הקיץ הגיע באופן רשמי ועלינו להתאים את התזונה שלנו. יש להקפיד על ארוחה אחת מבושלת ביום ולא, סלט זה לא ארוחה
ליד: הטמפרטורה של המזון לא תמיד משפיעה על חימום או קירור הגוף. אם תשתו תה קינמון קר עדיין תחממו את הגוף, כי קינמון מחמם ואם תשתו תה נענע ולימון חם, עדיין תקררו את הגוף, כיוון שלימון ונענע מצננים את הגוף, כי האיכות האנרגטית שלהם קרה.
קרן מיכאלי, מרכז "אדם אדמה שמים", מושב נוב. רפואה סינית – דיקור, צמחים, שיאצו וטווינה. מנחת סדנאות ומרצה בנושאי רפואה סינית לרפואה טבעית
לפני מספר ימים, ב-21.6, הקיץ התחיל באופן רשמי עם היום הארוך בשנה, יום בו השמש נמצאת בנקודה הגבוהה ביותר בשמים. מהיום הזה ואילך, הימים ילכו ויתקצרו עד שב-21 בדצמבר, נגיע ליום הקצר בשנה.
בימים כה חמים, כל מה שמתחשק זה להתחבא במזגן ולאכול אבטיח צונן, או גלידה, בליווי כוס מים, או כל משקה אחר עם הרבה קוביות קרח… אבל, חשוב לזכור כי גם בקיץ הגוף זקוק לחומרי הזנה ולארוחה טובה ומסודרת.
אז מה אפשר לאכול בימי הקיץ החמים ועדיין לשמור על בריאות הגוף?
גם בקיץ, למרות החום, חשוב להקפיד לאכול ארוחה מבושלת אחת ביום ולא רק סלט. ירקות מוקפצים עם אורז או אטריות, ירקות בתנור ואפילו קטניות אפשר לאכול בקיץ. גם מג'דרה עם עדשים, סלט שעועית לבנה עם עגבניות, גרגירי חומוס מתובלים בלימון.
הסינים ממשילים את הקיבה לסיר שמתבשל לאטו על הגז. אם נוסיף לסיר ירקות, או פירות חיים, נצטרך זמן רב על מנת לבשל אותם. לעומת זאת, אם נוסיף ירקות שכבר בושלו, אודו, או נאפו, העבודה של מערכת העיכול תהיה קצרה יותר ואנו נבזבז פחות אנרגיה.
כאשר אנו אוכלים מזון שחלק מהעיבוד שלו כבר נעשה – בושל, נאפה או אודה – אנו "חוסכים" לגוף אנרגיה.
החום מקרר
הטמפרטורה של המזון לא תמיד משפיעה על חימום או קירור הגוף. אם תשתו תה קינמון קר עדיין תחממו את הגוף, כי קינמון מחמם ואם תשתו תה נענע ולימון חם, עדיין תקררו את הגוף, כיוון שלימון ונענע מצננים את הגוף, כי האיכות האנרגטית שלהם קרה.
אני בטוחה שיש לא מעט אנשים שרק המילה "מרק" גורמת להם לגלי חום, אבל לא כל מרק חייב לחמם. לימון מוסיף איכות של קרירות לגוף, אז מרק ירקות שמתובל בעדינות עם קצת מיץ לימון לא רק שלא יחמם אתכם, אלא יקרר.
כדאי לשים לב שלא מפריזים באכילת פירות וירקות חיים. סלט לא באמת מחליף ארוחה טובה, גם אם הוא מכיל קינואה… גם בקיץ, הקפידו לאכול מאוזן, עם חלבון מלא ואל תרבו באכילת פירות, אפילו שהם מאוד מפתים.
לסיום מתכון לסלט שהוא ארוחה:
בקערה, מערבבים 1 כוס שעועית לבנה מבושלת, חופן של נענע קצוצה, חופן של פטרוזיליה קצוצה וקוביות קישואים אפויים. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח. בתיאבון…
הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
קיץ 2018 - מחזירים את הכנרת למשפחות
חופי הכנרת עברו מהפיכה של שיקום ושדרוג, בהיבטים של תשתיות ופיתוח והם מותאמים לצרכים המשתנים…
-
קיץ שקט במועצה המקומית קצרין
במועצה המקומית קצרין מסכמים קיץ איכותי ושקט, הודות לתכנון וביצוע מוצלחים של כל הגורמים הרלוונטיים…
- קיץ בתנועה
תנועת "בני עקיבא" במחלקת הילדים והנוער גולן, מסכמת קיץ מלא וגדוש בפעילות משמעותית פתחנו את…