כהורים, אתם יודעים טוב מכולם מה נכון לילדכם. הביטחון ביכולת ההורית מעניק כוח ומשרה שלווה ורוגע, שעוברים מאתנו אל ילדינו
אימא יקרה! קורה לך שתינוקך בוכה ובוכה ואת לא יודעת מה הוא רוצה? את משכיבה אותו לישון וזה אורך שעות ולפעמים ללא הצלחה? אחרי שכבר נרדם, קרה שהוא התעורר מהר משינה לא איכותית? שהוא לא ישן טוב, וגם את? עייפה?
אז הטור הזה הוא בשבילך.
שלום לכולם, שמי הוא אילה היזמי, ממושב נוב, נשואה לברק ואימא לאיתן, נטע, סלע, בועז ועומר. לקראת לידה שישית, בעזרת ה'. אני מנחת הורים לתינוקות – יועצת שינה, מלווה תהליכי פרידה מחיתולים – גמילה ומדריכה בתחום המעבר מהנקה ותחליפי חלב למוצקים. מעבירה סדנאות ומלווה תהליכים אישיים לאימהות, הורים ואנשי מקצוע.
בטור הזה, אנסה מדי שבוע, לתת לכם טיפים וכלים להתמודד עם כל אותם נושאים הקשורים לתינוק ולילד שלנו. משלב העוּבָּרוּת ועד לכיתה א'. היום נדבר על הגישה אתה אני עובדת – – לדבר עם תינוקות.small talk
גישה זו, שגיליתי לאחר לידת בני החמישי, נתנה לי חיזוק והעצמה בדברים שכבר ידעתי, חידדה את האינטואיציה שכבר הייתה לי וגילתה לי דברים חדשים ומעניינים שעזרו לי יותר בגידול ילדיי. גישה שנתנה לי המון ביטחון, במיוחד בשלב התינוקוּת, השלב שבו לתינוק שלנו אין עדיין מילים.
חשוב שאנו, כהורים, נחדד את יכולת ההקשבה וההתבוננות בתינוק שלנו ונזהה מהם הסימנים המוקדמים לכל צורך שמתעורר בגופו. כאשר נזהה במדויק את הצורך נוכל להעניק לו מענה מדויק וכך לא נגיע לכאוס של הצטברות, או בכי שקשה להרגיע
גיליתי שהתינוק שלי כן מדבר! כל צורך שמתעורר בגופו הוא מביע ו"אומר" ורק צריך לדייק מהו אותו הצורך וגם לתת מענה מדויק, בזמן. השפה הראשונה של התינוקי היא "שפת הגוף", בעצם כל צורך שמתעורר בגוף, כמו עייפות, רעב, פיפי וקקי, עובר דרך מערכת העצבים ההיקפית למוח ובחזרה. אם נלמד מהו הפירוש כל תנועה, צליל, מבט וקול באים להביע, נוכל לתקשר עם התינוק שלנו מגיל לידה. כך נוכל ליהנות מההורות ולגדל ילד שליו, רגוע, קשוב לעצמו ובטוח בעצמו, בנו ובעולם.
הגישה שאתה אני עובדת מבוססת על הקשבה לשפת הגוף של התינוק, מתן מענה ותקשורת. הכול ייעשה דרך מעגלי תקשורת ועל ידי כך שנתמלל לתינוק מה הוא צריך, מה הוא מקבל ומה קורה סביבו. הוא ילמד בעצמו להביע את הדברים והוא ילמד להיות קשוב לצרכים המתעוררים בגופו ולכשיגדל, לתת לעצמו מענה. בכלל, התקשורת תעודד את המודעות ולקיחת האחריות, את הוורבליות והביטחון.
אז איך נעניק לתינוקנו ביטחון ושלווה? דבר ראשון, חשוב שאנו, כהורים, נחדד את יכולת ההקשבה וההתבוננות בתינוק שלנו ונזהה מהם הסימנים המוקדמים לכל צורך שמתעורר בגופו. כאשר נזהה במדויק את הצורך נוכל להעניק לו מענה מדויק וכך לא נגיע לכאוס של הצטברות, או בכי שקשה להרגיע. למשל: כשנזהה גבות ורודות – נדע שהתינוק שלנו מבקש ללכת לישון. בנקודה הזאת, עוד לפני הבכי והתסכול, נכניס אותו בהדרגה לישון. כך נזכה בהרדמה קצרה, שינה ארוכה ואיכותית. איזה כיף!
מה עוד אתם יודעים שמעיד על עייפות התינוק שלכם? כתבו לי, או ערכו רשימה משלכם לכל אותם הסימנים שאתם מגלים אצל התינוקי שלכם לפני שינה, לפעמים כ-40 דקות עד שעה, לפני מה שהייתם רגילים להשכיב לישון עד כה.
את, כאימא ואתה, כאבא, יודעים הכי טוב מה נכון לילדכם. מה שתבחרו להעניק לו תהיה המתנה שלכם עבורו. זה הדבר הבסיסי שחשוב לחדד בהורות. ביטחון בהורות נותן המון כוח ומעניק לנו כהורים שלווה ורוגע, העוברים ישירות לילדינו.
לכל שאלה או בירור, התייעצות, או בקשה שאכתוב על נושא מסוים. כתבו לי לכתובת המייל.