הרמזור הראשון ברמת הגולן הוצב בימים אלה ב…מטע של אלוני הבשן, שם הוא מווסת להפליא את התנועה המאסיבית של הטרקטור והמלגזה, לסירוגין. הסיפור שלא ייאמן, שהתחיל בירושלים ונגמר הכי מזרחית שיש
גרי ויינר
זהו סיפורו של הרמזור הראשון ברמת הגולן, הנמצא ביישוב אלוני הבשן, היישוב המזרחי ביותר במדינה. לכן, ניתן לומר בפה מלא, שזהו הרמזור הראשון והמזרחי ביותר במדינה. אתם שואלים, ובצדק, איך הגיע הרמזור הזה אל המטע של אלוני הבשן. זהו סיפור הלקוח כאילו מסיפורי אלף לילה ולילה וכולו שייך לשתי בחורות צעירות, בוגרות המדרשות בראש פינה ובחצור הגלילית, שירה והדר. כתב "שישי בגולן" יצא לבדוק וחזר מלא התפעלות.
מספרת שירה, אחת היוזמות של הפרויקט: "כמדריכות טיולים בארץ ובגולן, בפרט, אנו זוכות להלך בשבילי הרמה עם כל עם ישראל, ללמוד, להכיר ובעיקר, לאהוב. נרגשות לטעת את הרמזור הראשון בגולן ולעשות היסטוריה! זוהי אבן דרך משמעותית ואנחנו גאות להיות חלק ממנה!
"את הרמזור קיבלנו במתנה מעובדי מע"צ בירושלים, כאשר החליפו את הרמזורים באחד הצמתים המרכזיים בעיר העתיקה. החלטנו יחד שזהו רמזור משמעותי – של ירושלים הקדושה! מאותו רגע, הרמזור יועד לגדולה ואנחנו התחלנו לשבור את הראש ולגלגל רעיונות.
"במהלך הלילה הראשון שהרמזור היה ברשותנו בירושלים, לצערנו, רבים חשדו שזהו חפץ חשוד ונתקלנו במשטרה שהוזמנה אלינו. אחרי דברי ההסבר שלנו, הכול נרגעו.
"המכשול העיקרי היה להעביר אותו מירושלים. לאחר בירור מול תחנת המוניות הקרובה, התברר שהרמזור גדול מכדי להיכנס לרכב פרטי וגם מונית גדולה עדיין קטנה עבורו.
"החלטנו לנסות להעביר את הרמזור צפונה בתחבורה ציבורית. אתם לא צריכים לנחש את הפרצופים שנתקלנו בהם כאשר סחבנו את הרמזור אתנו בדרכים 🙂 העיקר שכולם שמחו וחייכו.
"כשעלינו לאוטובוס הציבורי בירושלים, שילמנו לנהג מחיר סטודנט על הכרטיס לנסיעה וכשנתבקשנו לשלם גם על הרמזור, הנהג התבדח (או שלא?) 'הרמזור לא סטודנט'. כך שילמנו עליו מחיר כרטיס רגיל וכל הנוסעים שהיו על הקו פרצו בצחוק גדול 🙂
"כשהגענו אל התחנה המרכזית בירושלים, היה ברור לנו שהרמזור לא יכול לעבור במכונת השיקוף של הביטחון, אבל הקשר שיצרנו מבעוד מועד עם מחלקת הביטחון של התחנה עזר. הם גילו הבנה גדולה ושיתוף פעולה וקיבלו את פנינו בשמחה ובצילומי סמארטפון, כשהרמזור נכנס אל התחנה.
"במהלך הנסיעה צפונה, לא נשאר פרצוף אחד זועף למראה הרמזור. הוא בהחלט העלה חיוך על פני כולם כשעברו לצדו, או ביקשו לצלם.
"בהמשך, הרמזור הגיע לכפר סבא, לתחנת ביניים ובהמשך, אל המטע של אלוני הבשן, על ידי אחד העובדים.
"הרבה דרכים עברו על הרמזור עד שהוא הגיע לרמה – אך עכשיו הוא נטוע עמוק באדמת הגולן.
"חוסאם, עובד המטע, מיד התגייס למשימה. השקיע, צבע, שיפץ והכין מחשב מיוחד למערכת החשמל וכל זה, כדי שהרמזור יעבוד לגמרי!
"במטע נעים כלי רכב מאסיביים רבים. טרקטורים, מלגזות, משאיות ועוד. הוחלט לנטוע את הרמזור באחת הצמתים המסוכנים במטע כדי למנוע תאונות.
"ברצוננו לומר תודה רבה למושב אלוני הבשן, שהיווה בשבילנו בית חם בתקופת הקטיף, לכל המשפחות שאירחו אותנו באהבה ופתחו את בתיהם, לצוות המדהים של עובדי המטע וביניהם יעל, דני, ירוחם ונעמי, וכמובן לחוסאם, שבלעדיו הרמזור לא היה פועל!".
לאור המסופר, אפשר רק לסכם: הרמזור הזה הצטרף לשלל האטרקציות שנמצאות ברמת הגולן. עיתון "שישי בגולן" וכותב שורות אלה מברכים את המדריכות הצעירות על היוזמה המבורכת ומאוד מיוחדת ובעיקר, על הרעיון המופלא הזה של "נטיעת רמזור בפרדס".
"ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת
מי בנה ומי נטע?
כולנו ביחד!
אני נטעתי רמזור בארץ ישראל
אז יש לנו ארץ
ויש לנו בית
ויש לנו רמזור דף ישראל!"