למרות שמכון המחקר מיגל נאלץ להתפנות עקב המצב הביטחוני, החליטו אנשיו לקיים את הוועידה לאגרו וולטאי SunnySide APV 2024, הפעם בעמק המעיינות
עם תחילת המלחמה, מכון המחקר מיגל, של החברה לפיתוח הגליל, בקריית שמונה ובתל חי, נאלץ להתפנות עקב המצב הביטחוני. למרות האתגר הרב, החליטו במיגל לקיים השנה את הוועידה לאגרו וולטאי SunnySide APV 2024, מתוך זיהוי האתגרים חסרי התקדים, שהביאה עמה המלחמה בתחום האנרגיה הירוקה, במטרה לקדם את שיקום החקלאות בגליל ובעוטף. המועצה האזורית עמק המעיינות אירחה בשמחה את הוועידה, המתקיימת בימי שגרה בגליל העליון.
סמנכ"ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיגל, אורי בן הרצל: "דווקא כעת, בזמן המלחמה, אנו במיגל מסתכלים קדימה, בוחרים לקדם את תחום האגרו-וולטאי וממשיכים את הפעילות המחקרית במוסדות מחקר שונים בארץ. אנו שמים לנגד עינינו קידום נושאים אסטרטגיים כמו ביטחון מזון, אנרגיה וסביבה. אנו מייחלים כי כל החטופים יחזרו, מאחלים החלמה לפצועי הגוף והנפש ומחזקים את החיילים והמשפחות השכולות, אשר חלקן נוכחות בוועידה".
הוועידה התקיימה בשיתוף משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה, משרד האנרגיה, משרד החקלאות, פורום האקלים של בית הנשיא, קק"ל, מו"פ צפון, innovalley"", מרכז כנרת לחדשנות, עשרות גופים וחברות מהמובילות בתחום האנרגיה המתחדשת, ביניהם: "דוראל", "אנלייט", "טריגו", "שיכון ובינוי", EDF"", "סולארג'י", קבוצת "לוצטו", KIC"", "סאן אגרי", "גולן סולאר", איגוד התעשייה הקיבוצית, "מרגלית סטארטאפ סיטי", החברה לפיתוח הגליל, אשכול גליל מזרחי, בנק "הפועלים" ועוד.
בשנים האחרונות, הצטברו בעולם המחקר נתונים על יתרונות הטכנולוגיה האגרו-וולטאית APV המשלבת שימוש בקרקע חקלאית לגידולים והפקת אנרגיה סולארית, בו-זמנית. היעד שהציבה ממשלת ישראל, לשנת 2030, הנו הפקה של 30% מהחשמל באמצעות אנרגיה ירוקה, אך כיום, רק 10% מהחשמל בישראל מבוסס על אנרגיות מתחדשות, לעומת מדינות מובילות באירופה, כמו גרמניה, אנגליה וצרפת, שם כבר מדובר על 50% בממוצע.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
העתקת מכון המחקר החקלאי לגליל יוצאת לדרך
אלי מלכה ראש מוא"ז גולן ויור פורום ראשי רשויות: "יוזמה זו היא בשורה ענקית, מרגשת…
-
נפתח מכון ההקרנות (רדיותרפיה) כאן, ליד הבית
ראשון בצפון ולאחר מאבק של שנים, נפתח מכון ההקרנות (רדיותרפיה) הראשון בצפון, לטיפול בחולי סרטן.…
-
מכון מחקר לכרונוביולוגיה יישומית במכללת תל חי
מכון מחקר לכרונוביולוגיה יישומית החל לפעול בימים אלה, במכללה האקדמית תל-חי. המכון יפעל בשיתוף פעולה…