שנה חדשה גם בענף הבננות בעין גב: 24 אלף שתילים חדשים של בננה מזן "גראנד-נן" יישתלו באזור החקלאי של עין גב
החלה שתילת הקיץ בענף הבננה בקיבוץ עין גב, שם יישתלו 24 אלף שתילים חדשים של בננה מזן "גראנד-נן", על שטח של 50 דונם, סמוך לכורסי, אזור הנחשב פורה במיוחד למטעי בננה. שתילה זו משלימה את שתילת האביב, במאי השנה, של 15 אלף שתילי בננה, על שטח של 55 דונם, כלומר 105 דונם של מטעים חדשים. השתילים טופחו במשתלת הקיבוץ וכעת יישתלו בשתילה ידנית עדינה. עצי הבננה שניטעו באביב, בחודש מאי, יניבו בחודש אפריל בשנה הבאה ועצי הבננה שיינטעו עתה, יניבו באוקטובר של השנה הבאה. כל שטחי הבננות בעין גב משתרעים על שטח של 950 דונם.
מטעי הבננה מכוסים בבתי רשת המגנים על הבננות העדינות, הידועות כגידול הדגל של עמק הירדן, אזור בו פגיעת הקרה בחודשי החורף הנה נמוכה יחסית.
מנהל ענף הבננה בעין גב, מיקי זעירא, אומר כי מטעי הבננות מכוסים ברשתות, בכדי לחסוך במים. "הרשתות מפחיתות את אידוי המים וקיים חיסכון של 35% בכמות המים בשטחי הבננות וגם שומרות על המטע מפני הרוחות המזרחיות העזות, בעמק הירדן, העלולות לעקור את השתילים העדינים ולפגוע בעצים". עוד מוסר זעירא, כי השנה היה יבול מצוין בענף הבננות. בעין גב קטפו 6300 טון ובכלל בארץ כ-170 אלף טון בננות, משטח כולל של כ-25 אלף דונם.
תאנת חווה
עצי הבננה מניבים פרי כשנה מיום השתילה. רוב מטעי הבננה בישראל מטופחים באזורים המתאימים מבחינה אקלימית – עמק הירדן וחוף כרמל. אורך חיי מטע בננות באותו שטח הנו לזמן מוגבל ותלוי בתנאי האקלים והקרקע. בישראל מטע בננות מתקיים 7-10 שנים, לעומת דרום אמריקה, שם ניתן לגדל מטע במשך כ-20 שנה. ישראל הנה מחלוצות העולם בטיפוח וריבוי שתילי בננה ונחשבת ליצואנית גדולה של שתילי בננה למטעים ברחבי העולם, עם יתרון של ניקיון ממחלות. במטעים מסחריים, נוהגים לקטוף את הפרי בעודו ירוק ומבחילים ואורזים אותו בבתי אריזה ברחבי הארץ.
הבננה (המכונה גם תְּאֵנַת חַוָּה) הנו צמח טרופי חד-פסיגי, השייך למשפחת המוזיים. לבננה 200 זנים בעולם והיא מוגדרת מבחינה בוטנית כ"עשב", מאחר שלצמח יש גבעול מעובה שכבות ולא גזע מעוצה, כמו לכלל העצים. הגבעול בנוי משכבות של גלדים. לבננה סוגים רבים הגדלים בעיקר באזורים חמים בעולם כמו מרכז ודרום אמריקה, מזרח אפריקה ועוד. במדינות המזרח הרחוק, וביניהן הודו, אוכלים גם את קליפת הבננה, המכילה ערכים גבוהים מאוד של ויטמיניםB6 ו-B12, מגנזיום ואשלגן, סיבים, פרוטאין ואנטי-אוקסידנטים. הסיבים בקליפת הבננה גורמים לתחושת שובע, מעודדים חילוף חומרים ולכן דיאטניות ממליצות על צריכת קליפות בננה בדיאטה. מרבית גידולי הבננה בעולם אינם של הזנים הנאכלים כפרי טרי ומתוק, אלא משמשים כמזון בסיסי ומקור לפחמימות. בארצות מסוימות, אוכלים גם את קליפת הפרי, פרח הפרי ואף מבשלים אוכל בעליו של העץ ואוכלים את לבת הגבעול. בארצות הטרופיות, מסיבי צמח הבננה מפיקים סיבים חזקים ביותר המשמשים חבלים – "חבלי מנילה", שקים, סלים, מחצלות ועוד.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מערך וטרינרי אזורי
בשורה לתושבי הגליל המזרחי והגולן: לראשונה והחל מחודש ינואר 2018, יסופקו השירותים הווטרינריים הרשותיים באמצעות…
-
שעות ביקור חדשות במרכז הרפואי זיו
במסגרת תהליך שיפור איכות ובטיחות הטיפול, המוענק במרכז הרפואי זיו והתחשבות ברווחת החולה, החליטה הנהלת…
-
יש מה לפצח במגרשי הכדורגל
בחודשי הקיץ החמים, שטחים חקלאיים רבים המיועדים לגידולים עונתיים, מתמלאים באבטיחים ולא רק אבטיחים כפרי…