הצלחתו של מחקר חדש של מו"פ צפון והחברה לפיתוח הגליל תאפשר אכילת דובדבנים כחודש לפני תחילת העונה
במו"פ צפון וב"חברה לפיתוח הגליל" מקיימים זו השנה השנייה מחקר להקדמת עונת הדובדבנים במטעי הגליל והגולן, על מנת לייצר יתרון כלכלי ושיווקי לחקלאים הישראלים, מול מתחרים בשוק האירופי. את המחקר מוביל ד"ר עומר קראין, בשיתוף מטע רמת מגשימים ו"חוות פיכמן".
במחקר, נעשה שימוש בתנורי חימום הפזורים במטעים וכן ברשתות לכיסוי המטעים במטרה לייצר לדובדבנים תחושה כי האביב הגיע, עוד בעיצומו של החורף. כאמור, בימים אלו, ניתן להצביע על הצלחה במחקר החדש, לאור הפריחה המרשימה במטעים, שהחלה כבר לפני כשבוע ימים.
"אפשר לראות כבר חנטה. המשמעות היא שבעוד כחודש ימים יהיו לנו כבר דובדבנים", מסביר מנהל מו"פ צפון, אלקנה בן ישר.
מדובר בבשורה של ממש בעולם החקלאות, אך החוקרים במו"פ צפון אינם מתכוונים לעצור כאן, בתקווה להקדים את עונת הדובדבנים בפרק זמן גדול עוד יותר. גידול הדובדבנים המבכירים, מתבצע במטע ברמת מגשימים וכן ב"חוות פיכמן" שבגולן, כשהזנים אותם מגדלים לצורך המחקר והניסוי, הנם "רויאל דון" ו"מיני רויאל".
בן ישר מוסיף: "לשם השוואה ובקרה, כי השינוי הנו תוצאה של פעולות החימום ולא שינויי מזג אוויר וכדומה, לצד המטע המחומם, אנו מגדלים דובדבנים מזן זהה ללא חימום וניתן לראות שאלה עדיין לא הגיעו לשלב הפריחה".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מועדפת בצפון
מי משוגע לקום מוקדם בבוקר לעבודה חקלאית קשה, בצינה הגולנית, ללהוט מחום בצהריים, רחוק מפינוקי…
-
חודש הקריאה
כ-80,000 ספרים הושאלו בשנה האחרונה, לכל הגילאים, בספריות קצרין והאזוריות גולן. "ללכת בדרכך", של ג'וג'ו…
-
חקלאות מדייקת
האם אתה יודע מה מקור ארוחתך? בכנס ההתיישבות ה-12 לזכר משה-מוישיק גורליק ז"ל, שנערך בקצרין…