מחלת מֶניֶיר היא הפרעה במערכת שיווי המשקל באוזן הפנימית, הגורמת להתקפים חוזרים ונשנים של סחרחורת עזה, בחילות והקאות, טינטון, ואף ירידה בשמיעה
פרסמתי לאחרונה טור על סחרחורות ואי אפשר לכתוב על סחרחורות מבלי להתייחס למחלת מֶניֶיר. מחלת מנייר היא הפרעה במערכת שיווי המשקל באוזן הפנימית, הגורמת להתקפים חוזרים ונשנים של סחרחורת עזה, בחילות והקאות, טינטון, ואף ירידה בשמיעה. ההתקפים עשויים להימשך בין 20 דקות לכמה שעות ולרוב, לא יותר מיממה. ברוב המקרים, רק אוזן אחת נפגעת, אך יש מקרים בהם שתי האוזניים פגועות.
הסיבה המדויקת למחלת מנייר אינה ידועה לחלוטין, אך היא קשורה להצטברות של נוזלים היוצרים לחץ פנימי בתוך האוזן. גם גנטיקה, מחלות אוטואימוניות וכמובן סטרס משפיעים על היווצרות המחלה. האבחון של מחלת מנייר מתבסס על תיאור התסמינים, בדיקות פיזיקליות ובדיקות שמיעה. לעתים, עושים גם הדמיות על מנת לראות מה קורה בתוך האוזן.
מחלת מנייר מהווה פגיעה קשה באורח החיים ומשפיעה משמעותית על איכות החיים. לעתים, ההפוגה בין התקף להתקף אינה ארוכה ועד שמתאוששים מהתקף אחד, השני כבר מגיע. גם עוצמת ההתקפים לעתים הולכת ומחמירה עם הזמן.
ברפואה הקונבנציונלית, הסיבה המדויקת להיווצרות המחלה איננה ידועה וגם אין תרופה לריפוי המחלה. הטיפול שניתן הוא להפחתת התסמינים על ידי תרופות להפחתת בחילות והקאות, תרופות לשיווי משקל ולייבוש נוזלים, הרפיית שרירים וכבר שמעתי על חולה שקיבל גם ציפרלקס בשל מחלת מנייר, כי אבחנת הרופא הייתה מנייר על רקע סטרס.
מנקודת מבט סינית
ברפואה הסינית, מחלת מנייר נגרמת בדרך כלל כתוצאה מחוסר איזון באנרגיית הכבד והכליות. הכבד אחראי על זרימת הדם והאנרגיה בגוף, בעוד הכליות שולטות באיזון הנוזלים. חוסר איזון ביניהם, או פעילות לא תקינה של אחד מהם, עלולים להוביל להתפתחות המחלה. גם גורמים חיצוניים כמו רוח קרה, לחות וכמובן לחץ נפשי, עלולים לפגוע באיזון האנרגטי בגוף ולהוביל להתפתחות המחלה.
סטרס מקושר ברפואה הסינית לאיבר הכבד ולחץ נפשי לאורך זמן משפיע עליו לרעה. ברפואה הסינית, הטיפול מותאם אישית לכל מטופל ושני מטופלים עם אותה מחלה לא יקבלו טיפול זהה. אבחון מדויק מתבסס על תשאול מקיף, בדיקה פיזית והתבוננות בדופק ובלשון.
מחקרים רבים מצביעים על היעילות של הדיקור הסיני למחלת מנייר. מחקר משנת 2020 מצא כי דיקור סיני יעיל יותר מטיפול תרופתי בלבד בהפחתת תדירות התקפי המחלה, משך ההתקפים ואף עוצמת התסמינים.
גם אורח חיים עשוי להשפיע – עודף קפאין ומוצרי חלב, מזון שומני ומלוח, הפרעות שינה וחוסר פעילות גופנית. שינויים באורח החיים יכולים להקל על התסמינים ולשפר את מצבו הכללי של האדם.
הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
בלי לחץ
למזונות מסוימים יש את הכוח לנצח לחץ דם גבוה. גם לתרופות, אך המזונות עושים את…
-
כמו "סופר-נני", רק בלי המצלמה
סדנה חדשה וייחודית לרמת הגולן "כי בחיים הכל יחסים", תסייע לנשים המגלות יום אחד כי…
-
"אוזן קשבת" עם הרבה לב
השינויים הדמוגרפיים שחלו בגולן בשנים האחרונות הולידו את הצורך בשל"מ - שרות לאומי למבוגר. תוכנית…