היא מעצבת גראפית, גאה לחיות בגולן במושב שווה, בעלת הבלוג ׳איך להרשים את חמותך׳אוהבת לכתוב ולצלם, לבשל ולארח. האורחת שלי השבת היא אפרת מוסקוביץ
קצת על עצמך
"גאה לחיות בגולן, באחד מהמושבים השווים ביותר למשפחות דתיות – מושב יונתן וניחשתם נכון, אני חברה בוועדת קליטה. אלי ואני מגדלים ארבעה ילדים שיהיו בריאים, הכוכבת הקטנה עם תסמונת דאון מאומצת אל לבנו כמשפחה אומנת, מגיל שבוע. יש לנו גם כלב ענק ופחדן, דג ועדר חתולים משובח".
"אני משתדלת להכין גם עוגה רגילה וגם עוגת פליאו, גם אסאדו עסיסי וגם חזה עוף במרינדת סילאן וסויה, גם סושי וגם חריימה עם רוטב וחלה חמה ליד, גם קרמבואים וגם קרם קוקוס צ'יה. בכל שבת, יוצא שחצי חלה נעלמת ליד הצלחת שלי"
עיסוק
"מעצבת גראפית ב'סטודיו אפרת', מעצבת תדמית ופרסום לעסקים עם התמחות מיוחדת בתחום התיירות. בעלת הבלוג: 'איך להרשים את חמותך', בו אני כותבת, מצלמת ומנסה לשווא להרשים את חמותי ברעיונות מגניבים במטבח, מתכונים טובים, צילומי נוף גולני, מעיינות שווים בגולן וסיפורים מהחיים".
איפה נולדת וגדלת?
"גדלתי בקריית אתא המעשנת, נצר למשפחה של עובדי בית חרושת 'אתא' ובתי הזיקוק".
איך נראה יום שישי שלך?
"יום שישי שלי מוקדש לבישולים ואני יודעת שבישלתי מספיק, רק כשהרגליים כואבות. אני תמיד בחרדה שלא הכנתי די, לכן אני אוהבת להזמין אורחים לארוחה בערב שבת. בארוחה הזו, אני בטוחה שיש מספיק אוכל. אם נשאר לי זמן להתפנק, אני אוהבת לצאת בשישי בצהריים לאניעם ולבדוק מה חדש בחנות ה'פישפשוק' ובחנות בגדי הוינטג' של בטי".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"בשנה האחרונה, עברנו לתזונת פליאו, בה נמנעים מגלוטן, מפחמימות וממוצרים מעובדים ונהנים מבשרים וגבינות עתירי שומן. הילדים לא השלימו עם השינוי, לכן אני משתדלת להכין גם עוגה רגילה וגם עוגת פליאו, גם אסאדו עסיסי וגם חזה עוף במרינדת סילאן וסויה, גם סושי וגם חריימה עם רוטב וחלה חמה ליד, גם קרמבואים וגם קרם קוקוס צ'יה. בכל שבת, יוצא שחצי חלה נעלמת ליד הצלחת שלי, לכן יותר נכון להגיד שאני פליאו 'על הרצף'. בכלל, אני אוהבת להיות 'על הרצף' בכל תחום, לשמור על מתינות".
זיכרון ילדות משבת?
"בבית ילדותי, לא עשו עניין מאוכל, אבל עובדה שגדלנו, סימן שאכלנו משהו. הרבה פעמים היו אורחים בלתי צפויים ליד שולחן שבת, למשל גרים בתהליך גיור, או עולים חדשים, אז היו מוסיפים עוד קצת מים למרק, שיספיק לכולם".
ספרים /עיתונים בשבת?
"אין ערב שבת בלי להתפנק במיטה עם הקטנה שלנו ולקרוא את מגזין 'מוצ"ש' של 'מקור ראשון'. לאחרונה, גם לי יש טור במגזין הנוער של 'מוצ"ש' – 'אין מה לאכול', בו אני כותבת ומצלמת, כמה מפתיע, את הנושא האהוב עליי – אוכל".
מאכל אהוב במיוחד?
"החלק האהוב עליי בארוחה הוא דג חריף ברוטב, עם מטבוחה, פסטו ופרוסות חצילים עם חלה והסטייה הקולינרית שלי היא סוכריות דרז'ה חומוס בגווני פסטל".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"אני סקרנית כבר להכיר את החתנים והכלות והנכדים שעוד לא נולדו לי. בינתיים, אנחנו נהנים להזמין לארוחות שבת משפחות חדשות במושב ולהכיר אנשים מרתקים".
מה תרצי להיות כשתהיי גדולה?
"אם ה' ייתן לי כוח, אני רוצה להמשיך לצלם, לכתוב ולעצב, לשמור על סקרנות וללמוד את כל מה שחדש ומרתק בתחום. לתת השראה לקוראים שלי".