למזונות מסוימים יש את הכוח לנצח לחץ דם גבוה. גם לתרופות, אך המזונות עושים את זה בלי תופעות לוואי ועם בונוסים בריאותיים נוספים
ברור לנו כי שמירה על דיאטה נכונה זו הדרך הטובה ביותר לשמירה על לחץ דם תקן. אכילה קבועה של מספיק ירקות ופירות, בחירה בדגנים מלאים על פני מזונות מעובדים ומתועשים, הימנעות מהוספת מלח מיותר במזון ומשתיית אלכוהול הם חלק קטן, אך חיוני ביותר, בתהליך איזון מדדי לחץ הדם.
יש כמה מזונות יוצאי דופן המראים הוכחות כמאזני לחץ דם טובים וחזקים. שלא כמו תרופות להורדת לחץ דם מקובלות, המביאות אתן תופעות לוואי רבות ולא רצויות, מזונות אלו בטוחים ומועילים. לפניכם רשימה של מזונות שנחקרו ונמצאו כמורידים את לחץ הדם באופן טבעי והוספתם לתפריט היומי זו דרך פשוטה וקלה לעזור לגוף לאזן את לחץ הדם, או אפילו למנוע את מדדיו הגבוהים, מלכתחילה.
סלק – סלק מתגלה כבעל יכולות להורדת לחץ דם וכמגן כלי דם. במחקר אחד, נמצא כי אנשים ששתו כוס מיץ סלק ביום, או אכלו מאכלים המכילים סלק בכל יום, השפיעו על לחץ הדם שלהם לטובה ב-24 השעות שלאחר מכן
צימוקים – נסו לשלב בתפריט היומי פעמיים-שלוש ביום חופן צימוקים, עדיפות לכהים. מחקר הראה כי אכילה קבועה של צימוקים תשפיע לטובה על לחץ הדם תוך פחות מחודש של אכילה. זאת, כנראה, בהשפעת כמות הסיבים הרבה והמינרל פוטסיום הנמצאים בצימוקים.
תותים – מכל המינים ובכל הצבעים, קפואים, טריים, בשייק עם יוגורט, או סתם ככה כמנה טרייה, יפה וטעימה בסוף היום. במחקר עם גברים ונשים באמצע החיים, ששתו ואכלו כ-100 גר' תותים שונים ביום, נרשמה ירידה משמעותית בערכי לחץ הדם, הכולסטרול ושיפור בקרישת הדם. המחקר מראה כי הצבע המרשים שבפירות אלו אחראי להשפעה המטיבה על הלב וכלי הדם.
סלק – סלק מתגלה כבעל יכולות להורדת לחץ דם וכמגן כלי דם. במחקר אחד, נמצא כי אנשים ששתו כוס מיץ סלק ביום, או אכלו מאכלים המכילים סלק בכל יום, השפיעו על לחץ הדם שלהם לטובה ב-24 השעות שלאחר מכן. לכן, אכילה/שתייה קבועה של סלק כחלק מהתפריט היומי תשמר לחץ דם תקין. ירקות נוספים בעלי תכונות אלו הם הקייל והכרוב.
זרעי פשתן – עשירים בסיבים תזונתיים וחומצות שומן טובות כאומגה 3, יכולים בהחלט להיות אחד הדברים הטובים ביותר להוספה לתפריט היומי, כחלק מטיפול טבעי להורדת לחץ הדם. שילוב קבוע של זרעי פשתן, רצוי טחונים וניתן לשלב עם זרעי צ'יה, בסלט, יוגורט, או בכריך, ייתן את אותותיו על שיפור המדדים של לחץ הדם.
שוקולד מריר – שתי קוביות ביום משוקולד מריר, המכיל 70%-80% מוצקי קקאו, יתמכו ויעזרו להוריד לאט ובטוח את לחץ הדם למדדים בריאים.
שמן זית – הרכיב הבולט בתזונה הים-תיכונית שנמצא כבריא והמאוזן ביותר לבריאות האדם. לקבלת השפעתו הידועה רבות כמיטיבה עם כלי הדם, יש להשתמש בשמן זית בכבישה קרה ובאיכות מעולה, אחרת אין בו תועלת לבריאותנו. בשמן האיכותי, קיימים חומרים נוגדי חימצון חזקים. 3 כפות שמן זית ביום, בסלט, או בכל דרך אחרת, לא מחוממת, או מבושלת, תזכה אותנו בכל רכיבי התזונה המשובחים שבשמן הזית.
מרק גספאצ'וו
בהמשך לתזונה הים-התיכונית וישירות מאיטליה היפה והטעימה… המרק הזה מלא בעגבניות עשירות בוויטמינים ובמינרלים ובצבע האדום, שום טרי טרי, שמן זית איכותי, ריחן ומלפפונים טריים. אמנם מחקר קליני הראה שיפור ניכר רק בבדיקות מעבדה, אין להוריד מערכו של זה ביכולתו לעודד ירידה ברמות לחץ הדם. למרות הוספת מלח למתכון, יכולות הרכיבים האחרים מיטיבים ומאזנים את השפעת המלח. מה גם שניתן לצמצם בכמות המלח.
מרק גספאצ'ו
למרק:
5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
6 שיני שום, כתושות
1 בצל קט, קצוץ גס
2 פרוסות עבות של חלה, או לחם אחר, ללא הקרום
1/3 כוס שמן זית משובח
1/3 כוס מים
4 כפות חומץ בן יין
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון, או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות, או לקעריות, מניחים במרכז קוביות פלפל ומלפפון ומגישים.
אולי יעניין אותך גם:
-
כמו "סופר-נני", רק בלי המצלמה
סדנה חדשה וייחודית לרמת הגולן "כי בחיים הכל יחסים", תסייע לנשים המגלות יום אחד כי…
-
גז טבעי
לפעמים זה שקט ולפעמים רועם, לעתים בעל ריח ולעתים ללא, אך תמיד זה מטריד אותנו…
-
אומגה מה?
הן חשובות כמו אוויר לנשימה, חיוניות לכל תא בגוף ומשפיעות על תפקוד המוח. חומצות השומן…