ל"ג בעומר אומנם עבר כבר, אבל תמיד יש מקום לקדרה מושלמת. מנכ"לית תיירות עין זיוון, דיתי גולדשטיין, מציעה מתכון לפויקה
מהיכן הגיעה שיטת הבישול בסיר הפויקה (POYKE )? לטענת האפריקאנרים, המתיישבים שהגיעו כל הדרך מהולנד ליבשת אפריקה במאה ה-17, אבותיהם שנדדו כל הדרך מהולנד לדרום אפריקה, רכובים על כרכרות רתומות לסוסים, הם שהביאו את סירי הפויקה, לצורך בישול בתנאי שטח, במהלך המסע. סירים דומים נמצאו גם ברחבי האי הבריטי, גם לשם הגיעו מתיישבים מהולנד.
הפויקה הוא סיר עשוי ברזל יצוק, בעל מבנה מעוגל ולרוב נתמך בשלוש רגליים. עובייה של יציקת הברזל הוא המקנה לפויקה את התכונה החשובה ביותר, פיזור החום באופן אחיד על פני כל הסיר, עובדה המאפשרת להשתמש בו לצורך הכנת מגוון מנות בתנאי שטח, בצלייה, או בבישול אטי.
הפויקה הפך לכלי בישול נפוץ בקרב מטיילים רבים ואף עשה את דרכו למטבח הביתי, למרות שהדרך המקובלת להכנת תבשיל פויקה מסורתי נשארה בתנאי שטח פתוח, תחת כיפת השמים, כשהתבשיל מתבשל שעות ארוכות, על אש מדורה.
הפויקה של דיתי
פויקה בשר אוסובוקו טלה ואסאדו
מצרכים:
4 עצמות מח עצם
200 גרם חזה אווז מעושן (חתוך קטן)
ירקות שורש חתוכים לקוביות גסות:
2 שום
8 תפוחאדמה
3 בטטה
2 שורש סלרי
4 גזרים
לרוטב: פלפל, מלח, סויה, דבש, חרדל ושמן זית, רסק עגבניות קטן (מעורבב הכול יחד)
בקבוק בירה
אופן הכנה:
מטגנים בצל חתוך גס. צורבים את הבשר מכל הכיוונים. מכניסים את כל ירקות השורש ומטגנים, חוץ מתפוחי האדמה.
מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב והבירה, עד כיסוי של כל הירקות והבשר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך שעה וחצי.
בתיאבון
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
אביב הגיע - פסח בא: זה הזמן לגינה
מתחדשים לפסח: האביב הגיע וזה הזמן לגינה ביתית פורחת. בגלל החורף השחון, יש להפעיל את…
-
מעביר את זה הלאה
לפני שהתגייס להנדסה, לא ידע יותם רשף, מנטור, דבר על החיל. התיישב באוטובוס ליד חייל…
-
מסלולי מים לשבועות - זה הזמן לטבע בגולן
לטייל, להתרענן, ליהנות מהטבע: מסלולי מים לשבועות במועצה האזורית גולן. אתרים ללא עלות, מונגשים לבעלי…