מפגש ראשון של תלמידי כיתות ד' משני בתי הספר היסודיים בקצרין, התקיים בשבוע שעבר. הילדים התכנסו לפעילות משותפת, במסגרת התכנית "קרוב ללב"
תכנית "קרוב ללב" מכניסה משב רוח חדש בעידוד והעצמת השיח המחבר והמכבד בין חלקי החברה הישראלית. הרעיון הוא שבית הספר, מעבר להיותו בית חינוך, הוא קהילה לכל דבר ולכל קהילה יש קהילה שכנה. מתוך אותה אמונה ביחסי השכנות הטבעיים והפשוטים, בית הספר האחד מזמן היכרות עם בית הספר השני. חיבור לשכנים הגאוגרפיים שלנו, כאן ביישוב.
"זוהי תכנית שנתית, שבה ייפגשו מספר פעמים תלמידים והורים של שכבה ד' משני בתי הספר 'גמלא' ו'דרכי נעם', במפגשים אישיים", מספרת צפיה מזומן, רכזת זהות ותרבות יהודית, השותפים עם מחלקת החינוך, בהובלת הפרויקט בקצרין.
"ההחלטה על הכניסה לפרויקט נעשתה בצוותי חשיבה של מנהלי בתי הספר, צוותים חינוכיים והנהגת ההורים", אומר מנהל מחלקת החינוך במועצה, צבי בודנהיימר. "אני חייב לציין את ההתגייסות והרצון שהתכנית תצא לדרך" .
המפגש הראשון התקיים בשבוע שעבר. תלמידי כיתות ד', מ"גמלא" ודרכי נעם", נפגשו לפעילות משותפת ומהנה – "שבור את הקרח". התלמידים חולקו לזוגות, בכל זוג אחד מכל בית ספר. חולקו ערכות פעילות מושקעות וצבעוניות להפעלה של כ-40 דקות. לצופים מהצד, היה מעניין לראות כיצד בקליק אחד נוצרת שותפות. אמנם הפנים יכולות להיות מוכרות, בכל זאת, כולם ילדי היישוב, אך עדיין זהו מפגש אחד על אחד הדוק וראשוני.
רכזת פרויקט "קרוב ללב", בקצרין, חגית זליס: "הטבעיות שבה הילדים נפגשו, הכירו ושיחקו שבתה את הלב, מאוד מרגש".
סואה מקון פרס: "הפעילות אפשרה לי להכיר ילדה, השתוללנו וצחקנו והיה כיף".
איתי גיטין: "למרות שהייתי עם ילד שהכרתי, הכרתי בו דברים חדשים והיה לנו כיף". זהו מפגש אחד מתוך שישה. במפגש הבא, ייפגשו התלמידים וההורים, כמשפחה, למופע פלייבק.
ראש המועצה, דימי אפרצב: "בכל פעם מחדש, אני נפעם משיתופי הפעולה של גופים, מחלקות ואנשים, המולידים פרויקטים חינוכיים מעצבים ומעצימים, לטובת ילדי קצרין".