בעקבות השקת כלי ה-AI המוזיקלי של "סונו", האם אנחנו עומדים בפני שינוי גדול בתעשיית המוזיקה?
שלום לכל חובבי המוזיקה והחידושים בעולם הדיגיטלי. הפעם, אני מזמין אתכם לצלול אתי לעולם חדש ומרתק, שבו כל אחד מאתנו יכול להיות יוצר. הפעם, אנחנו מדברים על "סונו", סטארט-אפ שמשנה את המשחק בתעשיית המוזיקה עםAI מוזיקלי, שמאפשר לכל אחד ליצור שירים ברמה מקצועית. אבל מה זה אומר לאמנים שלנו? והאם זו רק ההתחלה?
"סונו" הוא פרויקט שנולד מתוך רצון להפוך את תחום היצירה המוזיקלית לנגיש יותר. עם מעט יצירתיות ופקודה פשוטה, כל אחד יכול להפיק שיר שנשמע כאילו נוצר על ידי אמן מקצועי. האם אתם מרגישים את הפוטנציאל? בדיוק כמו כשמצלמות הסמארטפון ואינסטגרם הביאו את הצילום לכולם, "סונו" רוצה להביא את המוזיקה לכל אחד מאתנו.
עם כל הפוטנציאל הזה, יש גם חששות. ורנון ריד, גיטריסט הפיוז'ן ג'אז (האהוב עלי, ד"א) של להקת "Living Colour", מגיב מתוך התפעלות מהיכולת ליצור שיר שנשמע כל כך אמתי, אך גם מביע דאגה מההשלכות של טכנולוגיה זו. האם אנחנו עומדים להיפרד מהיצירתיות האנושית המורכבת והיפה?
אבל הנה הדבר המרתק: "סונו" ותוכנות יצירת מוזיקה דומות לה (יש עוד עשרות בדרך) לא באה להחליף אמנים, אלא להפוך כל אחד מאתנו ליוצר. זה לא אומר שאנחנו נפסיק להעריך את האמנות האנושית, אלא שנוכל לחוות את המוזיקה בצורה עמוקה ואישית יותר. זו הזדמנות לחקור את היכולת היצירתית של כל אחד מאתנו ולהרחיב את הגבולות של מה שאנו חושבים שאנו יכולים לעשות.
המסר שלי אליכם הוא זה: נכון, ייתכנו חששות ואתגרים, אבל הזדמנויות כמו "סונו" ואחרות מדגימות כמה העתיד יכול להיות מרגש ומלא הפתעות. אנו חיים בעידן בו הטכנולוגיה יכולה להרחיב את היכולות שלנו ולהפוך כל אחד מאתנו ליוצר, לא רק לצרכן. זה רק ההתחלה ואני לא יכול לחכות לראות מה עוד בא לנו.
סרקו לשמוע טראק שיצרתי בסגנון ג'אז פיוז'ן, בהשפעת האמנים צ'יק קוריאה + מיילס דיוויס ועוד – ב5 שניות…
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
רמה אחת מעל כולם
מי מכם זוכר שעד לפני 7 שנים היו בגולן רק 30 נסיעות תחבורה ציבורית ביום?…
-
רמת הגולן- זוכרת את כולם
למעלה מ-1000 תושבים ותלמידים נכחו בטקס יום הזיכרון לחללי הגולן במערכות ישראל ובפעולות איבה, שנערך…
-
ונזכור את כולם
השנה, התקיים טקס יום הזיכרון בגמלא בנוכחות קהל, סוף סוף. אל הטקס הגיעו משפחות שכולות…