מרכז ידע אזורי שהוקם בימים אלה בגליל יפעל לקידום איכות החיים של תושבי הגליל המזרחי
בימים אלו, החל לפעול מרכז ידע אזורי בגליל. המרכז הוקם בשותפות של אשכול גליל מזרחי, המכללה האקדמית תל–חי, שותפות קהילות קנדה וקהילות אצבע הגליל, ו"קרן רונלד רודברג". מרכז הידע האזורי יוביל מחקרים ואיסוף מידע בנושאים רלוונטיים העוסקים במגמות כלכליות–חברתיות בגליל המזרחי, באמצעות שיתוף הציבור ואיסוף נתונים מנהליים מהרשויות ומשרדי ממשלה. "קרן רונלד רודברג" תרמה 100,000 ש"ח לטובת תחילת הפעילות.
המשימה העיקרית של מרכז הידע החדש היא לקדם את איכות החיים בגליל המזרחי, ולהבטיח ששינויים ברמת המדיניות יתבססו על נתונים רלוונטיים ו/או ייחודיים לאזור. מטרותיו של מרכז הידע הם: יצירת מדד איכות חיים שנתי, אמין ועדכני באזור, שיציג מדי שנה את רכיבי איכות החיים בגליל המזרחי וכפועל יוצא ממנו – מיפוי אתגרי וצרכי האזור. ניתוח הידע והנתונים שייאספו וגיבוש מסקנות שיסייעו לרשויות בעיצוב מדיניות וקבלת החלטות מבוססות נתונים. פיתוח כלים ומיומנויות לאיסוף נתונים ספציפיים לאזור וניתוחם. ביצוע מחקרים בהקשר לאתגרי וצרכי האזור וכן פיתוח תפיסה, שפה וזהות אזורית, תוך השימוש בתפיסות של מעורבות ציבורית ומשילות שיתופית, יצירת בעלות על השינוי.
איסוף המידע והנתונים למרכז הידע ייעשה באמצעות קבוצות מיקוד, הפצת שאלונים, ניתוח נתונים מנהליים, איסוף ידע ממשרדי ממשלה ואיסוף ידע מרשויות מקומיות.
מרכז הידע מנוהל על ידי ד"ר אילה כהן, מהחוג לעבודה סוציאלית, במכללה האקדמית תל–חי ומטעם אשכול גליל מזרחי מלווה את הפרויקט ניצן סלע בלום, המשמשת כמנהלת תחום פיתוח כלכלי באשכול. ועדת ההיגוי של מרכז הידע מורכבת מנציגי רשויות הגליל המזרחי, אשכול גליל מזרחי, מגבית קנדה והמכללה האקדמית תל–חי.
תמונת מצב
ד"ר איילה כהן: "מרכז הידע יעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הרשויות ובסטנדרטים המקובלים של אתיקה מחקרית, שמירה על פרטיות ואבטחת המידע. המחקרים שמרכז הידע יערוך יהיו ברמה אזורית וישקפו תמונת מצב של הגליל המזרחי בכללותו.
"הדוחות שיפורסמו על ידי מרכז הידע יהיו פתוחים ושקופים לעיון הרשויות והמידע שייאסף יוכל לסייע לרשויות בבניית תכניות עבודה מותאמות צרכים, במענה לקולות קוראים ממשלתיים ופילנתרופיה וכן להוביל לגיבוש החלטת ממשלה לתמיכה בגליל המזרחי.
"שיתוף הפעולה של הרשויות, מראש הרשות ובעלי תפקידים נוספים ברשות, הנו מפתח להצלחתו של מרכז הידע ואני בטוחה שכולם ירתמו לקדם את הנושא החשוב הזה, במטרה לשפר את איכות החיים של כולנו באזור הגליל המזרחי".
בימים אלה, נבנתה השותפות בין הגופים השונים ומוסד הקשר עם ועדת ההיגוי המלווה, נבנתה תכנית עבודה מפורטת ונערך תכנון שנתי, תוך התחשבות בבחירות הכלליות ובבחירות לרשויות המקומיות.
ד"ר כהן: "ישנה חשיבות רבה מאוד לשיתוף הפעולה של תושבי האזור שיירתמו וישתפו פעולה בפעילויות השונות לאיסוף המידע עם מרכז הידע, למשל, בקבוצות המיקוד, כי רק כך נוכל לקדם תכנית אזורית משותפת לקידום איכות החיים של תושבי הגליל המזרחי".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
איש חיים - לזכרו של חיים רותם ז"ל
חיים רותם ז"ל, איש מעלה גמלא, חקלאי וצייר, איש טבע ומורה דרך, נפטר לפני שלוש…
- אצלנו זה יהיה אחרת
קצרין קמה ב-1977, בשנים שבהן השסע והמתח הפוליטי והעדתי בישראל היה בשיאו, כמו גם המתח…
-
מים חיים - מחזור ומִחזור
מים, מי לא מכיר מים? כמה פשוט - ככה ממורכב. ההרצאה הקרובה בסדרת "מדע על…