אמיר עדני גר במקור בקצרין, (וכיום מתגורר ברמות נפתלי), הוא בן ליונה ושלמה, (מוותיקי קצרין), ואח לענבל ומיטל. לאחרונה זכה אמיר במקום שני בתחרות אפייה ארצית של רשת "צומת ספרים".
"גדלתי והתחנכתי בעיר, קצרין", אומר אמיר. "אני אוהב את קצרין והגולן, כי זה קודם כל, בית. אלה זיכרונות של ילדות. מצד שני, זה הטבע שתמיד אהבתי. שנותן לי השראה גם ביצירות שלי."
אמיר: "כשאני אופה, אני מרגיש שאני נכנס לעולם אחר, עולם שלי. עולם מלא ברגש מצד אחד ובהמון שקט מצד שני. עוד כשהייתי ילד, אמא הכניסה אותי למטבח לעזור לה להכין עוגות. המקום הזה קסם לי. לאחר הצבא החלטתי ללמוד את רזי המקצוע במכללת 'הולידיי אין' בטבריה. בין התחרויות בהן השתתפתי, הייתה תחרות של רשת "צומת ספרים" כאשר המתמודדים נדרשו להכין קינוח בהשראה של ספר. אני בחרתי בספר 'בדולינה' של גבי ניצן. סיפור שמלווה אותי כבר מספר שנים. הספר נתן לי השראה ברמה האישית, ופה זה נתן לי במה להעביר מסר לגביי החיים של כל אחד ואחת מאתנו".
אמיר: "אני אוהב את קצרין והגולן, כי זה קודם כל, בית. אלה זיכרונות של ילדות. מצד שני, זה הטבע שתמיד אהבתי. שנותן לי השראה גם ביצירות שלי. כשאני אופה, אני מרגיש שאני נכנס לעולם אחר, עולם שלי. עולם מלא ברגש מצד אחד ובהמון שקט מצד שני"
ההשראה הגיעה מתוך הקטע הבא מהספר "בדולינה": "הוא השתעשע לשנייה בכפית הנקייה כאילו שהיא מטה-מלכות. אחר כך הוא הגיש לי אותה. 'לא תפקיד קשה, אבל מעט מאוד אנשים בעולם יכולים למלא אותו. אתה חושב שאתה יכול להיות מלך? מה – לאכול רק את הציפוי של העוגה, לעשות רק מה שבא לי, לחיות בארמון ולהיות מודל לחיקוי.' שיחקתי עם הכפית, והיא נראתה כמו כפית.
"כן, אבל בלי רגע של היסוס, בלי להרגיש אשם, בלי לחשוב שזה לא מוסרי, בלי להתבייש. להאמין בכל הלב בזכות המלאה שלך לזכות בכל הסיפוקים והאוצרות שעולים על דעתך."
חג פסח שמח ומתוק עם מתכון מתוק לקינוח הארוחה או למימונה
על חג פסח המתקרב ובא אמיר אומר: "אני מעדיף לאפות כי מבחינתי זה מדע מדויק ועולם יצירתי", לסיום, אמיר מאחל לנו חג פסח שמח ומתוק, ומציע לנו מתכון מתוק למימונה:
פיניסייר שקדים, פירות יער וקרם חמאת בוטנים
פיניסייר שקדים ופירות יער
חומרי גלם:
600 גרם שקד טחון
600 גרם אבקת סוכר
15 גרם אבקת אפייה
400 גרם חמאה
500 גרם חלבון
50 גרם קורנפלור
פירות יער לפיזור מעל
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה.
- מערבבים את כל החומרים, לאחר שהחמאה התקררה מוסיפים ומערבבים למסה אחידה והומוגנית.
- מזלפים בעזרת שק זילוף לתבניות סיליקון. מפזרים מעל פירות יער.
- אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות.
קרם חמאת בוטנים
חומרי גלם:
150 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
- מספיגים את הג'לטין במים קרים.
- בכלי, מניחים את השוקולד והג'לטין שספוג במים.
- מרתיחים את השמנת, יוצקים לשוקולד ומערבבים עד למרקם אחיד. לאחר קירור מעבירים לקירור של לילה.
- לאחר לילה, מקציפים את הגנאש שוקולד עם החמאת בוטנים, ומזלפים מעל העוגייה.