נולדה בדנמרק והתגיירה בארץ. היא גם מורה וגם ארכיאולוגית, סורגת סריגים נורווגיים וקוראת המון. האורחת שלי לשבת היא אסטריד קמפן חסדאי
קצת על עצמך, משפחה ילדים
"אסטריד קמפן חסדאי, נשואה לשרון, שעושה עבודת קודש בכפר הילדים "אמונה", בעפולה, אימא לנועה, בת 25, נהגת מזחלות בצפון נורבגיה, עכשיו בארץ ועובדת ב"יקב בזלת" וערבה, בת 22, חיילת בקבע. הסיפור של החיים שלי מתחיל אצל סבא–רבה שלי, שהיה יהודי בדנמרק והושפע מתקופת האוריינות, לכן התחתן עם אישה לא יהודייה, דבר שלא נחשב כבעייתי בתקופה ההיא.
"אשתו הנוצרייה (סבתא–רבה שלי) הבינה במהרה שהיא קלקלה שושלת יהודית עתיקה.
"שבת זה יום שמוקדש למשפחה ולאירוח. כל השבוע, כולנו עסוקים מאוד. אנחנו מאוד אוהבים את השבת המשפחתית. פותחים שולחן גדול ומארחים שכנים, חברים, חיילים בודדים וכל מי שמחפש לא להיות לבד – מוזמן. מדברים, אוכלים, שותים יין"
אז סבתא–רבה שלי 'שיחדה' את הנכדה שלה, בת החמש (אימא שלי) והבטיחה לה גביע יפה מכסף, בתנאי שהיא תבטיח שהבת הראשונה שלה תהפוך ליהודייה וכך היה!
"בבית, דיברנו תמיד על יהדות ומגיל 18 עד גיל 27, ביקרתי כל שנה בארץ ישראל, עד שפגשתי את שרון. התחתנו בקפריסין ולאחר מכן, חזרנו לארץ. התגיירתי בעזרתו והתחתנו שוב, כשני אנשים יהודיים".
עיסוק
"מורה לאנגלית ב'איילת השחר', במושב יונתן, וגם ארכאולוגית".
מגורים
"קדמת צבי. גרה 25 שנה בגולן, 22 מהם בקדמת צבי".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בדנמרק וגרתי שם עד גיל העשרים. תמיד טיילתי הרבה ולמדתי בכמה מדינות".
איך נראה שולחן השבת שלכם?
"שבת זה יום שמוקדש למשפחה ולאירוח. כל השבוע, כולנו עסוקים מאוד. אנחנו מאוד אוהבים את השבת המשפחתית. פותחים שולחן גדול ומארחים שכנים, חברים, חיילים בודדים וכל מי שמחפש לא להיות לבד – מוזמן. מדברים, אוכלים, שותים יין.
"יש לנו מנה מיוחדת לשבת, שהיא מנה משפחתית, 'רייס טאפל' – שולחן אורז. מבשלים עוף עם בצל וחלב קוקוס ואורז לבן ומסביב, שמים בשולחן קעריות קטנות עם תוספות. יש בין 30-50 תוספות, סוגי פירות מיובשים וטריים, פיצוחים, תבלינים, קוקוס, ירקות מסוגים שונים, הכול חתוך לקוביות קטנות וכל אחד מוסיף לעוף מה שמתחשק לו ויש מבחר של טעמים מלוחים ומתוקים. זו ארוחה שלמה ומיוחדת ולא צריך מנה ראשונה וגם לא קינוח, כי השולחן מלא בפירות ופיצוחים וזה נהדר. אנחנו אוהבים גם לשתות יין של הגולן. בכל שבת, יש על השולחן יין מיקב אחר ואנחנו מקפידים על תוצרת הגולן. בשבת שעברה, היה יין מ'פלטר' והשבת – מ'בזלת'".
מאכל אהוב במיוחד
"עוגת פבלובה, תחתית מעוגת מארנג, קרם גבינה ומלא פירות יער גולניים".
ספרים או עיתונים בשבת?
"ודאי שספרים. אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לקרוא והרבה. עיתונים אנחנו קוראים רק בדיגיטל".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"חופרת, חופרת וחופרת (גם מורה וגם ארכיאולוגית!) ואני סורגת סריגים נורווגיים".
מה את מאחלת לעצמך?
"הרבה שנים ביחד בגולן!".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
שלי יהודאין
שלי יהודאין, תושבת קצרין מזה חמש שנים, היא יוצרת סבונים ומוצרי טיפוח משמן זית וצמחי…
- אורח בשישי - אלון קייטלמן
אלון קייטלמן רוצה להעתיק מתל אביב לגולן את חיי הלילה. רוצה וגם עושה: במהלך המונדיאל,…
-
אורח לשבת גולן אליסף
בלבו הוא ירושלמי, מחנך ומורה, לומד לנגן על פסנתר, מבשל את השבת בבית וחולם ללמוד…