ספרייה בימי קורונה, האם היא חיונית, או נחשבת כמותרות? חיונית בהחלט. הספרים חיוניים לנפש ולשמחת החיים, ליכולת להתנתק, לדמיין ואפילו לחייך
לירז דדון, שרון לפיד ונילי וייס
בואו נדמיין עולם שבו הכול עוצר מלכת. אין עבודה, אין נסיעות, אנשים מתהלכים עטויים במסכות, איננו יודעים אם הם מחייכים, כועסים, או מפהקים. כולנו סגורים בבתים.
אם זו לא הייתה המציאות, זאת הייתה יכולה להיות התחלה מרתקת של סיפור בדיוני. יש כאלה שיאהבו ויש כאלה שיאמרו שזהו סיוט בלתי יתואר.
הקורונה יצרה מציאות קיצונית,, מכל הכיוונים. מצד אחד, אנו דואגים יותר להורים, מתקשרים יותר ואפילו עושים שיחות זום ווידאו ומצד שני, אנו לא יכולים להתקרב, לתת חיבוק ונשיקה.
למבוגרים שבינינו, הקורונה, הבדידות והסגר הם פחד גדול. הם אוכלוסייה בסיכון והדבר שעשוי להוציא אותם מהבדידות, ולפעמים ממחשבות קשות, הוא החיבור לעולם הספר, חיבור שמאפשר להם לעשות עצירה ולהיכנס לעולם תוכן חדש, הרפתקני, רומנטי ולהמתיק את החיים בעידן הקורונה.
כקוראות נלהבות, וכספרניות עמוסות בעבודה, שנשארו לעבוד במהלך התקופה האחרונה, גם בימי הסגר, אנו יכולות להעיד עד כמה הספרייה היא חיונית לכולם ובמיוחד, לתושבי אשכול "אל על", להם אנו משאילות ספרים.
בימים של ריחוק חברתי, בו מוטלים סגרים כשמדד התחלואה עולה, ואי אפשר לצאת מהבית ולצרוך תרבות באופן בו התרגלנו אליו בעבר, הספרייה והספרים בתוכה נותנים את האפשרות לצרוך תרבות גם בימים כאלה, בהם כל אחד ספון בביתו.
בקריאת ספרים, אנו יכולים להפליג על כנפי הדמיון ולהגיע למקומות מרוחקים אליהם אי אפשר להגיע בעת הזאת.
בני הנוער, הנמצאים רוב היום ברשתות החברתיות, בזום ובלמידה מרחוק, שם השפה המדוברת נכתבת כלאחר יד, לא עוברת עריכה לשונית וספרותית ולכן נשארת שטוחה וללא עומק, יכולים לצאת נשכרים מהספרים המושאלים בספרייה.
הספרים מעניקים עושר לשוני, אוצר מילים נרחב והבנה טובה של מציאות כתובה.
הספרייה היא כלי נגיש לצריכת מידע וידע והיא חוזרת לבמה דווקא בתקופה זו בה ילדים ומבוגרים חוזרים לגלות עניין במילים.
הספרייה חיונית לבריאותנו הנפשית, לא פחות מבריאותנו הפיזית, ולכן גם בימי הסגר בהם אי אפשר היה לצאת, הצלחנו לתת מענה להשאלת ספרים מרחוק, על מנת שהאפשרות להמשיך לקרוא ספרים תהיה זמינה
הספרייה חיונית לבריאותנו הנפשית, לא פחות מבריאותנו הפיזית, ולכן גם בימי הסגר בהם אי אפשר היה לצאת, הצלחנו לתת מענה להשאלת ספרים מרחוק, על מנת שהאפשרות להמשיך לקרוא ספרים תהיה זמינה, גם אם אי אפשר להגיע ולבחור אותם ממדף הספרייה.
רוב תושבי אשכול "אל על" מוצאים את עצמם בשבת נטולי תקשורת טכנולוגית והמוצא היחיד (כמעט) שלהם הוא לשקוע בספרים. לכן, בהשוואה לספריות אחרות, כמות הספרים הנצרכת אצלנו בספרייה היא גבוהה למדי והיו ימים בהם טיפלנו בכ-200-300 ספרים ליום.
ספרים, בכלל והספרייה, בפרט הנם מקור חיים. הם חיוניים לנפש ולשמחת החיים, ליכולת להתנתק רגע מהמדיה ומבשורות האיוב שמגיעות בכל יום בחדשות ומאפשרות רגע לנשום, לדמיין ואפילו לחייך.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
פסיבי או אקטיבי
אחת ההחלטות המכריעות בניהול עסק היא בחירת רואה החשבון. האם הוא מעורב? האם יתריע על…
-
לא קודחים לפני שמדברים
בגיליון האחרון של 'שישי בגולן' (11.4.14) הופיעה כתבה (עמ' 36) בנושא 'אוצרות הטבע של הגולן'…
- היה או לא היה: פינוי ישובי רמת הגולן במלחמת יום הכיפורים
קשה לבחון מבעד לעדשת הזמן את מוצאותיה של החלטת הממשלה על פינוי יישובי הגולן ערב…