תחרות החומוס המסורתית בגשור, סוכות 2017, הייתה, ובכן… טעימה. לערב הצטרפו גם תחרויות בהכנת שקשוקה וזיתים
כמיטב המסורת רבת-השנים, נערך בקבוץ גשור ערב תחרות החומוס, השקשוקה (נוסף בשנתיים אחרונות) והזיתים.
המתחרים קיבלו מבעוד מועד קערות אחידות, שמוספרו לפי סדר עולה ובהן מיקמו את מנות החומוס שלהם. השקשוקה הגיעה במחבתות מקוריות וגם הזיתים הוגשו בקערות אחידות.
ציבור החברים שהגיע לערב טעם מכל אחד מן המזונות ודירג את שתי מנות החומוס הנבחרות, כנ"ל בשקשוקה ובזיתים.
פרסים מכובדים נתרמו והוענקו לזוכים: סל ירוקים של חוות הגידול האורגנית מגבעת יואב – "עלימאמא", שמני הזית של "ארץ גשור" וקמחים של כוסמין וחיטה, שנטחנו בקהילון גשור.
ברווח הזמן שבין הטעימות להכרזת הזוכים, שמענו הרצאה מרתקת על המסורות הקיבוציות בחגים, כפי שהיו בתחילת המאה הקודמת מפי מוקי צור, חבר קיבוץ עין גב.