אחד החללים החשובים (והאהובים) בבית הוא המטבח. בטור זה, נתמקד בשני אזורים בו: אזור אחסון המזון ואזור אחסון הכלים
אמיר שלוש
אחרי הפסקה קצרה (תודה לאוגוסט שהיה ולספטמבר שסופסוף הגיע) נמשיך לעסוק בנושאי הבנייה השונים והפעם – אחד החללים האהובים בבית: המטבח. בטור שלפניכם אני רוצה להתמקד בנושא של התכנון הפנימי של המטבח.
חשוב לנו שהמטבח יהיה יפה, בעל חזות מעוצבת והרמונית עם כלל הבית ושיהיה עמיד לאורך שנים.
אבל דבר לא פחות חשוב לרמת השימוש היום-יומי הוא נוחיות המטבח לעבודה שוטפת. כדי שמטבח יהיה נוח, חשוב שתהיה זרימה טובה במהלך העבודה ושהוא יהיה קל ונוח לסידור בסיומה.
את המטבח אנחנו מאפיינים לחמישה אזורים.
אזור אחסון המזון
מוצרי המזון השונים מתחלקים לשניים. המקרר והמזווה. על פי רוב, הם יהיו סמוכים אחד לשני, גם מבחינת פריקת קניות וגם מבחינת העובדה שכל בישול מתחיל באזור הזה.
כדי שהאחסון יהיה נוח, לפחות בחלקים הנמוכים מגובה מטר, אל תוותרו על מגירות. הן נשלפות ונוחות לאחסון ולשליפת מוצר, גם אם הוא ממוקם בעומק הארון. לעומת מדף, שלא יהיה לנו נוח כל פעם להוציא מוצר שנמצא בעומק. הניקוי כמובן גם הוא נוח יותר כשישנה מגירה. כיום, ישנם מגירות עם שליפה מלאה שנותנות נפח ממש מקסימלי לאחסון. כשהמגירה גדולה, מומלץ להיעזר במערכות של חלוקה פנימית שתעזור לשמור על הסדר.
אישית, אני פחות מתחבר למזווה שנשלף כולו החוצה. כמובן שנדרשים לכזה צירים איכותיים, אבל פחות נוח ולעתים קרובות, גם כבד יותר. לטעמי, לשלוף מזווה שלם רק עבור קופסת שימורים אחת, זה מיותר. נוח יותר לפתוח דלת ולשלוף מגירה אחת.
אזור אחסון הכלים
כלים מתחלקים אצלי לשני סוגים ולפעמים, גם המיקום שלהם במטבח יהיה שונה.
ישנם כלים הנצרכים לעבודה שוטפת במטבח ולשימוש יום-יומי של בני הבית, שאותם נאחסן במגירות עליונות וכדאי גם באזור שאינו מרוחק מאזור ההכנה (בטור הבא נתייחס אליו בהרחבה). ישנם כלי הגשה, סרוויס וכלי אירוח, שמשמשים לארוחות גדולות יותר. אלה יכולים להיות במגירות תחתונות יותר, חלקם גם בסמיכות קרובה יותר לפינת האוכל. אפשר גם לבצע ויטרינה חשופה, או מדפים עליונים עם דלתות זכוכית, שדרכן יהיה ניתן לראות את הכלים היפים שיש לנו בבית, דבר שייתן ייחודיות עיצובית ומקנה אווירה ביתית נעימה.
כלים נוספים שיש לנו במטבח הם מוצרים שונים כמו מייבש חסה, טוסטר, מיחם, פלטה, בלנדר וכד', שבהם אנחנו משתמשים לעתים יותר רחוקות ואותם ניתן לאחסן במדפים עליונים. לעומת זאת, למוצרים עם שימוש נפוץ, או מוצרים כבדים, כמו מיקסר, אני תמיד ממליץ לעשות תריס נגלל במטבח כשהשיש חודר לתוכו, כך שלדוגמה את המיקסר לא נצטרך להרים ולהוריד כל פעם ממדף עליון, או מגירה תחתונה, אלא רק להרים את התריס ולגרור אותו על השיש החוצה ובסיום העבודה, להחזיר. חישבו על המוצרים שיש לכם כיום ועל הנוחיות שלכם לשנע אותם במטבח ותכננו על פי זה.
גם במגירות אחסון הכלים, מומלץ להשתמש במחיצות פנימיות שיעזרו לשמור על הסדר ולקבע את הדברים שלא יתפזרו במגירה עם הזמן.
בטור הבא נתמקד בשלושה אזורים נוספים (הניקיון, ההכנה והבישול) וניתן טיפים נוספים לתכנון ושימוש נוח במטבח.
יאללה, הלכתי למטבח, נהייתי רעב…
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
אדרנלין
אדרנלין הוא הורמון ממריץ המופרש במוח כתוצאה מגירויים. הפרשת אדרנלין היא ההפך מהתכנסות לשינה. התינוק…
-
סיורים בטבריה : על נשים, ניסים וניחוחות המטבח הטברייני
הסיורים מתקיימים מידי שבוע בשישי ושבת – בחינם התאחדות המלונות בטבריה מזמינה את תושבי טבריה…
-
ביטחון בהורות
כהורים, אתם יודעים טוב מכולם מה נכון לילדכם. הביטחון ביכולת ההורית מעניק כוח ומשרה שלווה…