ההוצאות השונות הצפויות, טרם התחלת הבנייה של בית חדש, מסתכמות בסכומים שכדאי מאוד לקחת בחשבון הכללי
קל לחלום על בית החלומות. רוב החולמים רואים תמונה די ברורה של נווה חפצם. לא קל להתחיל את השלב המעשי של בניית הבית שמתחיל עוד בסקירות הקרקע והתכנון. הרבה פחות קל לעשות את כל זה בלי לקב מושג על ההוצאות השונות הצפויות בכל שלב.
השלבים נכתבו על פי התקדמות הפרויקט.
קניית הקרקע: בקניית הקרקע יש כמה תשלומים. עלות הקרקע, מסי פיתוח ליישוב
ועורך דין מלווה.
יועץ משכנתאות – מומלץ להתייעץ איך לחלק בין ההון העצמי למימון הנלקח מהבנק, שכן יש משמעות לשינויים בריביות ובגורמים נוספים.
ייתכנו תשלומים נוספים, כמו תשלום פיתוח עבור חברת החשמל.
בסיום שלב ההיתר, תשלמו את היתרה בהתאם לשטח הבנייה המבוקש הסופי וכן אגרות ביוב והיטלים שונים, כמו היטל ביוב בהתאם לשטח הבנייה המבוקש והיטל ביוב לפי שטח המגרש. בהערכה כללית וככלל אצבע, מדובר בכ-300 ש"ח למ"ר של בנייה
מודד – המודד יכין מפה טופוגרפית, המתעדת את המצב הקיים במגרש, עבור האדריכל. על פי נתוני המפה, ניתן יהיה להתחיל את שלב התכנון. המדידה תשמש גם את הוועדה (לתיק המידע ולהיתר).
אדריכל – האדריכל יגיש את הבקשה לתיק מידע, יגבש אתכם סקיצה לשביעות רצונכם, יכין את ההיתר, יתאם ויאשר את ההיתר מול גורמי רישוי ואנשי המקצוע השונים בתהליך ההיתר והביצוע. האדריכל גם יכין סט תכניות עבודה – בנייה, אינסטלציה, חשמל, מפרט אלומיניום, פרטי בניין וביצוע וכתב כמויות לגמרים ואף יגיע לפיקוח עליון לביקורת בפרויקט, במהלך הביצוע, כמתבקש על פי חוק.
תיק מידע – תיק המידע המתקבל מהוועדה מכיל את כל המידע וההגבלות התכנוניות החלות על המגרש. עלותו 190 ש"ח.
מהנדס – אחראי על התכנון הקונסטרוקטיבי וההנדסי של כל עבודות הבנייה המגרש – המבנה וכן גג רעפים/ פרגולות/ גדרות/ עומסי בריכה וכל דבר שיידרש בו שיקול הנדסי.
יועץ קרקע – תפקידו לאפיין את סוג הקרקע ועל פי זה, המהנדס ידע איזו שיטת ביסוס תתאים לבית ולמגרש המבוקש.
הגשת היתר
במידה שישנה הקלה – פרסום ההקלה כ-800 ש"ח ועיכוב של כחודש.
במועד הגשת התכנית, יש לשלם אגרה. חישוב האגרה הוא 20% משטח הבנייה המוצע לבנייה כפול 32.4 ש"ח.
בסיום שלב ההיתר, תשלמו את היתרה בהתאם לשטח הבנייה המבוקש הסופי וכן אגרות ביוב והיטלים שונים, כמו היטל ביוב בהתאם לשטח הבנייה המבוקש והיטל ביוב לפי שטח המגרש. בהערכה כללית וככלל אצבע, מדובר בכ-300 ש"ח למ"ר של בנייה מוצעת.
הדפסת תכניות – כיום, בכל פרויקט מתבצעות על פי רוב 3 הדפסות – עבור רשות מקרקעי ישראל והשאר מבוצע בקבצים, באופן מקוון, ישירות לוועדה.
עיצוב פנים – נחלק לשניים:
- הוצאת תכניות מפורטות עבור גימור ברמה גבוהה יותר, בנקודות ספציפיות בבית, כמו פריסות ריצוף, חיפויים בחדרים רטובים, תכנון מפורט למטבח, או עבודת נגרות/גבס אחרת.
- ליווי בבחירת חומרי גמר אצל הספקים שונים, כמו קרמיקה וסניטריה, חברת מטבחים, חברת אלומיניום, תאורה.
אולי יעניין אותך גם:
-
נסיעה על הרצף
ילדי האוטיזם מסוגלים, רואים, שומעים וחשים את הסביבה. הם שונים, אך הם שווים וראויים, כמו…
-
מתיחת פנים לתוואי הירדן
ברשות הכנרת החלו בפרויקט שיקום מקטע מתוואי הירדן, בסמוך לגשר הפקק, בהשקעה של 3 מיליון…
-
בית הספר "גמלא" - בית לעולים
במקום להסתפק בלימוד עברית לילדים העולים, בבית הספר "גמלא" עובדים דו-צדדית: גם הילדים הוותיקים לומדים…