במרום גולן הצליחו לגדל את זן הברוקולי הננסי "ברוקומיני" לשיווק מסחרי בחודשי הקיץ, מה שמעניק יתרון שיווקי גדול. עד כה, לא הצליחו בישראל לגדל "ברוקומיני" בעונה החמה
החלו לראשונה השנה במרום גולן, לגדל ולטפח את הזן הייחודי ה"ברוקומיני" – זן ברוקולי זעיר, בעיצומם של חודשי הקיץ.
השנה טופחו במרום גולן 3.5 דונם של זן "ברוקומיני" שהניבו מעל לטון של תוצרת חקלאית בגודל של עד 10 ס"מ ליחידה. בימים אלו מסתיים הקטיף. ההצלחה נזקפת גם לזכותם של מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון והחברה לפיתוח הגליל.
ה"ברוקומיני" הנו זן שהגיע ארצה מיפן ומשלב בתוכו ברוקולי וקייל סיני. הוא מאופיין בטעם ייחודי ומעודן, המזכיר מאוד את האספרגוס ובעל ערכים תזונתיים גבוהים מאוד – עשיר באשלגן, ויטמין C, ויטמיןK וסידן. כמו כן, מדובר בירק שהכנתו מהירה מאוד ומתאימה לשלל מאכלים.
עד כה, לא הצליחו בישראל לגדל "ברוקומיני" בחודשים החמים, אך לאחר עונה זו במרום גולן, מסמנים 'וי' גדול על הישג חקלאי נוסף לגידולי החורף המוצלחים של השנה. גידולים אלו המשווקים דווקא בקיץ מעניקים יתרון כלכלי ושיווקי למרום גולן. גידולי הקיץ של מרום גולן שווקו השנה לחנויות טבע וירקנים בודדים המוכרים תוצרת ייחודית.
החל מהשנה הבאה, יתבצע הגידול בשטחים הפתוחים, שכן נמצא כי הקרינה ושעות השמש מתאימה ל"ברוקומיני" במרומי צפון הגולן. כמו כן, בקיץ הבא יתבצע ניסוי לגידול ה"ברוקימיני" על פני מצע מנותק של "טוף מרום גולן", שיותאם לגידול זה.