ועידת האקלים העולמית העלתה לזרקור את הצורך להפחית לאפס את פליטת גזי החממה ולעבור לעולם של אנרגיות מתחדשות. ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועידה: ישראל תשלים בהצלחה את המעבר מדלקים פוסיליים לאנרגיה מתחדשת בישראל עד שנת 2050
אנרגיה מתחדשת היא חלק משמעותי במאבק במשבר האקלים בעולם. טורבינות הרוח, האנרגיה הסולארית, מאגרי המים – כל התמהיל הזה שנמצא ברמת הגולן ישנה את האזור וייצר כמות גדולה של חשמל.
שינויי האקלים בעולם הם תופעה ידועה שרוב המדענים מסכימים כי נגרמת בשל מעשי ידינו, אנחנו בני האדם – אשר בעשר אצבעותינו גורמים לזעזוע מפת האקלים העולמית. סופות, טייפונים, עליית מפלס המים, הצפות, הפשרת קרחונים ועוד אין ספור תופעות טבע שהפכו בשנים האחרונות לנפוצות ונפיצות הרבה יותר.
רק בשנת 1993, החליטו באומות המאוחדות כי יש צורך בהתארגנות בינלאומית לצורך טיפול במצב – הסיבה היתה ההשלכה של אותם מצבי אקלים קיצוניים על תופעות של רעב עולמי, בצורת ומוות כתוצאה מגורמי סיכון הכרוכים בזיהום אויר. השבוע נערכה ועידת האקלים ה-26 של האו"ם, הועידה שהתקיימה בוידאו העבירה מסר ברור של מנהיגי העולם ובראשם נשיא ארצות הברית החדש ג'ו ביידן שאמר בין השאר: "התובנה של שינויי האקלים חייבת להתחיל בהכרה שלכל עם יש אחריות וכל עם נמצא בסיכון. על המדינות בעולם השקיע בטכנולוגיות פורצות דרך; לסיים סופית את סובסידיות הדלק המאובנים; לסייע למדינות הפגיעות ביותר בעולם ולאלה הנושאים באחריות למשבר האקלים להתמודד עם ההשפעות ההרסניות של אותו משבר".
אלא שביידן כמובן לא היה היחיד – כמעט כל מנהיגי העולם שהשתתפו בוועידה היו תמימי דעים כי הפחתת הפליטות המזהמות של דלקי מאובנים היא אחת מאבני הדרך של המלחמה על עתידו של כדור הארץ. ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו שנאם בוועידה היה אף הוא נחרץ ואמר: "אני מכיר את הנשיא ביידן כ-40 שנים, ואני יודע עד כמה עמוקה המחויבות שלו לפעולה נחרצת בנושא האקלים. אנו, במדינת ישראל, שותפים מלאים למחויבות זו. התחייבתי להפחית את פליטת הפחמן הדו–חמצני ולהשלים בהצלחה את המעבר מדלקים פוסיליים לאנרגיה מתחדשת בישראל עד שנת 2050",
באשר לתלות בפחם אמר נתניהו כי: "ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בצמצום צריכת הפחם. אם לא תהיינה נסיבות בלתי צפויות, בתוך ארבע שנים מהיום – כלומר עד 2025 – לא תתבצע יותר שריפת פחם בישראל".
אלא שכדי שההחלטות של ועידת האקלים יהפכו למשהו מעשי יש צורך שמתחיל במדיניות כלכלית, עובר דרך התנהגות של תאגידים ועד פעולות של האזרח הקטן שמטרתן אחת – צמצום השימוש בדלקים מאובנים ומעבר לאנרגיות מתחדשות. הגולן, לשמחתנו, משתתף במאמץ בכל הנוגע לשימוש באנרגיה מתחדשת ויש לו חלק חשוב בהגעת מדינת ישראל ליעדים שהציבה לעצמה. טורבינות הרוח שהולכות ומוקמות ברמת הגולן מבטיחות לנו ולילדינו עתיד בטוח על פני הכדור– כי אין לנו מקום אחר להיות בו. הפחתת השימוש בפחם ובגז ומעבר לאנרגיות מתחדשות הוא כבר לא צו השעה – הוא הדבר היחיד שיכול למנוע את הרס הכדור. מנהיגי העולם כבר הבינו את זה, עכשיו הזמן ליישם.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- אצלנו זה יהיה אחרת
קצרין קמה ב-1977, בשנים שבהן השסע והמתח הפוליטי והעדתי בישראל היה בשיאו, כמו גם המתח…
-
ירוק בעיניים
כחלק מהרצון לחלוק נתונים אמיתיים המבוססים מדעית נתחיל השבוע ובשבועות הקרובים סדרת כתבות על תחום…
- אצלנו זה יהיה אחרת
קצרין קמה ב-1977, בשנים שבהן השסע והמתח הפוליטי והעדתי בישראל היה בשיאו, כמו גם המתח…