הגיל השלישי הוא פרק חדש בחיים, המחייב התנהלות כלכלית נכונה כדי לחיות בשלווה וליהנות עם המשפחה. כיצד ניתן לנהל את הרכוש, איך נכון לחלק את הירושה, ולְמה חשוב לשים לב לפני שעוזרים לילדים?
עבור רבים, הפרישה לפנסיה תהיה נקודת הפתיחה לחיים בגיל השלישי, שיהיו שונים לחלוטין מהמוכר עד כה. הזמן התפנה, הילדים עזבו את הבית ובמרבית המקרים, ההכנסה ירדה. מספר נקודות להתנהלות כלכלית נכונה, שישפרו את איכות החיים של בני הגיל השלישי.
בהגעה לפנסיה, המציאות משתנה וכך גם הצרכים והתכניות לעתיד. למשל, רבים מתכננים למכור את הדירה, לחלק את כסף בין הילדים ולקנות דירה קטנה יותר. הפונקציונליות של הבית משתנה, הגיל מתקדם ובבית החדש, כדאי לשים לב למעברים צרים, למדרגות, לחללי רחצה וכדומה. אם כל אלו לא נגישים, ייתכן שכדאי להקצות חלק מהתקציב לשיפוץ ולהתאמה.
מצוקה תזרימית היא תרחיש נוסף שעלול לקרות לאחר היציאה לפנסיה, בו בן הגיל השלישי מחזיק בנכסים, אך אין לו כסף שוטף למחייה. אחד הפתרונות המומלצים הוא "משכנתא הפוכה", המאפשרת לשעבד את הנכס לטובת קבלת כסף, שיספק תזרים חודשי למחייה, אפשרות לרכישת נכס נוסף, עזרה לילדים לקניית בית, מעבר לדיור מוגן וכל רעיון אחר, לכל מטרה.
לאחר בחינה של שווי הנכס על ידי שמאי, ניתן לקבל מימון של בין 15% ל-50% מערך הנכס, תלוי בגיל הלווה. הדבר החשוב ביותר – לא צריך להחזיר סכום כספי כל עוד אין הלווה מעוניין בכך. זוהי הלוואת גישור לכל החיים, שניתן לסלק בכל שלב. בהלוואה מסוג זה, ניתן לקבל שקט נפשי שהלקוח זקוק לו.
מצב זה מקטין את שווי הנכס שיישאר לילדים וכמו בכל הלוואה שלוקחים, כדאי לבדוק עם יועץ משכנתאות לגבי מסלולים שונים, תשלום ריבית לאורך הדרך מול דחיית כל התשלומים, על מנת להגיע להלוואה הנכונה ביותר.
לסיכום, כאשר כל הנושאים הכלכליים מסודרים, ניתן לחיות בשלווה, למלא את העולם בתוכן, ליהנות עם המשפחה ולזכות לבריאות טובה ולאריכות ימים.
ניפגש בכתבה הבאה
אולי יעניין אותך גם:
-
חוסן כלכלי בגיל השלישי
האם אנחנו ערוכים כלכלית לעלייה בתוחלת החיים? בעקבות ריאיון רדיופוני עם דפנה פרנקל, ממחלקת הוותיקים,…
-
לדמשק: בטנק השלישי אחרי קהלני
שבועיים לאחר שחיים אדרי הוכשר כלוחם שריון, שמונה חודשים מהגיוס, פרצה מלחמת יום הכיפורים. בגיל…
-
ט"ו באב - חג האהבה בגיל השלישי
כולנו זקוקים לחום, לקרבה ולביטחון. בגיל השלישי, על אחת כמה וכמה. האהבה היא התשובה הניצחת…