בימים אלה הושק אתר האינטרנט "מגדיר המאובנים של ישראל", האתר הראשון בעולם שמאפשר לכל אדם לזהות שרידי מאובנים על-פי סימנים ברורים, ואף לשאול את המומחים במידה ולא נמצאה תשובה. האתר פותח במו"פ מדעי בערבה תיכונה וצפונית
אתר האינטרנט ראשון בעולם לזיהוי מאובנים "מגדיר המאובנים של ישראל", הושק במסגרת התערוכה החקלאית שהתקיימה במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית בחצבה. האתר הינו המשך למחקר מקיף שהתבצע על ידי חוקרים ומומחים בתחום המאובנים במדבר.
המאובנים שנמצאים באזור זה, הינם תוצר לתופעה שהתרחשה לפני מאות אלפי שנים עבר באזור הערבה, בקו החוף של האוקיינוס הקדום 'טתיס', אוקיינוס שכמעט ונעלם עם השנים, בשל תזוזת הלוחות בקרום כדור הארץ והתקרבותן של יבשות אירופה, אפריקה וחצי האי ערב. השריד היחיד של ימת טתיס הינו הים התיכון. המאובן הגדול ביותר שנמצא בערבה על ידי החוקרים הוא האלאסמוזאור האחרון: שרידי שלד מאובן של זוחל ימי קדום בן 85 מיליון שנה. חוקרים ממרכז מדע ים המלח ומו"פ ערבה תיכונה מצאו שברי שן ולסת, שברי גפיים, סנפיר, שבע חוליות צוואר וחוליית גב של הזוחל אלאסמוזאור (Elasmosaurid). זו הפעם הראשונה שחלקים כה רבים של פרט יחיד נחשפו בחפירה.
את אתר האינטרנט הקימו ד"ר שרית אשכנזי-פוליבודה ממרכז מדע ים המלח והערבה ומו"פ מדעי ערבה תיכונה וצפונית בתחנת "יאיר" בחצבה, ד"ר חנן גינת ממרכז המדע, ד"ר זאב לוי מהמכון הגיאולוג וד"ר רבקה רבינוביץ מהאוניברסיטה העברית.
האתר תומך בגלישה מסמארטפון או מהמחשב, בשפה העברית, והוא ידידותי מאוד למשתמש. בעמוד הבית ניתן לבחור סינון על פי סוג, עבור מי שמעט מתמצא בתחום המאובנים, או לחלופין סינון לפי תמונה. בסינון זה מופיעות תמונות בחלוקה לשלוש קטגוריות: צורת שלד כללית, עיטורים ומאפיינים נוספים. בתום שלב הסינון, תופיע תמונה המתאימה לפרמטרים שנבחרו וכן תיאור מילולי קצר של המאובן. כיום מאובנים הינם רכוש ממשלתי מחקרי ויש לדווח וליצור קשר על מציאת מאובנים היות וקיים איסור לקחת את הממצאים ולהוציאם מההקשר הסביבתי.
אתר מגדיר המאובנים של ישראל: http://www.fossil.org.il