יש חלב פרה ויש סוגים אחרים של חלב, לא פחות טעימים והרבה יותר בריאים. נאמר שוב: האדם הוא הייצור היחיד בטבע שאוכל ושותה חלב של יצור אחר
אין זה סוד שאינני אוהדת של מוצרים מחלב הפרה, לכן אתמקד בסוגי חלב אחרים הזמינים לאלו המתעניינים בבריאות. רוב הציבור ער ומודע להמלצות משרד הבריאות (ומועצת החלב…) לצריכת 3 מוצרי חלב ביום, שלאחרונה שונה ל…1 (מעניין למה). אנו מדקלמים את רכיבי החלב החיוניים לבריאותנו, כמו סידן וחלבון, שאם לא נאכל, איך הילד יגדל? הפתעה קטנה לי לכם (או שאולי אתם כבר יודעים) כל היונקים הגדולים, הפיל הקרנף והג'ירפה, וגם הפרה, גדלים יפה מאוד ללא חלב, גבנ"צ וקוטג'. לעומתנו, הם יונקים בתקופת הינקות שלהם וזהו. משם והלאה, הם מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים ממזונות צמחיים.
כדאי לדעת כי המוצרים מחלב הפרה אמנם מלאי טעם טוב, סידן, חלבון, ויטמין D וכולסטרול, אך אלו גורמים לעתים אצל רבים באוכלוסייה, בגילאים שונים, תגובות אלרגיות, כאבי בטן, גזים, שלשולים, נזלת וליחה, החמרה במצבי דלקת שונים, הפרעות שינה ועוד צרות.
הסויה מכילה כמות גבוהה של סידן וחלבון הזמינים מאוד לגוף האדם. השקדים עשירים מאוד בסידן, חלבון, ברזל, סיבים תזונתיים ועוד מתנות מופלאות מהטבע ושיבולת השועל עשירה בסיבים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים ומקנה תחושת שובע ורוגע
האדם מסוגל ומיועד לעכל ולספוג סידן וחלבון מרכיבי תזונה צמחיים, בעיקר לאחר גיל הינקות. מגוון המזונות מהצומח שמכילים ערכים תזונתיים גבוהים של סידן וחלבון הם רבים ומגוונים. אתמקד באלו אשר לאורך כל ההיסטוריה התזונתית של האדם הכינו מהם משקאות "חלב" מזינים וטעימים והם בהחלט יכולים להוות תחליף מזין וטעים לחלב הפרה הנפוץ והפחות בריא לנו.
ביניהם נמצא שקדים, קשיו, שיבולת שועל וסויה. הסויה מכילה כמות גבוהה של סידן וחלבון הזמינים מאוד לגוף האדם. השקדים עשירים מאוד בסידן, חלבון, ברזל, סיבים תזונתיים ועוד מתנות מופלאות מהטבע ושיבולת השועל עשירה בסיבים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים ומקנה תחושת שובע ורוגע. כולם ככולם יכולים להחליף את מקומו של חלב הפרה בכל מתכון וכשילוב בתפריט היומי, עם דגנים או קקאו.
מחלקם גם ניתן להכין, או לרכוש, מוצרים הדומים לגבינות וממרחים, אך יש לשים לב לתוספת חומרים משמרים ושומנים לא טובים. לרוב, תהליך ייצור משקאות אלו פשוט וקל וניתן להכינם בבית ללא מכשור מסובך מדי. התהליך כולל השריית המזון הנבחר לכמה שעות ולאחר מכן טחינה וסינון, פשוט וקל אמרתי?
עוגות "גבינה" אישיות
מצרכים (6-8 כוסות):
לבצק הפירורים:
כוס ביסקוויטים כוסמין
כוס קמח שקדים
חצי כוס שמן קוקוס, קר (מוקשה)
רבע כוס סוכר קוקוס
חומרים למלית" הגבינה" :
- כוסות שקדייה (ממרח שקדים)
- כוס סירופ מייפל, אמתי (לא סירופ בטעם מייפל)
2 כפות תמצית וניל טובה
גרידת לימון, מלימון אחד
רבע כוס מחית טופו רך (חצי חבילת טופו רך מעוכה במזלג, או זרוע חשמלי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מרסקים את העוגיות בבלנדר לפירורים. מוסיפים את השקדים, שמן הקוקוס והסוכר ומערבבים לקבלת תערובת פירורית.
- משטחים את תערובת הפירורים על גבי בסיס תבנית ריבועית ומהדקים היטב. אופים בתנור למשך 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- במעבד מזון, או בבלנדר, מעבדים את חומרי המלית לתערובת אחידה ורכה. ממלאים ¾ כוס במלית ומניחים בצד. בעזרת מזלג, מגרדים את בסיס התערובת לפירורים, מפזרים את התערובת באופן שווה בין כל כוסות המלית.
- עוטפים בניילון נצמד למספר שעות במקרר ומגישים.
חלב שקדים
מצרכים לליטר "חלב":
1 כוס שקדים (קלופים, או לא)
4 כוסות מים
הכנה: להשרות את השקדים במים למשך 6-8 שעות. לאחר ההשריה, יש לשטוף את השקדים ולטחון ביחד עם 4 כוסות מים והשקדים בבלנדר, עד קבלת תערובת דלילה מאוד. את הנוזל יש לשפוך דרך חיתול בד. תקבלו נוזל חלבי לבן ומעט סמיך יותר ממים. ניתן להוסיף מים נקיים לקבלת הכמות הרצויה. את חלב השקדים עדיף לצרוך באותו היום ולא לשמור מעבר ליום-יומיים. ניתן להכין ממנו שייקים, קקאו חם ואף דייסות למיניהן.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
ענף החלב המושבי
בעשור האחרון נוקטת הממשלה במספר צעדים להגברת התחרותיות בענף החלב. הרפורמה האחרונה, "מתווה לוקר", קובעת…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…
-
גז טבעי
לפעמים זה שקט ולפעמים רועם, לעתים בעל ריח ולעתים ללא, אך תמיד זה מטריד אותנו…