בגיל 41, אחרי 13 שנים בתחום, החליט סאהר חמיד, אב לשלושה מפקיעין, להירשם ללימודים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, במכללה האקדמית צפת
בתמונה: מימין – דורית פרטובי, שי סרוגו, שלומי בן נון, יעל ברלב וענקל'ה רימר מעניקים את המלגה לסאהר חמיד. צילום: המכללה האקדמית צפת
בתחילת השבוע, התקיים טקס הענקת מלגות לסטודנטים דרוזים, מטעם עמותת "גלילה", בשיתוף קרן "סם רוטברג". את המלגות העניקו נציג הקרן, יענקל'ה רימר, מנכ"לית עמותת "גלילה", יעל ברלב, מנכ"ל המכללה, שלומי בן נון, ראש המִנהל האקדמי, שי סרוגו ודיקנית הסטודנטים, דורית פרטובי.
בין הסטודנטים שזכו למלגה, היה גם סאהר חמיד, בן 41 מפקיעין, אב לשלושה ילדים, שהחליט להירשם לתואר בעבודה סוציאלית כדי להתקדם.
"אני עובד בתחום כבר 13 שנה, אבל אין לי את התואר שיעזור לי להתקדם. זו הסיבה שהתחלתי ללמוד. אני רוצה להתקדם ולהתפתח בעבודה ומצד שני, לתת שירות טוב יותר לאוכלוסיית הקשישים אתה אני עובד", סיפר.
חמיד נרשם ללימודים בחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת, למרות שהוא עובד במשרה מלאה ואב לשלושה ילדים קטנים, דבר לא פשוט כלל.
"יש לי תמיכה מלאה מהמשפחה, אשתי כמובן וההורים שלי, שעוזרים עם הילדים. זה לא פשוט, אבל עומדים בזה ואני אפילו מוצא זמן להתנדב בסופי שבוע כחובש בעמותת 'מלח', שירותי רפואת חירום בפקיעין ולפעמים, יש לי זמן לישון".
עבודה סוציאלית זה מה שאני אוהב לעשות, כי זה לעזור לאנשים. אני בתחום כבר הרבה שנים והתחברתי במיוחד לעבוד עם קשישים ואוכלוסיות במצוקה, זה קרוב ללבי. הלכתי ללמוד גם כדי להעניק ערכים לילדים שלי
לדבריו, הוא שואף להיות עובד סוציאלי ולהתקדם בעבודה באמצעות התואר הראשון, אבל לא רק: "עבודה סוציאלית זה מה שאני אוהב לעשות, כי זה לעזור לאנשים. אני בתחום כבר הרבה שנים והתחברתי במיוחד לעבוד עם קשישים ואוכלוסיות במצוקה, זה קרוב ללבי. הלכתי ללמוד גם כדי להעניק ערכים לילדים שלי. כששאלה אותי המנחה למה אני רוצה להיות עובד סוציאלי, אמרתי לה שבין היתר, גם כדי בשביל להיות אבא יותר טוב".
כוחנו באחדותנו
נציג קרן "סם רוטברג", יענקל'ה רימר, נאם בפני הסטודנטים וסיפר על פעילות הקרן, שבונה, בין השאר, משחקיות בכפרים דרוזים. "החלק החשוב הוא להעניק אפשרות לסטודנטים הדרוזים להתקדם בלימודים ולהתפתח", אמר רימר.
מנכ"לית עמותת "גלילה", יעל ברלב אמרה: "היכולת של המכללה להעמיד מוסד אקדמי לטובת סטודנטים, היא ערך גדול, דווקא בימים כאלה, כוחנו באחדותנו ולא משנה מאיזה רקע באנו. החיים במדינה מאחדים אותנו ולא משנה מאיפה באנו".
מנכ"ל המכללה, שלומי בן נון: "בין החברה הדרוזית לחברה הישראלית קיים קשר הדוק ולכן ביקשנו להעצים את הסטודנטים הדרוזים במכללה האקדמית צפת. בפעם הראשונה שנפגשתי עם עמותת 'גלילה', הם מיד נרתמו לרעיון והשאר – היסטוריה. אנו רוצים שמי שיסיים את התכנית, יהיה השופר של המכללה והמדינה".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
כוח הרצון
אם אין מלחמות בחוץ, אז יש לנו את המלחמות שלנו עם עצמנו, עם מה שלא…
- למה אין מדינה פלשתינאית?
מדינה פלשתינאית בשטחי יהודה, שומרון ועזה נשמעת כמו פתרון קסם לסכסוך במזרח התיכון אם אתה…
-
אין אהבת הארץ בלא ידיעת הארץ
זאב וילנאי, מגדולי חוקרי ארץ ישראל, אמר: "אין אהבת הארץ בלא ידיעת הארץ". התכנית החינוכית…