.
מייל – sivanmishan@gmail.com
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מגיע לךְ- כל מה שצריך כבר נמצא כאן בגולן
לקראת החגים, הדם מתחיל לרוץ מהר יותר בעורקים הנשיים. בגדים לחג - הקולבים, המדידות, המראות,…
-
מה משקיעים מחפשים
משקיעים במיזם סטארט-אפ מחפשים תשואה מקסימלית בסיכון מינימלי. הם מצפים לחמש (לפחות) את ההשקעה שלהם,…
-
מה קרה באוקטובר 2017?
375 לידות ו-381 ילודים, שיא של כל הזמנים, נשבר באגף לאם וליילוד, במרכז הרפואי "פדה-פוריה",…