אין ספק שריבוי חתולי הרחוב הנו נושא שיש לתת עליו את הדעת ולמצוא פתרון הולם לבעיה. כרגע, החוק מאפשר לרשות לעקר ולסרס חתולי רחוב כדי למנוע התרבות
משחר ההיסטוריה, התחבר האדם עם בעלי החיים ואת חלקם אף ביית והכניס לביתו. החתולים חיים כיום בין בני האדם והפכו לחלק בלתי נפרד מהמרקם הציבורי, במדינות רבות בעולם. בישראל, קיימת אוכלוסיית חתולים ענפה, ההולכת וגדלה, מה שהפך עם השנים לאתגר, ויש יגידו מטרד, עמו מתמודדים הרשויות והתושבים.
פינות מסודרות להאכלת חתולים
חתולה ממוצעת תמליט בין פעמיים לשלוש בשנה, דבר שהביא את אוכלוסיית החתולים להיות קורבנות של אזור המחייה בו הם מתגוררים ובמקביל, הפכו לגורם האחראי לנזק סביבתי ותברואתי.
נזק סביבתי משמעו פגיעה במערכת האקולוגית של אזור מסוים והפרת האיזון הטבעי שלו. החתולים צדים יונקים, עופות וזוחלים וכתוצאה מכך, אוכלוסיות אחרות של בעלי חיים הולכות וקטנות. נזק תברואתי משמעו פגיעה באיכות חיי התושבים, חשיפתם למחלות, זיהום המרחב הציבורי ויצירת מטרד יום-יומי עבור התושבים.
ברחבי קצרין, פזורות פינות מסודרות להאכלת חתולים, לטובת תושבים המבקשים לטפח ולהאכיל את חתולי הרחוב. אך כאשר האכלה זאת נעשית לא במקומות המסודרים, נוצרת בעיה, היות שמאפשרים להם להתרבות עוד ועוד והתוצאה היא מספר רב יותר של חתולי רחוב מסכנים וחסרי ישע.
המטרה של פינות ההאכלה היא לרכז את אזורי הגידול ולמנוע לכלוך שטחים ציבוריים. התושבים מתבקשים שלא להשאיר אוכל ברחבי היישוב, במקומות שאינם פינות האכלה. פעולות אלה מבטיחות את בריאותם, ממזערות את סבלם ומשפרות את איכות חיי התושבים.
החתול – חיה מוגנת
העברת חתולי רחוב מסביבתם הטבעית הנה עבירה על החוק. מעבר לכך, לעתים, היא מחריפה את בעיית ריבוי החתולים, כיוון שהיא יוצרת ואקום אקולוגי ולאחר זמן קצר, חודרים לטריטוריה שהתפנתה חתולים חדשים, שאינם מעוקרים ומתרבים מחדש. כמו כן, על פי חוק צער בעלי חיים, אסורה הרעלת חתולי רחוב.
העובדה שיש לפעול על מנת לצמצם את מספר החתולים ברחוב נהירה לכולם, לתושבים, למועצה ולשירות הווטרינרי. הסיבה פשוטה: אין ביכולתה של הסביבה העירונית להכיל מספר גבוה כל כך של חתולים.
על פי חוק, כיום, השיטה היחידה המורשית לרשויות לטיפול בבעיה היא באמצעות עיקור וסירוס. בשיטה זו, לוכדים חתולי רחוב ומבצעים סירוס, או עיקור, על ידי וטרינר מוסמך. לאחר התאוששותם, מחזירים את החתולים לשטח המחיה המקורי בו נלכדו. המטרה העיקרית היא להשיג צמצום משמעותי בהתרבות החתולים והקטנת האוכלוסייה שלהם במרחב העירוני. במקביל לכך, תושבים המגדלים חתולים בביתם, מתבקשים גם הם לבצע עיקור וסירוס, באופן פרטי.
מוקד וטרינרי – אשכול גליל מזרחי
השנה, במסגרת המאמץ המשותף לטיפול בנושא, ממשיכה המועצה המקומית קצרין במבצע עיקור וסירוס חתולים ביישוב. עד כה, בשנת 2019, בוצעו כ-100 עיקורים וממשיכים בביצוע נוספים. המבצע מתאפשר בסיוע אשכול גליל מזרחי ומשרד החקלאות, תוך שיתוף פעולה עם התושבים המדווחים על מיקומי החתולים. בנוסף לעיקור, מקבלים החתולים חיסון נגד כלבת ומטופלים בהתאם למצבם על ידי אנטיביוטיקה, עירוי ואמצעים מונעי תילוע.
אין ספק שריבוי חתולי הרחוב הנו נושא שיש לתת עליו את הדעת ולמצוא פתרון הולם לבעיה. כל העוסקים בדבר מסכימים שנדרש שינוי במדיניות הנוכחית ועדכון חקיקה על ידי משרדי הממשלה בהתאם. אחרת, הבעיה רק תלך ותגבר.
עד שיוסדר הנושא באופן רשמי, תמשיך המועצה המקומית קצרין לפעול למיגור התופעה ולבצע עיקורים ברחובות וקוראת לכל מי שמגדל חתול בביתו – לעקר ולסרס את חתוליו.
כמו פינות האכלה לחתולים, שמטרתן לרכז את אזורי הגידול ולמנוע לכלוך שטחים ציבוריים. התושבים מתבקשים שלא להשאיר אוכל ברחבי היישוב במקומות שאינם פינות האכלה. פעולות אלה מבטיחות את בריאותם, ממזערות את סבלם, ומשפרות את איכות חיי התושבים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
האם נמצאה העיר האבודה?
התגלה רמז חדש לקיומה של העיר האבודה יוליאס, עירם של שלושת שליחיו של ישו. התגלית…
-
בית הספר "גמלא" - בית לעולים
במקום להסתפק בלימוד עברית לילדים העולים, בבית הספר "גמלא" עובדים דו-צדדית: גם הילדים הוותיקים לומדים…
-
חודש הקריאה
כ-80,000 ספרים הושאלו בשנה האחרונה, לכל הגילאים, בספריות קצרין והאזוריות גולן. "ללכת בדרכך", של ג'וג'ו…