המסר המרכזי מכנס לימוד גולן "הקוטב הצפוני", שהתקיים במרום גולן, הוא הצורך בהיכרות ובשיח, מעבר לאג'נדות, מעבר לדעות. רק שיח, אדם לאדם
אריאל שגיא
כנס לימוד גולן "הקוטב הצפוני", התקיים, זו השנה החמישית, בהובלת המרכז הקהילתי גולן ומחלקת "עיינות" – יהדות ישראלית בגולן.
שמוליק טסלר, מרמת מגשימים, התייחס למהות הכנס, שקרא לחפש את המשותף ואת ההידברות: "להמיס את הקטבים, אתה יודע, זאת הכותרת של המפגש. המשפט של אפרת שפירא, הדוברת במפגש המרכזי, על כך שעלינו ליצור ערוצים אנושיים של דיבור והיכרות בינינו, מעבר לדעות. זה היה הכי חשוב בכנס. יש לנו עוד הרבה חלקים באישיות שלנו, יש לנו סיפור משותף, יש הרבה מעבר לעמדה הפוליטית שלנו, ובעיקר – אנחנו משפחה. כאשר האידאולוגיות הופכות לזהות, אנחנו שוכחים את כל זה ולא מתמקדים בכך שיש אנשים בשני הצדדים, אנשים עם המון משותף. ההגדרות הפלקטיות של ימין ושמאל מסתירות ומשכיחות את המשותף, את העובדה שאנחנו בני אדם מורכבים ולא מחנות".
בינה פבזנר, מקדמת צבי, מצאה אנשים מרשימים והציעה להיפגש עוד: "מחמם את הלב לראות אנשים שבאים מתחומים שונים ומתכנסים ללימוד הזה. הפעם, היה מגוון של הזדמנויות שאפשר לרבים למצוא מקום משלהם. השתתפתי בסדנה של הרב נתי והתרגשתי למצוא אנשים צעירים, בעיקר מן המכינות, שהם ממש מעמיקי חשוב, מאוד מכוונים לעניין, רציניים בהתייחסות שלהם ללימוד ולנושאי הכנס. הלוואי שהיה אפשר להיפגש כמה פעמים בשנה ללימוד גולן".
למרות מזג האוויר החורפי, הגיעו רבים ליום של תוכן ומשמעות, נתנו אמון במפגש והשתתפו בדבקות בפעילויות. השנה, זכינו למפגש מרכזי עם אפרת רוזנברג שפירא, שעסקה בקיטוב שבתוכנו. שמענו על מגדר והלכה בשיח האורתודוכסי. השתתפנו בסדנאות אומן וספוקן-וורד וחווינו סרט והרצאה של רינו צרור, על מצב החברה בישראל.
לקינוח… שרנו עם שלמה גרוניך. תודה למארגנות על מפגש פוקח עיניים ומזמין לחשיבה על המשך עשייה משותפת ושיח מקרב.
מנהלת "עיינות", נטע קציר: "שמחנו להעניק חוויה מרוממת רוח, מעוצבת, מפנקת ואינטלקטואלית והזדמנות להפגש ולדבר עם השכנים. אנחנו מקוות שהצלחנו להמיס אצלכם משהו בלב ומחכות לראות אתכם אתנו בקבוצות הלימוד, במהלך השנה ובכנס הבא. כל זה התאפשר בזכות עמיתים יקרים לצוות המרכז הקהילתי, שלקחו חלק בתוכן, בארגון, בהפקה ובכל דבר קטן כגדול שהיה צריך. ריגשתם".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
בית הספר "גמלא" - בית לעולים
במקום להסתפק בלימוד עברית לילדים העולים, בבית הספר "גמלא" עובדים דו-צדדית: גם הילדים הוותיקים לומדים…
-
חודש הקריאה
כ-80,000 ספרים הושאלו בשנה האחרונה, לכל הגילאים, בספריות קצרין והאזוריות גולן. "ללכת בדרכך", של ג'וג'ו…
-
חפירות באתר "חיספיא" בית הספר "גולן"
החפירות התקיימו השנה בהובלת כיתות ה'. נמצאו כלים מזכוכית ומחרס ואביזרי קישוט נשיים. מסע אל…