בסיום שנת האבל על יעל עזרן ז"ל, נחנך הגן הציבורי שניטע לזכרה וברוחה. בראותה לראשונה את הגן, אמרה חברה קרובה של המשפחה בהתרגשות: "הגן הזה… פשוט יעל"
הגן הציבורי לזכרה של יעל עזרן ז"ל נמצא בתחילת רח' "סנונית" ותוכנן ובוצע על ידי שי לרנר, הנדסאי באדריכלות נוף, מחברת "עץ הרימון – תכנון וביצוע גנים". הגן, מרהיב ומזמין, ניטע ברוחה של יעל ז"ל, אשר לימדה ופעלה להנחלת אהבת הטבע לילדי הגולן במשך שנים רבות וניחנה בחוש אסתטי מפותח.
ילדי גנים כבר מגיעים לביקורים בגן ונהנים מחוויה מיוחדת. הגן מחולק לשני מפלסים, בכדי להתגבר על השיפוע שהיה בשטח ומתאפיין בקווים זורמים. במרכז המפלס העליון, מוקם סלע פכפוך מאבן גלילית, מעל בריכה נסתרת המכוסה בחלוקי נחל בגדלים שונים, כמו בטבע ועטוף בצמחים, המתחברים למקורות מים – זיף נוצה ארגמני, אגפנטוסים, דייטסים, טולבגיות ואנטריקוטום. במפלס התחתון של הגן, ישנן שתי כניסות המתחברות לשביל אבני מדרך היקפי, המאפשר להתרשם מהפינות השונות בגן.
בין אבני המדרך ובמרכז הגן, יש חלוקי נחל, התורמים לתחזוקה קלה, חיסכון במים ומראה טבעי. מתחת לעץ כליל החורש, בעל גזע פיסולי ונוף מרשים, מוקמה פינת ישיבה. את האילוץ של פילר הבטון האפרורי, פתרנו בכיסויו בפסיפס של יעל ארץ ישראלי שנעשה על ידי האמן אריק כלפון.
בגן, נעשה שימוש במגוון גדול של צמחים, המשלבים, צבעי עלווה שונים ופריחה, כמו מיני לייקופיליום אפורים, דורנטה זהובה, ברבריס יפני ארגמני וצמחים רב-שנתיים פורחים, כגון פרובקסיה, בן עוזרר הודי ועוד.
עם רדת החשכה, הגן נעטף קסם נוסף. גופים מיוחדים של תאורת לד מפיצים אור חם, הנותן דגש לעצים ולאלמנטים השונים.
בראותה לראשונה את הגן, אמרה חברה קרובה של המשפחה, בעיניים בורקות מהתרגשות: "הגן הזה… פשוט יעל".
את טקס חנוכת הגן, בסיום שנת האבל, כיבדו רבים מתושבי השכונה, חברים, בני משפחה, וגם ראש מועצת קצרין, דימי אפצ'ב, ששיבח יופיו של הגן, את היוזמה הברוכה של השכנים והמשפחה, שמימנה את מלוא עלויות ההקמה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- תערוכת צילומים של יעל אדרי
בשבוע שעבר נפתחה במרכז פסג"ה גולן-קצרין התערוכה "עננים כל הזמן משתנים" של הגננת יעל אדרי,…
- גילגולה של אבן
בזמן שהגולן היה סורי, חמדו תושביו אבנים עתיקות, במיוחד המעוטרות שבהן ושילבו אותן בבנייה של…
- עיר של יהודים
מול רמת מגשימים, כ-15 ק"מ מזרחית לגבול הסורי, שכנה ה"עיר של יהודים" – נווה. בתלמוד…