הליקובקטר פילו הנו טפיל עקשן ומטריד שנצמד לקיבה ועושה בה שמות ויש מה לעשות!
הליקובקטר פילורי הנו ייצור החי חיים טובים ונוחים אצלכם בקיבה. המושג "אולקוס" שהיה שגור רבות בשפה הרפואית, ידוע כיום ככיב קיבה, שההליקובקטר מייצר, או פשוט מוצא בו "בית" חם לשהות בו ולייצר נזק נוסף. אחוז גדול מהאוכלוסייה הוא נשא של טפיל זה והאחוז הנוסף סובל ממנו. אלו עם מערכת עיכול רגישה, חשופים יותר לטפיל ולרוב יסבלו ממנו.
הטפיל הגיע כנראה מאדם קרוב אליכם. ההדבקה בטפיל נעשית על ידי רוק, נשיקה אוהבת בפה, שתייה מאותו הבקבוק או הקש, שיתוף מנה על ידי שימוש במזלגות אישיים, כך שכל מי שאוכל מכניס לצלחת חזרה את המזלג שלו וחוזר חלילה…
התסמינים העיקריים להימצאותו של הטפיל מופיעים כצרבות חוזרות ונשנות, לחץ וכאב ברום הבטן שלעתים נחשוב שיש קשר ללב, שיהוקים רבים בטעם מתכתי, טעם מוזר בפה, בחילות, קושי בעיכול מזונות חלבוניים + (בשר בקר, עוף) ועוד.
הרפואה הקונבנציונלית מציעה טיפול אנטיביוטי מקיף המשולב עם סותרי חומצה. ישנם אנשים שטיפול זה יעיל עבורם וישנם רבים שהטיפול לא עזר או שאפילו החמיר את המצב והם נזקקים לסבבים חוזרים של הטיפול האנטיביוטי. לרוב, טיפולים חוזרים אלו מחלישים את מערכת העיכול והחיסון, דבר המותיר את המטופל עם מערכות עיכול וחיסון חשופות עוד יותר.
ברפואה הנטורופתית, אנו ניגשים למצב של טפיל בקיבה, או בכלל במערכת העיכול, בכמה דרכים. ראשית, יש להעניק מזור ראשוני, המרגיע את אי הנוחות והכאב בקיבה. לשם כך, נשתמש בצמחי מרפא שונים ובעיקר בצמח המופלא אלוורה. את האלוורה יש לשתות 2-3 פעמים ביום על קיבה ריקה, כחצי שעה לפני ארוחה. האלוורה תייצר שכבת מגן מעל הכיבים מפני חומציות הקיבה והמזונות השונים ותעודד החלמה ויצירת תאים חדשים.
שנית, יש להתייחס לאיכות התזונה. חשוב לאפשר לקיבה עיכול קל בעזרת אכילת ארוחות קטנות לאורך היום, להימנע ממזונות שומניים מדי, מטוגנים, עתירי שומן מן החי ואף שומן מהצומח כגון טחינה, אבוקדו ושמן זית, יש לצרוך במתינות. בנוסף, ולא פחות חשוב, ההליקובקטר וטפילים בכלל זקוקים לסוכר בכדי לשרוד. לכן המעיטו ואף הימנעו לתקופה של לא פחות משלושה חודשים ממזונות עתירי סוכר, משקאות ממותקים וקמחים לבנים, פירות יבשים, דגני בוקר מסוכרים וחטיפי אנרגיה. הימנעו או המעיטו בפירות עמילניים עתירי סוכר כמו פירות הדר, בננות, ענבים ותותים. אמצו צריכה של דגנים מלאים בלבד, מגוון ירקות טריים ומבושלים, דגים, ביצים ומעט מוצרי חלב עם עדיפות ליוגורט/לבָּנה עזים או כבשים. אם חשקה נפשכם במשהו מתוק, בחרו פרי טרי כמו תפוח, או אגס.
לקטול את הטפיל
אחרון, אך לא פחות חשוב, הוא הטיפול הישיר בטפיל שמתבצע על ידי שימוש בצמחי מרפא מרים וחריפים הקוטלים את הטפיל. צמחים אלו ניתנים באופן פרטני ועם פיקוח וליווי של נטורופת/ית או הרבליסט קליני בלבד!
טיפים נוספים שיכולים לעזור:
- הוסיפו זרעי דלעת לא קלויים לסלט, מעל הפרי, או כנישנוש בריא
- שתו חליטת שיבא לאחר כל ארוחה ואף באמצע היום
- הכינו חליטה של זרעי שומר, מרווה, בבונג וג'ינג'ר ושתו לאורך היום, חם או קר
- הכינו קוביות קרח ממים ומיץ אלוורה, לשימוש בתחושת צרבת
- הפרידו את מברשות השיניים בחדר האמבטיה
- הימנעו משיתוף בבקבוק השתייה, או שיתוף בקינוח, או כל מנה
- בקשו מבן/בת הזוג לבדוק הימצאות הטפיל (הטפיל מידבק!)
- נשיקה בלחי מעניקה את אותה האהבה…
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
טיפול בחדרי הטרנספורמטורים בגולן
עבודות נרחבות מתבצעות בשבועות אלה למיגון כבלי חשמל ושדרוג של חדרי השנאים בגולן. הפעולות ננקטות…
-
תשדיר שירות באינטרנט על טיפול בנפגעי טראומה
מעל 200,000 צפיות באינטרנט תוך ארבעה ימים לתשדיר שירות חדש על טיפול מיידי בנפגעי טראומה…
-
מתגייסים להקמת יחידת טיפול נמרץ ילדים ב״פדה פוריה״
כחצי מיליון ש"ח נאספו בערב ההתרמה להקמת יחידת טיפול נמרץ לילדים, במרכז הרפואי "פדה-פוריה". מנהל…