חם מאוד בעמק הירדן. זו העונה שהפרי הסובטרופי המנגו נמצא בשיאו. במטעי קיבוץ עין גב, תכונה רבה, בקטיף ואריזת הזן "מאיה", המבוקש ביותר בישראל והטעים מבין ששת הזנים המטופחים בעין גב ("שלי", נ"עה", "מאיה", "עומר", "טומי" ו"קיט")
צילום: אריאל צור, עין גב
המנגו מעין גב משווק לכל רחבי הארץ, תחת המותג "קדמת כנרת". ענף המטעים בעין גב, בהובלת סטיב קרסן ומרכזי המשק, עבר שינוי ניכר ב-15 השנים האחרונות, עם הרחבת השטחים, עלייה בפוריות ויבול גבוה במיוחד.
לפני כשנה, חצה יבול מנגו העינ–גבי לראשונה את רף 1000 הטון והעונה, מקווים לשבור גם את השיא הזה. סטיב מגלה כי מבנה בית האריזה, שימש סככת טנקים ישנה, עם שולחן מיון קטן. כיום, המבנה המחודש מסייע למהפכה שיווקית ופיתוח בית האריזה, כולל מסוע מיון חדשני, ארבעה מקררי ענק לאיסום פרי ויכולת טכנולוגית להבחלת פרי, חדשנות שקידם חבר עין גב, יאיר כץ. בבית האריזה, גם ממוינים בעונה אבוקדו, ליצ'י ותמרים, שגם הם משווקים תחת המותג "קדמת כנרת". צוות המטעים מזכיר לכם – רכשו רק פרי תוצרת חקלאי ישראל, כי אם חקלאות כאן – מולדת כאן.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מחקר חדש הוביל לגידול משמעותי ביבול המנגו
מתברר כי כאשר המנגו נשתל על מצע של טוף טבעי, הוא משלש ויותר את התנובה…
-
זמן המנגו
פוטנציאל כלכלי עצום למגדלי פרי המנגו לשנת 2020. המנגו הישראלי מבוקש מאוד במערב אירופה, בשל…
- בסבסז
סבבסזב