במכללה האקדמית צפת נחנך "מרכז מחקר גלילי: חברה, מוסר ומשפט במקצועות הבריאות", בכנס ביו-אתיקה העולמי
הזכות החוקתית לבריאות, הדילמות האתיות בטיפול בפצועים סורים בבתי חולים בישראל, השפעת התרבויות השונות בחברה הישראלית על מערכת הבריאות בישראל – סוגיות אלו נידונו בכנס "יום הביו-אתיקה העולמי", שהתקיים במכללה האקדמית צפת. הכנס חנך את "המרכז למחקר גלילי: חברה, מוסר ומשפט במקצועות הבריאות", שהוקם לאחרונה במכללה, בשיתוף עם בית החולים "זיו" ועם הפקולטה לרפואה של בר אילן בגליל.
"יום הביו-אתיקה העולמי" צוין ברחבי העולם על ידי מרכזי ביו-אתיקה המסונפים לקתדרה של אונסק"ו לביו-אתיקה, בראשותו של פרופ' אמנון כרמי. כרמי בירך את המשתתפים וסיפר על פעילות הקתדרה ברחבי העולם. בישראל, השנה, הוקדש "יום הביו-אתיקה העולמי" לנושא השוויון.
נשיא המכללה האקדמית צפת, פרופ' חיים ברייטברט: "מטרת המרכז היא לקיים פעילות מחקרית, לערוך כנסים והרצאות, וכן לקדם פעילות אקדמית בתחום הביו-אתיקה במדינת ישראל. הביו-אתיקה חודרת לכל תחום בחיינו, בהוראה, מחקר, רפואה, משפט, יחסי עבודה ועוד. יש להביא למודעות הצבור את חשיבות העיסוק בשטח זה, כדי שנוכל לכלכל את צעדינו בעתיד באופן צמוד לחוקי הביו-אתיקה".
אורח הכבוד בכנס, נשיא בית-המשפט העליון בדימוס, ד"ר אשר גרוניס, הרצה על מעמדה החוקתי של הזכות לבריאות; סוגיה הנמצאת בפולמוס אקדמי מעמיק ואשר יש לה השלכות רוחביות ותקציביות רבות ומגוונות.
יו"ר הכנס, ראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת, פרופ' תמר גדרון: "כנס זה מביא לידי ביטוי את פעילותו המבורכת של מרכז המחקר הגלילי, המבטא את העניין המשותף שיש לכולנו, עניין מחקרי-אקדמי ויישומי-חברתי, בקידום ובפיתוח נושא הביו-אתיקה. הערך המוסף של המרכז שלנו הוא במגוון המשתתפים שחברו יחד למטרה משותפת. גיוון החוגים שעוסקים במקצועות הבריאות והחברה במכללה, בצירוף מדעי ההתנהגות ובית הספר למשפטים, לצד בתי החולים והפקולטה לרפואה, מאפשר לנו להרחיב את מסגרת השיח ולעסוק במגוון היבטים של הנושא המורכב והרלבנטי הזה – הביו-אתיקה".
קצין רפואה ראשי בצה"ל, תת אלוף ד"ר טריף בדר, דיבר על הטיפול הדרמטי בפצועים הסוריים: "המענה הרפואי לפצועים הסורים היה והנו מצוין ומקיף. הפרויקט מהווה שיתוף פעולה מצוין ומתמשך בין מערכת הרפואה הצבאית וחיל הרפואה בראשה, לבין מערכת הרפואה האזרחית, תוך מחויבות משותפת להצלת חיים".
בסיום הכנס, התקיים רב-שיח מרתק על השפעת התרבויות השונות על מערכת הבריאות וההתמודדות אתה, בהנחיית המנהלת הרפואית של שירותי בריאות "כללית" במחוז הצפון, ד"ר אפרת ברון-הרלב.