יום עיון בנושא בזלת הגולן, זרימת המים בנחלים וההשפעות ההדדיות בין הטבע לאדם בגולן נערך בשבוע שעבר ב"מכון שמיר למחקר". יום העיון העלה על נס את פועלם של פרופ' משה ענבר וד"ר דורון מור
בשבוע שעבר, אירח "מכון שמיר למחקר" יום עיון שהוקיר את פועלם של שניים מהחוקרים הבכירים בתחום הגאולוגיה והגאומורפולגיה בארץ. מכל רחבי הארץ, התכנסו משתתפי הכנס, המרצים והקהל, לכבד את פועלם של פרופסור משה ענבר, שהיה המנהל הראשון של המכון לחקר הגולן, כפי שנקרא אז "מכון שמיר למחקר" ושל ד"ר דורון מור, מחבר הספרים "הגולן ארץ הרי הגעש" ו"הוולקניזם ברמת הגולן".
פרופ' ענבר החל לחקור את נחלי הגולן בשנת 1969 ובמהלך למעלה מ-50 שנה, המשיך לעקוב אחרי השינויים הסביבתיים המתרחשים בגולן. ד"ר דורון מור החל למפות את קרקעות ומסלע הגולן לאחר מלחמת ששת הימים והיה הראשון שאפיין והגדיר את סוגי הבזלת בגולן.
במהלך היום, התקיימו 16 הרצאות שעסקו במגוון נושאים, שניתנו על ידי קשת רחבה של מרצים, החל מבכירי החוקרים בתחום בארץ ועד דור החוקרים הצעיר שעוסק בתחום. בין נושאי ההרצאות סופר על תיארוך סוגי הבזלת בגולן ובצפון הארץ וההשלכות של אופיין השונה של אבני הבזלת על ההתיישבות בעבר ובהווה בגולן. כמו כן, נסקרו השפעות שונות של האדם על סביבת הגולן, זרימת המים בנחלים והקשר שבין חקלאות לשימור הקרקעות בגולן. בכנס נכחו למעלה מ-150 משתתפים, שהרחיבו את אופקיהם ביום מעשיר במיוחד.
פרופ' דן מלקינסון
אולי יעניין אותך גם:
-
הגולן בכותרות
עיתונאיות מגופי התקשורת המובילים בישראל סיירו באתרים המבוקשים בגולן ונפגשו עם בעלי עסקים מקומיים שירה…
-
הגולן בכוס יין
אחרי שנים רבות בתעשיית היין בגולן, שלום בלייר פותח שולחן ומציע סדנאות, בנות כשעתיים, על…
-
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן
שביל הגולן משמש כ"עמוד שדרה", דרכו נוגעים התלמידים בתכנים רלוונטיים מעולם שמירת הטבע, הגיאולוגיה, הארכיאולוגיה…