הקור לא גורם להצטננות, אבל הוא תורם לה. הגוף עסוק מאוד בשמירה על החום ושאר המערכות, ביניהן המערכת החיסונית, נחלשות
מזג האוויר החורפי והקר מביא אתו שלל וירוסים וביניהם השפעת וההצטננות. אף דולף, שיעול מתמשך, כאבי גרון, חולשה כללית ולעתים, גם חום וכאבי שרירים. לא משנה מה מהסימפטומים "חטפתם", הצטננות היא אורחת בלתי רצויה בחיינו. כיום, יש שפע אפשרויות לטיפול בהצטננות, אך מהו הטיפול היעיל ביותר? ולמה נוטים לחלות בעיקר בחורף?
הקור לא גורם להצטננות, אבל הוא תורם לה! בחורף, אנו נוטים לשהות יותר זמן בתוך מבנים סגורים. מכיוון שווירוסים עוברים מאדם לאדם דרך טיפות רוק, או נשימה, הסביבה הסגורה הזו מהווה מצע מצוין להדבקה. גם הקור משפיע. כאשר הגוף מתמודד עם קור, הוא מפנה משאבים רבים לחימום עצמו ועלול "להזניח" את מערכת החיסון. גם האוויר הקר והיבש בחורף משפיע על גופנו לרעה. כאשר ריריות האף והגרון יבשות הן פחות יעילות בלכידת וירוסים, מה שמגביר את הסיכון להידבקות, מה שאומר שגם לרוחות המזרחיות המנשבות בגולן יש השפעה על בריאותנו.
הצטננות, או שפעת?
הצטננות ושפעת הן שתי מחלות נגיפיות שעלולות לבלבל, אך יש ביניהן הבדלים משמעותיים. הצטננות מתחילה בהדרגה, עם תסמינים קלים יותר כמו נזלת ושיעול קל. שפעת, לעומת זאת, מתחילה בפתאומיות עם חום גבוה, כאבי שרירים ועייפות קיצונית.
הרפואה המערבית מציעה מגוון תרופות לטיפול בתסמיני ההצטננות – משככי כאבים, נוגדי חום, תרופות נגד גודש באף להקלה על הנשימה וגם תרופות המסייעות בהוצאת ליחה מהריאות. חשוב לציין כי התרופות האלה מטפלות בתסמינים ולא במחלה עצמה, שהיא זיהום ויראלי, אשר לו אין תרופה.
ומה ברפואה הסינית?
הצ'י המגן, או "ויי צ'י" – בסינית, הוא מושג מרכזי ברפואה הסינית, המתאר את האנרגיה המגנה על הגוף מפני גורמי מחלה חיצוניים. דמיינו עיר מוקפת חומה, עם פרשים ושומרים. כך הצ'י המגן עוטף את הגוף ושומר עליו. כאשר הצ'י המגן חלש , וירוסים ושאר פתוגנים נכנסים לגוף ופוגעים בו. אדם שחולה לעתים קרובות, משמע הצ'י המגן שלו חלש וכדאי לחזק אותו.
תזונה טובה, פעילות מתונה, צמחי מרפא וכמובן דיקור יחזקו את הצ'י המגן ואת הגוף, בכלל. אם כבר חליתם – גם ברפואה הסינית נרצה לייבש את הנזלת, לשכך כאב ולהוריד חום, אך במקום לעשות זאת עם תרופות, נעשה זאת באמצעים טבעיים כגון צמחי מרפא ודיקור. בדרך כלל, נבחר בנקודות על ערוץ הריאות ובן הזוג שלו – ערוץ הטחול, אך כמובן שנדרשת אבחנה אישית ופרטנית לכל אדם ואדם, ושני אנשים עם "אותה התקררות" יקבלו טיפול מעט שונה. באופן אישי, אני אוהבת להוסיף לטיפול כוסות רוח, אשר ירפו את שרירי הגב הכאובים. אחד מצמחי המרפא המומלצים ביותר במצב כזה הוא הג'ינג'ר, אשר מסייע להדוף את הפולשים החוצה. בחלק מתמציות הצמחים הסיניות תמצאו את הג'ינג'ר, גם את היערה היפנית ואפילו נענע.
חורף חמים ובריא, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
החיים על יד
זה תמיד ליד, כמו הטלוויזיה, שאני בוהה בה ולא באמת מסתכלת עליה. לפעמים, אני דוחקת…
-
השכול לצד החיים
לפני כשבוע, התקיים במועצה האזורית גולן, יום חשיפה ומידע לאלמנים ולאלמנות. האירוע התקיים בשיתוף פעולה…
-
ממצולות החיים בצללים ובצלילים
צילה יהודה, מאבנ"י אית"ן, ממפונות עמונה, עברה תהפוכות ואסונות בחייה. עכשיו היא מופיעה ומפרסמת את…